Beauty Favourites #12 + Non Beauty Favourites #9

*ENTER Vichy giveaway*

Homemade scrub Murad Filorga Eucerin Vichy

Usne su mi trenutno u jako lošem stanju jer su jako suhe ali pomoći ima, naime, korostim svoj homemade scrub kojemu sam našla idealan omjer i ponekad znam koristiti taj scrub/piling za lice i tijelo. Nakon pilinga namažem deblji sloj Eucerin Aquaphor-a i usne se doslovno obnove preko noći. Eucerin Aquaphor koristim i tokom dana te kao podlogu ruževima.

Vichy Purete Thermale gel za umivanje me oduševio svojom temeljitošću te činjenicom da je idealan uz korištenje Clarisonic Mia2 uređaja.

Dolaskom toplijih dana više koristim matirajuće proizvode a Filorga serum Perfect+ u kombinaciji sa Murad Oil-Control Mattifier čini savršenu kombinaciju da višak sebuma ne probija na licu tokom dana. Više o ova dva fantastična proizvoda uskoro u recenzijama.
Tarte Yves Saint Laurent Giorgio Armani MAC Zoeva Estee Lauder

Trenutne podloge koje rotiram su na svakodnevnoj bazi Estee Lauder BB krema a za posebne prilike kada podloga mora biti pouzdana i postojana tokom čitavog dana koristim Yves Saint Laurent Le Teint Enchre De Peau koji je možda moj HG puder jer je iz te kategorije izbacio konkurenciju sasvim opravdano. Uz ove dvije podloge najčešće koristim Giorgio Armani High Precision Retouch o kojem ste ukratko mogli pročitati u ovom postu.

Na očima konstantno koristim od Tarte Tartalette paletu koja je jednom riječju božanstvena i pogodna kako za dnevni tako i za večernji look. Ukratko, ovo je paleta koja ima sve. Nadalje, ne odvajam se od MAC-ove olovke za oči u nijansi Teddy i mislim da je to zaista savršena smeđa nijansa među još 20ak koje posjedujem.

Na usnama sam najčešće koristila kombinaciju ruža Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Mats u nijansi 210 sa Yves Saint Laurent Gloss Volupte u nijansi 20. Savršena nude kombinacija za svaki look.

Zoeva Luxe Face Paint 109 osim što je najbolji kist za konturiranje ikad moj je i najdraži Zoeva kist, više o Zoeva kistovima možete pročitati u ovom postu.
Corny H&M Yankee candle

Corny sa kikirikijem i čokoladom je moja omiljena poslastica u zadnje vrijeme i uvijek imam jedan u torbi, mislim da je to moj “must have” za travanj ali i za torbu. Isto tako, moj “must have” za torbu su i vlažne maramice a H&M-ove su odlične zbog mirisa i zaista jako malog pakiranja pa stanu i u najmanju torbicu.

Yankee Candle Wild Fig vosak (ali i svijeću) najčešće sam palila tokom travnja, prekrasan miris smokve koji podsjeća na ljetne večeri u nekom bogatom vrtu.

Za kraj sam ostavila trenutno najdražu ogrlicu iz H&M-a koju obožavm i nosim stalno. Iako nisam fan velikih ogrlica nekako sam pala na taj val trenda pa pikiram još koju.

Želim vam ugodan ostatak vikenda!