Recenzija | Giorgio Armani Beauty – Power Fabric foundation [4.5]

Vrhunski stručnjaci za ten u laboratorijima Giorgio Armani Beauty kreirali su Power Fabric, novu tekuću podlogu koja pruža dugotrajno prekrivanje i osjećaj druge kože uz prozračan i blistav finiš, te besprijekornu postojanost u svim okolnostima. Baš poput kultnog Armanijevog sakoa, Power Fabric pripovijeda priču o uspješnoj, samopouzdanoj, modernoj i elegantnoj ženi.

POWER FABRIC, PRILAGOĐENA FORMULA ZA BESPRIJEKORAN TEN
Power Fabric predstavlja tehnološku inovaciju dobivenu iz spoja dviju legendarnih formula, MAESTRO FUSION MAKEUP i EYE TINT. Nadahnut odlikama formule MAESTRO FUSION MAKEUP, Power Fabric je koncentracija ulja koja ten obavija dugotrajnim, blistavim velom bez masnog sjaja. Kao i tekuće sjenilo za oči EYE TINT, Power Fabric sadrži suspenziju pigmenata koja bojama daje čistoću i intenzitet. Revolucionarna formula: iznimno fina suspenzija ulja/pigmenata koja se lako nanosi i besprijekorno stapa s kožom, pružajući nezaboravno osjetilno iskustvo.

JEDINSTVENA TEKSTURA
Giorgio Armani Beauty po prvi put predstavlja podlogu čiju iznimno prozračnu formulu odlikuje i visoka moć prekrivanja. Tekstura se nakon nanošenja stapa s kožom i učinkovito skriva nepravilnosti ispod prozračnog, mat vela koji na koži ne ostavlja osjećaj težine. Besprijekorni rezultati traju 16 sati. Ova je podloga neizostavan dio makeupa za žene koje točno znaju što žele: biti lijepe, prirodne i samopouzdane.

UČINKOVITA ZAŠTITA
Sa zaštitnim faktorom 25, Power Fabric pruža učinkovitu svakodnevnu zaštitu od UVA i UVB zraka, s razinom zaštite PA++ idealno je rješenje za cjelodnevnu zaštitu kože.

RASPON NIJANSI ZA SVE TONOVE KOŽE
Svaka je žena jedinstvena, stoga podloga Power Fabric dolazi u 12 nijansi koje pristaju svim tonovima kože. Formula je prilagođena svakoj nijansi te omogućuje optimalno prekrivanje bez neujednačenosti ili gubitka sjaja, čak i na najtamnijem tenu.

DVA NAČINA UPOTREBE I NANOŠENJA
Power Fabric se koristi kao podloga na cijelom licu, a može se nanositi i samo na pojedine dijelove ako želite popraviti šminku.

DIZAJN PAKIRANJA KAO SIMBOL MOĆI
Na bočici se ističe crni, lakirani čep s novim monogramom GA u crvenoj boji, koja odražava snagu i samopouzdanje. Pritiskom na pumpicu izlazi optimalna količina podloge Power Fabric. Elegantnu i profinjenu bočicu eliptičnog oblika krasi prepoznatljivi dizajn.

Informativna cijena:
Power Fabric FL30ml (nijanse 2, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5, 6, 6.5, 7.5, 8, 9) ̴ 399hrk – sastav je dostupan klikom na ovaj link
*GA Beauty kozmetika ekskluzivno je dostupna u parfumerijama Douglas> Trg bana J. Jelačića, Arena Centar Zagreb, te Mall of Split

[MOJI DOJMOVI]

GA Power Fabric koristila sam zadnja 3 mjeseca i isprobala sam ga u svim uvjetima, osim onih zimskih kada me zapravo također zanima kako će se ovaj puder ponašati na licu, stoga za par mjeseci slijedi nadopuna ovog posta. Prije svega, istaknula bi kako je moj tip kože mješoviti do masni, mada za vrijeme ljetnih vrućina smatram kako se mogu opredijeliti isključivo kao osoba s masnim tipom kože. Ovaj puder je i namijenjen tipu kože poput moga i smatram da neće odgovarati čak niti normalnom tipu kože pa tako isto smatram da nikako nije za suhi tip kože.

Puder je kremaste teksture ali ipak se ne radi o teškom puderu već je ta tekstura sasvim ugodna i zapravo lagana. Puder se jako lijepo nanosi na kožu na tri načina a to su kistom, blenderom ili pak prstima. Meni osobno je najdraži način nanijeti ga ravnomjerno prstima te ga potom Beauty Blenderom izblendati, u slučaju da ga je potrebno još negdje nanijeti, tada se koristim isključivo prstima. S obzirom na to da se tekstura ovog pudera zagrijava na dodiru s kožom, nije ni čudno da se najljepše ponaša kada ga se nanosi prstima, iako to meni osobno nije najdraža metoda nanošenja pudera ipak je s ovim puderom najbolja. S jednim slojem dobiva se solidno srednje prekrivanje a s nadogradnjom to postaje jače prekrivanje, no usprkos tome ako na koži lica postoje akne, iritacije ili ožiljci za dodatno prekrivanje bit će vam potreban korektor. Finiš koji ćete ovim puderom dobiti definirala bi kao polumat, zavisno o primeru i puderu kojim ga fiksirate, a sa svojom nijansom 4.5 nisam primijetila da oksidira.

Iako na deklaraciji stoji da se radi o puderi čija postojanost traje i do 16H ja ipak moram prepoloviti to vrijeme i istaknuti kako će ovaj puder na licu izgledati postojano u kompletu kojih 8-10H, dakle bit će vam vjeran suputnik kroz svakodnevne obaveze. Iako će se puder kroz dan lijepo ponašati, moram napomenuti kako ja uredno svaka 3H moram prepudrati lice zbog izbijanja višaka sebuma, posebno u t-zoni. Također, moram istaknuti jedan problem koji nisam samo ja primijetila već postoji još takvih kritika na internetu, naime, ovaj puder na području nosa (dakle govorimo o nosu dužinom a posebno na vrhu i sa strana) jednostavno se ne može niti nanijeti na to područje, a ako vam to i pođe nekako za rukom tada znajte da neće opstati niti pola sata, dakle jednostavno nestane. Moram priznati da mi se ovo nije dogodilo ni s jednim drugim puderom i isprva sam mislila da je do mene, no istrajavajući internetom shvatila sam da nas postoji više s tim problemom kod ovog pudera. Uglavnom, ja s korektorom prekrijem taj dio prije nanošenja pudera i onda reda radi još pređem s puderom ali nije da mi je od velike koristi.

Osim viška sebuma i proširenih pora na području nosa ja osobno nemam nekih vidljivih nedostataka na koži lica, stoga sam ja zadovoljna izgledom ovog pudera na svom licu, osim problema s nanošenjem istog na području nosa smatram da je ovo jedan solidan tekući puder. Iako sam u globalu zadovoljna ovim puderom moram priznati da bi ga nosila samo za svakodnevne obaveze, dakle, nikako se ne bi oslanjala na ovaj puder za neke posebne prilike, još posebno ako iste uključuju višesatno nošenje. Ponavljam kako ovo nije puder za suhu kožu jer ističe suhe dijelove lica i zaista mislim da suha (pa čak ni normalna) koža ne bi nikako kliknula s ovim puderom ali također je bitno za naglasiti kako masnokošci ne bi trebali očekivati potpuni mat efekt jer ovaj puder ga neće pružiti.

Presuda bi bila da mi se puder svidio ali recimo da me nije oduševio da ne mogu bez njega, dala bi mu ocjenu 3+/5 zbog činjenice da koža izgleda besprijekorno dok ga nosim, postojan je kroz moje dnevne obaveze i nije težak na koži, štoviše, jedva da osjetim da imam nešto na licu a s druge strane prekrivanjem sam zadovoljna.

Ako ste i vi isprobali ovaj puder zanimaju me vaši dojmovi i da li ste se susreli s problem nanošenja ovog pudera na području nosa?