Mjesec u slikama – kolovoz ’13

Tako je eto još jedno ljeto iza nas … nema veze jer ja ionako najviše volim jesen i to ovu ranu 😀 … ah koliko lijepih boja nas čeka, ugodno vrijeme, romantične kiše, povratak fuksije na mojim usnama 😀 … hm … jedva čekam čak i “ajvarijadu” sa kojom se već tradicionalno mama i ja napatimo i po tri dana a tek domaći pekmez od šljiva mmmmm … o da da da.

Uglavnom, sve ćete to vidjeti krajem rujna početkom listopada pa da ne duljim sada o trenutnom mjesecu već da prođemo kroz prethodni :D.
Kolovoz je brzo prošao, ma prebrzo i zaista imam osjećaj kao da ljeta nekako nije ni bilo, barem onog pravog ljeta kakva ja inače pamtim, uglavnom, kako je i on prohujao brzinom tako će prohujati i ovaj post … 😉 … 

Zelena, ljubičasta, plava … bile su temeljne nijanse za svaki make up look tokom kolovoza …

… te su se prenijele i na odjeću …

… i obuću ;D.
Ono malo slobodnih dana godišnjeg odmora provela sam u susjednoj nam BiH, da budem preciznija u Zenici i Sarajevu.

Naravno da se prvo moraju sportske znamenitosti obići :/ …

… a onda put pod noge i pravac prema rodnom mjestu moga muža … Busovača.
Lijepo malo mjesto koje me uvijek iznova očara svojim ljepotama.

Voćnjak koji se nalazi na prekrasnoj poziciji je pun prefinih jabuka, krušaka i šljiva te ga muževa obitelj uzgaja već godinama.

Taj dotični voćnjak nalazi se u mjestu Putiš – Bakije te je okružen gustom šumom koja svakako godi svojim hladom ljeti.

Najdraže mjesto u čitavoj Zenici (barem gdje sam ja bila) je upravo na spomenutim Bakijama.

Ovaj prekrasan proplanak je gotovo pa čaroban, vrijeme jednostavno kao da stoji i ne dopušta vam da uopće razmišljate, niti o lijepim niti o ružnim stvarima, jednostavno vas samo zove da udahnete koji put duboko i doživite taj neprocijenjiv trenutak sreće.

Satima bih ja valjda mogla sjediti na tom jednom mjestu i uživati tako danima … nije li krasno 😀 ??

Svakako bi trebalo imati potrebne rekvizite za ovakve prirodne ljepote … mac blot u torbici te jedan već gotovo antikni dalekozor 😀 … je sve treba biti popraćeno sa stilom ;D.

Nakon par dana uputili smo se prema Sarajevu u kojemu ja nikada nisam bila i to je zapravo i bio razlog tog posjeta. Obišla sam BiH uzduž i poprijeko ali njega još vidjela nisam. 
Ostali smo 3-4 dana i sva 3-4 dana jeli ćevape koje ne planiram ni okusiti više u ovoj godine jer mislim da sam ih se dobro zasitila :D. Znam da pretjerivanje nije dobro ali kako odoljeti :/ .
Prva stanica je bila “Željo” od kojeg sam morala krenuti sa degustacijom :/.

… kako ne priložiti dokaze … :D.

Ovo je osmijeh zadovoljstva nakon porcije ćevapa uz napomenu …
muž: e ovo su ti najbolji ćevapi, sarajevski a ne tvoji banjalučki
ja: slušaj, vratit ćemo se mi u Zagreb i ja u svoju kuhinju a u svoju lijepu Banja Luku te više ne vodim!!!
Morate shvatiti patriota u meni koji govori da su oni banjalučki ipak bolji 😀 mada su i sarajevski vrlo blizu tog trona dok oni u Zagrebu koji se prodaju pod sarajevske nemaju baš nikakve veze sa time :/ i moja bi sugestija bila – ZAŠTITI naziv ;).

Uglavnom, da se vratim ja na sarajevske ćevape … kako mi je muž rekao da “moramo” prvo kod Želje tako je i bilo no ja mu moram dati treće mjesto, na drugom mi je Hođzić a na prvom ZMAJ no ja nikako ne bi išla prvo u Zmaja već bi degustirala i za kraj ostavila najbolje (u krajnjoj liniji u Zmaju ih i jesam zadnje pojela) 😉 … eto da znate ukoliko planirate skorašnji posjet Sarajevu ;D.

Baščaršija.

Šetnja.

Ne moram vam ni reći koliko sam se suvenira nakupovala. 😀

Šetnja Miljackom ;D.

Kako voljeni Zagreb i njegova okolica ne bi ostali zakinuti morala sam pokazati i ljepote zagorskih brega :D.

Svugdje je lijepo poć’ ali je najljepše kroz šumu proć’ … hihihi, sad sam tek primijetila da 40% fotki u ovom postu uključuje i šumu ali takav je bio odmor šta mogu :D!!!

Jedna iz sjene :D!

Ne znam da li sam to ikada spomenula i da li je opće bitno ali eto ja sam inače iz vinske braše pa je baš ironično kako me i na godišnjem odmoru ista prati :/ … !? Hm.

Kako se vani smračilo i sunce nestalo krajem kolovoza jednako tako se i meni smračilo što je godišnji odmor završio :(.

Kako sam našla sjajan proizvod za pranje kistova to više nije višesatni posao 😀 pa je ekipa zaista svakog tjedna na redovitom spa tretmanu :D.

Novi “new in” post je u pripremi a do tada bi se podsjetila na zadnji … 😀 a ujedno vam prenesem dojmove pojedinih proizvoda kojima sam oduševljena jer sam malo skratila post o mjesečnim favoritima a obično novitete najviše tokom mjeseca koristim … ovo sam naime dodala jer je par čitatelja negodovalo o mojoj odluci da objavim maksimalno 5 dekorativnih i 5 preparativnih favorita pa je ovo zapravo isprika njima i nadam se da ću izbalansirati malo svoju odluku ;).

Hot Tools deep waver … ako volite valovite kovrče ovo vam treba jer sam gotova za 15min sa frizurom koja je napokon postojana tokom čitavog dana ;).

Barfuss maska/krema za stopala … a moja nikada nisu bila ovoliko zdrava, lijepa, njegovana i zahvalna .

Zara Silk.

Anastasia BROW WIZ & Clear gel :D:D:D.

Art Deco sve više volim.

Zanimljivi noviteti :D.

Golden Rose ovisnik :D.

Chanel time :D.

Art Deco brend mjeseca.

Golden Rose (Erkul Cosmetics) brend godine.
To bi bilo to … kratko i jasno i bez previše hrane da me ne optužite za kilu-dvije gore ;).
lp
Tagovi: