Beauty | Kiehl’s Pure Vitality Skin Renewing Cream

Danas gotovo jedna od četiri žene smatra važnim da proizvodi za njegu kože budu na prirodnoj bazi. Taj je stav još više naglašen među ženama u dobi od 25 do 35 godina, od kojih 63% ističe važnost korištenja prirodnih proizvoda u sklopu rutine njege kože. Iako interes za takve proizvode stalno raste, potrošači još uvijek imaju osjećaj da kreme na bazi sastojaka prirodnog podrijetla nisu dovoljno učinkovite. 

Kiehl’sovi kemičari ponosno predstavljaju Pure Vitality Skin Renewing Cream, obnavljajuću kremu s formulom od 99,6% sastojaka prirodnog podrijetla koja spaja učinkovitost dvaju svjetski uvriježenih sastojaka za dobrobit kože, a riječ je o novozelandskom manuka medu i korijenu korejskog crvenog ginsenga. Obavijajući kožu ugodnom i hranjivom teksturom, ovaj hidratantni proizvod pomaže koži pri sprječavanju gubitka vlage, istovremeno potičući njezino obnavljanje. Ispitivanja pokazuju poboljšanje prirodnog sjaja i blistavosti kože, te poboljšanje teksture i glatkoće kože. Pure Vitality Skin Renewing Cream ne sadrži parabene, mineralna ulja, sintetičke boje ni sintetičke mirise.

KIEHL’S STRUČNJACI:
„Moguće je postići zdrav izgled kože uz pomoć Pure Vitality kreme”

U cilju poticanja optimalne funkcije kože, karakteristične za zdravu kožu, Kiehl’sovi su se kemičari fokusirali na sastojke s poznatim sposobnostima povećanja otpornosti i obnove od oštećenja. To ih je ponukalo da primijene dva priznata sastojka na svijetu koji se koriste u tradicionalnoj medicini i dolaze izravno iz prirode: med od novozelandske manuke i korijen korejskog crvenog ginsenga.

„Riječ je o sastojcima znanstveno dokazane učinkovitosti“, dodaje dr. Genesky. „Novozelandski manuka med ni po čemu nije običan med. Već je više od tri desetljeća poznat po iznimnoj učinkovitosti, a liječnici ga i danas preporučuju u sklopu tretmana njege kože. Korijen korejskog crvenog ginsenga u azijskoj se tradicionalnoj medicini koristi već tisućljećima te je dokazano najmoćniji ginseng na svijetu.“

MOĆNI SASTOJCI PRIRODNOG PODRIJETLA

MANUKA MED S NOVOG ZELANDA

Manuka med je tamne boje i kremaste teksture. Cijenjen je zbog svojih umirujućih svojstava. U usporedbi s drugim medom, ima višu razinu polifenola i snažnije antibakterijsko djelovanje , što koži pomaže pri zaštiti od oksidacijskih oštećenja uzrokovanih onečišćenjem i izlaganjem UV zrakama. Uz to, pomaže pri obnavljanju oštećenja kože i održavanju razine vlage u njezinoj barijeri .

KORIJEN KOREJSKOG CRVENOG GINSENGA

Zdrava koža brže reagira na oštećenja zahvaljujući brzini proizvodnje novih stanica . Brzina obnove epiderme sporija je kod manje zdrave kože, što rezultira grubljom teksturom iste. Smatra se da korijen korejskog crvenog ginsenga potiče i štiti metaboličke putove stanične energije koji starenjem počinju funkcionirati nepravilno ili usporeno. Rezultati istraživanja korejskog crvenog ginsenga ukazuju na značajno bolji izgled ostarjele i umorne kože, poboljšanu hidrataciju i funkciju zaštitne barijere kože te proizvodnju kolagena, smanjeno propadanje izvanstaničnog matriksa i sposobnost sprječavanja nastanka grube kože uslijed izlaganja UV zrakama.

Pure Vitality Skin Renewing Cream može se pronaći na Kiehl’s prodajnim mjestima > Kiehl’s boutique:
City Center one Zagreb West, Arena Centar Zagreb, City Center one Split

Informativne cijene:
Pure Vitality Skin Renewing Cream 50 ml: 450,00 HRK
Pure Vitality Skin Renewing Cream 75 ml: 570,00 HRK

i na web shopu Feelunique u pakiranju od 50ml po cijeni €58.80 klikom na ovaj link.

Sastav je dostupan klikom na ovaj link.

MOJI DOJMOVI

Blagodati manuka meda i korijena crvenog ginsenga pravi su temelj ove hranjive kreme. Po otvaranju pakiranja prvo što se može zapaziti jest prekrasan aromatičan biljni miris, koji se po nanošenju na koži zadržava neki kraći period. Po nanošenju kreme koju krasi bogata ali nemasna tekstura, koža ju odmah upija te ostavlja jedan zanimljiv baršunasti finiš na površini kože. Iako sam se bojala kako će ova krema biti ipak malo preteška za moju mješovitu do masnu kožu, ista me korištenjem demantirala. S obzirom na to da sam tijekom proteklih mjeseci koristila nešto agresivnije kiseline te radila tretmane kemijskog pilinga, moja koža je postala osjetljivija a tragovi zime davali su naznake blage dehidracije, uglavnom, ova je krema u kratkom periodu vidno popravila stanje moje kože, kako dubinski tako i na površini. Ovu kremu koristim kao dio večernje njege ili prema potrebi i tijekom dana a mišljenja sam da bi odgovarala svako tipu kože. Sviđa mi se kako odmah po nanošenju pruža koži potrebni ugodu te samim time i rezultati postaju vidljive već kroz kraći period. Učinkovitost sastojaka prirodnog podrijetla u izuzetno ugodnoj formuli razlog je više da na obližnjem Kiehl’s prodajnom mjestu zatražite tester ove fantastične kreme.