TOP 5 “low budget” preparativnih proizvoda

Iznimno mi je drago da vam se svidio prethodni post o TOP 5 “low budget” make up proizvodima te da ste zainteresirani za ovaj današnji i nadam se da je to zapravo neki znak da bi trebala ubaciti postove slične ovom uz naravno redovne i klasične recenzije postova !? Sugerirajte da li vas zanima takvo što ili da se držim dobre stare klasike?

Nadalje dakle, danas vam donosim recenziju o svojih top 5 preparativnih proizvoda koji su dostupni po pristupačnoj cijeni u mjerilu od 50kn ( 10-20kn gore/dolje ), ove proizvode volim i uvijek ih iznova kupujem i smatram ih adekvatnom zamjenom za drastično skuplje proizvode.

L’Oreal Paris 

Obožavam L’Oreal Paris proizvode za njegu kose. Kosa mi je naime jako bitna i posvećujem joj zaista puno pažnje no recimo šampone zaista jako brzo trošim kao i serume i zaista mi se ne daje mjesečno 300ak kuna (pa i više zapravo ako računamo i maske, regeneratore itd…) na proizvode za kosu, nisam protiv da uvijek na zalihi imam i neke skuplje varijante koje upotrijebim prema potrebi ali za neku svakodnevnu njegu smatram L’Oreal Paris proizvode adekvatnom zamjenom.
Volim kako su im šamponi temeljiti, kako regeneratori ne otežaju kosu, kako je kosa nakon svake njihove maske podatna, sviđa mi se efekt seruma i ulja te zaista obožavam lak za kosu iz linije Studio Fx koji je zaista najpouzdaniji od svih a ja sam ih zaista isprobala masu.
Mojoj kosi odgovara ovaj brend što ne znači da će i vašoj ali svakako mislim ako odaberete adekvatnu liniju koja će odgovarati vašem tipu kose da ćete biti zadovoljni. Cijena L’Oreal Paris proizvoda se kreće od 20-40kn za šampone, regeneratore, serume i maske jedino je ulje oko 60kn.

Proizvode za skidanje šminke ja trošim nevjerovatnom brzinom :/ , zaista ponekad iznenadim samu sebe :/ , uglavnom, drago mi je da sam pronašla nekoliko adekvatnih zamjena koje mi odgovaraju čak i bolje od znatno skupljih proizvoda.
Nivea mlijeka za čišćenje lica
Obožavam oba prikazana na gornjoj fotografiji no ipak dajem prednost varijanti u bijelom pakiranju. Ova mlijeka za čišćenje su temeljita, ne uzrokuju iritacije te su blaga prema očima i to je to što meni treba. Cijena od koji 30ak kuna je sasvim pristupačna za 200ml sadržaja.
L’Oreal Paris micelarna
Fantastična micelarna dostupna po cijeni od 30ak kuna za 200ml. Sviđa mi se čak i praktično pakiranje koje ne zauzima puno mjesta. Blaga je prema licu i očima i temeljita (koliko jedna micelarna može biti temeljita).
Bioderma Sensibio H2O micelarna
Cijena ove micelarne je 99kn ali za 500ml proizvoda te se zato našla na ovom popisu. Isto tako naravno da je dostupna i u nekom malo putnom pakiranju od (ja mislim) 50ml i onom od 250ml ali zaista ne znam cijene jer uvijek kupujem ovu od 500ml jer koliko pamtim tako je najisplativija. Obožavam ju jer je najtemeljitija od svih do sada, nježna prema koži i očima i zapravo ju uvijek imam u svojoj kupaonici.
Douglas Gentle Eye MakeUP Remover
Dvofazni odstranjivač make up-a sa očiju dolazi u pakiranju od 200ml po cijeni od 64kn. Kako je jednako efikasan i temeljit kao i moja dva obožavana dvofazna odstranjivača (samo što oni koštaju puta dva na ovu cijenu i dolaze u duplo manjem pakiranju) ne moram vam ni govoriti koliko sam sretna zbog toga jer sam ga otkrila. Mislim da sam već na trećem pakiranju i planiram ga i dalje kupovati. Prema očima je nježan a fantastično skida šminku sa očiju te je naravno pogodan i za vodootporne maskare. Uskoro recenziram ali kako postoji putno pakiranje od 50ml mislim da bi ga zaista trebali isprobati i uvjeriti se i sami koliko je fantastičan.

Himalaya pilinzi i maske
Himalaya proizvodi su tek od nedavno dostupni na našem tržištu no ja sam ih dugo vremena nabavljala iz BiH-a. Obožavam njihove pilinge i maske (naročito nim masku) jer odgovaraju mojoj koži, temeljito ju čiste i adekvatno njeguju. Cijene pilinga i maski su između 30-40kn za 75ml proizvoda što smatram izvrsnim omjerom cijene i kvalitete. Nekoliko proizvoda sam recenzirala u ovom postu pa možete baciti oko.

Proizvodi za umivanje su mi jako bitni i uvijek ih imam 5-6 otvorenih jer je i moja koža baš jako promjenjiva, u principu kada je u najgoroj fazi posežem za ova tri proizvoda na gornjoj fotografiji i zato su oni morali biti u ovih top 5 proizvoda.
Nubian Heritage African Black Soap
Ovaj sapun kupujem na iHerb.com stranici po cijeni od 3.37$ za 141g. Iako sapuni obično imaju tendenciju ka isušivanju kože ja sa ovim sapunom nisam imala tih problema mada znam cure koje jesu ali opet ga koriste jer je izvanredan za problematičnu kožu. Koristim ga za lice i područje prsa prema potrebi. Najviše mi odgovara kada mi koža bukne raznim prstićima.
(*prvi prvoj kupovini na iHerb.com stranici možete iskoristiti promotivni kod UZO074 za popust)
Himalaya pjena za umivanje
Volim ovu pjenu prvenstveno zbog njene teksture koja je zaista nevjerovatno gusta, naime, uvijek su ove pjene upakirane sa ovom pumpicom na vrhu zapravo nekako lagane ali ova zaista nije niti približno. Temeljita je u čišćenju i meni pomaže kada mi lice luduje ili pretjeranim viškom sebuma ili prištićima, jednostavno vidim razliku. Mene ne isušuje i zapravo mi je koža baš ugodna nakon umivanja. Dolazi u pakiranju od 150ml po cijeni od 30ak kuna. Više o istoj možete pročitati u ovom postu.
Zeljković sapun od kozjeg mlijeka
Ovaj sam sapun otkrila prije nešto više od godine dana i odmah vam napominjem da nije dostupan kod nas ali ga možete nabaviti u BiH i Srbiji u bolje opskrbljenim ljekarnama po zaista jako niskoj cijeni od kojih 10ak kuna (ako me pamćenje dobro služi).
Koristim ovaj sapun prema potrebi kada mi koža lica ili tijela odreagira kroz alergijske reakcije i zaista je jedini koji je adekvatan za taj period. Bilo da se radi o alergijskoj reakciji na proizvode, na lijekove, na sunce …. jednostavno kada koža odreagira kroz osip, crvenilo, prištiće … ovo je sapun koji vam tada treba i zaista je prava šteta da ga kod nas nitko ne uvozi :(.

Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner
O ovom toneru sam pisala nedavno recenziju koju možete pročitati klikom na ovaj link. Kupujem ga na iHerb.com stranici po cijeni od 8.60$ za 355ml. Ovo je jednostavno toner sa kojim vidite razliku. Koža je jednostavno svježija, zdravija, elastičnija, hidratizirana, pore sužene … ovo je toner koji nam svima treba a srećom pa ih i imate nekoliko u ponudi i svatko si može odabrati odgovarajući za sebe.
(*pri prvoj kupovini na iHerb.com stranici možete iskoristiti promotivno kod UZO074 za popust)

Ovo je bio moj popis top 5 preparativnih proizvoda koji dolaze po zaista pristupačnim cijenama a kvaliteta im je zaista na nivou da vas ostavi bez teksta.
Imate li vi svoje favorite među gore navedenim ili biste sugerirali čitateljima i meni još koji?
lp