Evil Eye

Iako ne mogu za sebe reći da sam praznovjerna osoba smatram da je život prepun situacija koje se mogu tumačiti kao znakovi. Vjerujem svojoj intuiciji i dupla vaga u meni uvijek sve dobro odvagne prije no što djelujem. Ne želim obezvrijediti ničija uvjerenja i stavove, baš naprotiv, poštujem tuđa razmišljanja a i sama živim po nekim svojim uvjerenjima. Odrastajući u sredini gdje su se ljudi zaista uvelike razlikovali a opet se međusobno poštovali nekako sam naučila mnogo možda nekome nebitnih stvari ali meni jako zanimljivih. U svakom slučaju, da ovaj post ne bi otišao u krivom smjeru danas sam željela napisati koju riječ o komadu nakita koji je unazad par godina osvojio svijet, a radi se o evil eye privjesku.

1 evel eye gold 2 evel eye 3 evel eye nakit

U gotovo svim fazama ljudske povijesti, čovjek je tražio pomoć čarobnih predmeta koje zovemo talismanima a isti postoje i dan danas. Jedan od najstarijih talismana dolazi u obliku oka te je dostupan u različitim oblicima, bojama i materijalima a nosi se kao privjesak na lančiću ili pak na narukvici ili kao prsten a veže se uz mnoge religijske kulture. Najrasprostranjeniji je na području Bliskog Istoka ali nije puno zakinut niti u Europi posebice na Mediteranu, južnoj i srednjoj Aziji te istočnoj i zapadnoj Africi. Prema legendi onaj tko nosi ovaj simbol oka zaštićen je od svega lošeg te mu isti donosi spokoj a uglavnom oko bude plave boje.

Sigurna sam da na netu postoje puno kompetentnije osobe koje su napisale štošta zanimljivog na ovu temu pa ja neću više duljiti o povijesnim detaljima. Kako sam u samom uvodu navela ja nisam praznovjerna osoba ali opet s druge strane smatram da svako zašto u životu čovjeka ima svoje zato. Nedavno sam vam spomenula u posljednjem postu sa novitetima kako sam naručila da mi se napravi jedan lančić i privjesak a isti je bio gotov baš jučer pa sam mislila da bi bilo zgodno razbiti monotoniju postova i napisati jedan o komadu nakita.

5 evel eye necklace

Dugo sam željela jedan lijepi evil eye privjesak i kako mi se niti jedan nije baš posebno svidio jednostavno sam se odlučila otići kod zlatara i naručiti svoj primjerak prema svojoj želji. Zašto me toliko privlači baš taj simbol ne znam ni sama, možda sam i ja jedna od mnogih koji su pali pred tim nazovimo trendom jer zaista mi je teško povjerovati u pozadinu njegove priče s obzirom da se to kosi sa mojim uvjerenjima ali onda se s druge strane opet vračam na svoju okolinu koja me učinila razumnom osobom punom poštovanja prema svima i svemu pa je možda zapravo ovaj privjesak potražio mene a ne obratno. U konačnici, nije ni važno, ovoga puta će zašto pričekati na svoje zato a ja ću do tada uživati u dugo željenom komadu nakita koji me stvarno impresionira svojim jednostavnim a opet odvažanim izgledom.

6 evel eye jewelry

Da li ste praznovjerni i nosite li i vi neki komad nakita koji se veže za neki simbol poput evil eye privjeska?