La Roche Posay EFFACLAR DUO

Početkom zime moja koža je odreagirala na način da sam se morala boriti sa raznim prištićima koji nisu bili nikako dobrodošli.

Naime, prvenstveno promjenom vremena a i efektom centralnog, pa učestalim isprobavanjem raznih proizvoda no i stresom uzrokovanim renoviranjem stana a samim time i prašinom na mojoj koži je odjednom nastao kaos.

105kn Ljekarna Farmacia

Inaće nisam sklona prištićima u toj mjeri pa mi samo stick nije bio dosta jer se nije radilo o ciljanom tretmanu već o području na čelu, bradi, obrazima….uglavnom, bilo je tu svega, pokoji potkožni prišt, sitni prištići, upaljeni prištići…joj, joj, baš svega.

Na netu sam vidjela niz preporuka za ovaj proizvod vrlo agresivnih sastojaka…

Usprkos toj činjenici i preporuci farmaceutkinje u ljekarni kako ovaj proizvod nije za mene jer nemam baš toliko problema na licu ja sam se odlučila na kupovinu istog.

Proizvod sam nanosila uvečer kako je i preporučeno sa serumom u podlozi jer sam pretpostavila da će biti isušivanja koje sam na sreću izbjegla no površina kože nije bila te sreće.

Neću vam lagati, problemi sa prištićima nestali su nakon 3-4 dana ali preventive radi ja sam nastavila još 3 dana nanositi Effaclar Duo. U tom periodu nisam koristila pudere jer sam zaista željela da se riješim tih “nemani” po licu. Nakon tjedan dana korištenja vratila sam se svojoj rutini…nije bilo dobro.

Naime, koža me po nanošenju pudera krenula peckati a zatim su nastale i crvene mrlje na pojedinim mjestima, pa je počelo još jaće peći, skinula sam sve i još se nekoliko dana liječila od činjenice da mi je Effaclar Duo doslovno spalio lice.

Krema naizgled djeluje lagana, brzo upija i vrlo je efikasna no zbog njene agresije prema koži u dilemi sam da li je korstiti ili preskočiti :/ !?

Trenutno ju i dalje nanesem prema potrebi samo ciljano na zahvaćeno područje ali ju ne koristim duže od 2-3 noći zaredom jer zaista djeluje no kada bi našla blažu alternativu da zaštitim kožu svakako bi promijenila proizvod.

Da li imate iskustva sa Effaclar Duo kremom?

lp