Lifestyle | Kako iskoristiti prednosti siječnja

Kategorije: Lifestyle

Dolaskom zime sve više ze zatvaramo u našim domovima, no s obzirom da su studeni i prosinac ispunjeni događanjima i pripremama povodom blagadana, ta dva mjeseca prođu puno brže no siječanj. Početak godine obično je za mene jako monoton i zapravo kompletan siječanj prolazi presporo. S obzirom da volim zimu svake si godine dam truda da uživam u ovom periodu i iskoristim ga maksimalno a nekoliko svojih prijedloga donosim vam u nastavku posta. 

Započnite pisati dnevnik

Početkom godine internet je postao preplavljen informacijama o “Bullet” dnevniku. Riječ je o personaliziranom planeru koji sami osmišljavamo a sve što nam je potrebno za isti su bilježnica i olovka. S obzirom da se radi o kombinaciji planera i dnevnika koji sami osmišljavamo, jasno mi je zašto je stekao toliku popularnost, jedina mana bi bila kako ja osobno vjerujem da bi ovakav, iako prilagodljivi oblik organizacije, oduzimao previše vremena. Ukoliko vi imate vremena i volje vjerujem da bi vas ovako što ispunilo no ukoliko ste ograničeni vremenom preporučila bi Jo&Judy planere i dnevnike koje i sama koristim. Vođenje dnevnika nešto je jako osobno što nam koristi da se povežemo sa onim unutranjim glasom, olakšamo si neke svakodnevne situacije, bolje si osmišljamo život te na koncu možda si puno bolje i brže realiziramo neke planove i želje.

Naučite nešto novo

S obzirom da je početak godine možda ste planirali upisati u ovoj godini neki tečaj, obuku ili jednostavno proširiti znanje i vještine sa već vam “domaćeg” terena, mislim da je siječanj idealan trenutak za naučiti nešto novo. Možda ste željeli naučiti heklati, otvoriti svoj blog, naučiti neki novi strani jezik ili pak krenuti sa vježbanjem, što god to bilo mislim da je lijepo razvijati se i ulagati u sebe te si ostvariti neke želje koje već dugo stoje na popisu planova. Ukoliko nas možda ograničava vrijeme ili pak financijska situacija, mislim da treba imati na umu da u današnje vrijeme uvijek na raspolaganju imamo adut interneta koji nudi mnoštvo besplatnih informacija i online tečajeva, treba nam samo malo volje i motivacije.

Posvetite se čitanju

Mislim da je zima odnosno hladnije vrijeme idealan period da se posvetimo čitanju. Neovisno da li ćemo čitati knjige, časopise ili blogove bitno je da nadoknadimo što smo propustili a možda tako otkrijemo i neke nove hobije ili se stvore neke nove ideje. U svakom slučaju, mislim da nema ništa ljepše od tople dekice, ukusne vruće čokolade i knjige u ruci dok je vani debeli minus podebljan snježnim pokrivačem, neprocjenjivi trenuci mira i relaksacije.

Isprobajte novi recept

Iako je zimski period ograničen sa svježim namirnicama mislim da se ipak može kuhati svakoga dana nešto novo, ukusno i zdravo. Internet, televizija i razni časposi nude mnoštvo ukusnih recepata i sigurna sam da se uvijek može pronaći neki novi kreativni recept za isprobati. Kuhanje u društvu još je ljepše no ako društvo i izostane, mislim da se uz dobru glazbu i čašu vina uvijek možemo i sami lijepo zabaviti uz kuharice koje su dosada možda skupljale prašinu na policama.

Razmazite sebe ali i svoju kozmetiku

Počastite se barem jednom tjedno toplom i mirisnom kupkom ili pak masažom cijelog tijela, jednostavno se napunite energijom koja vam je potrebna za čitavu narednu godinu. Detoksikacija organizma, bogata hidratacija za njegu kože, “homemade” maske za kosu, upaljene mirisne svijeće i meditirajuća melodija u podlozi mogu vaš dom učiniti jednom ugodnom opuštajućom oazom uz samo malo truda. Također, početak godine idealan je za generalno čišćenje kozmetike koju koristite jer preparativa i dekorativa imaju rok trajanja po otvaranju i to je nešto o čemu trebamo voditi računa, jer čemu sva priprema ako na kožu nanosimo nešto što što je izgubilo svoju fukciju da joj ugodi.

Vaši prijedlozi, kako što bolje i produktivnije iskoristiti siječanj, također su dobrodošli.

Tagovi: