La Roche Posay – Anthelios XL


Iako je sunce neophodno za život važno je izlagati se u umjerenim količinama i s odgovarajućim zaštitnim faktorom. Podsjetimo, UV zrake mogu narušiti zdravlje kože, ubrzati starenje kože, izazvati neugodne  reakcije te dugoročno gledajući, uzrokovati rak kože. Ove godine La Roche-Posay predstavlja novitet u zaštiti tijela od sunca: Anthelios XL suho hranjivo ulje 50+ koje pruža vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu te je primjereno za osjetljivu kožu. Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimjetnim završnim slojem dok njegova suha ali hranjiva tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijelog dana.

PRAVA DOZA SUNCA

Sunce je neophodno za život te malim dozama dobro djeluje na raspoloženje: sunce može biti odličan lijek za neke oblike sezonske depresije. Također je bitno za sintezu vitamina D koja je neophodna za vezanje kalcija za naše kosti, a za to je dovoljno 15 minuta izlaganja suncu na dan.
Kod jakih doza sunce može biti vrlo opasno i u kratkom vremenu uzrokovati opekline koje nazivamo i eritemskim fotodermatitisom poput benigne svjetlosne erupcije (pogađa 10% odraslih) i akni, kao i rijetkih tipova fotodermatitisa poput lupusa uzrokovanih svjetlošću. Isto tako može uzrokovati poremećaje pigmentacije poput bubuljica, melazme (trudničke maske) ili vitiliga. Štetni učinci javljaju se i dugoročno: ubrzano starenje kože koje karakterizira pojava bubuljica, žućkasti ten, duboke bore i gubitak gustoće i elastičnosti. Štetni učinci sunca na koži primarno su posljedica djelovanja UV-zraka: UVB-zrake potiču tamnjenje, ali su i glavni uzrok opeklina. UVA-zrake su štetnije jer ne uzrokuju bol i prodiru dublje u kožu.
Ubrzavaju starenje kože i mogu uzrokovati netoleranciju na sunce, odnosno alergiju, kao i poremećaje pigmentacije (melazma, bubuljice). UVB i UVA-zračenje može dovesti i do promjena u jezgrama stanica i oštetiti njihov DNK. Ukoliko se ovo nevidljivo oštećenje ponavlja, dugoročno može dovesti i do razvoja raka kože.

Anthelios i u ovoj sezoni osigurava vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka za sve osobe sa osjetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce:

ANTHELIOS XL SUHO HRANJIVO ULJE SPF 50+ pruža vrlo visoku, široku i fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu. SPF 50+ nudi poboljšanu zaštitu od UVA-zraka (više od europske preporuke) zahvaljujući patentiranom filtriranom sustavu Mexoplex® u kombinaciji s izvorskom termalnom vodom La Roche-Posay s umirujućim i antioksidativnim svojstvima u minimalističkoj, dermatološki testiranoj formuli bez parabena. Proizvod je primjeren za osjetljivu kožu i kožu sklonu netoleranciji na sunce, poznatoj kao alergija na sunce. Koža je zaštićena od sunčevih opeklina, kožnih reakcija i oštećenja stanica od UV-zraka. Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimjetnim završnim slojem te njegova suha ali hranjiva tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijelog dana. Anthelios XL suho hranjivo ulje 50+ prilagođeno je svim tipovima kože, sadrži ugodan miris te je  vodootporno.

JESTE LI ZNALI DA SE JEDNA OD DVIJU ŽENA ŽALI NA KOŽU OSJETLJIVU NA SUNCE?

Osjetljivost je širok pojam koji se može manifestirati kroz crvenilo, osjećaj žarenja, podložnost opekotinama od sunca, pjege ili svrbež, sve popraćeno izraženim osjećajem neugode. Anthelios XL proizvodi sadrže vrlo visoku UVA i UVB zaštitu za osobe s osjetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce.

PROMJENITE SVOJ ODNOS PREMA SUNCU- ZAŠTITITE SE!
Vrlo visoka zaštita: Anthelios suho hranjivo ulje SPF 50+, Anthelios SPF 50+ sprej, Anthelios SPF 50+ baršunasti losion
Visoka zaštita: Anthelios W SPF 30 gel
Srednja zaštita: Anthelios SPF 20 sprej
Komplementarna njega: Posthelios topivi gel

ANTHELIOS XL SUHO HRANJIVO ULJE SPF 50+ ( 200 ml) : 170,00 HRK*
* Cijena je informativna i može se razlikovati u skladu s pravilnikom o cijenama u ljekarni

*pr objava