LA MER | The Soft Fluid Long Wear Foundation Broad Spectrum SPF 20, The Sheer Pressed Powder & The Powder

Prošle godine u rujnu bila sam u potrazi za tekućim puderom koji će odgovarati jako suhoj i osjetljivoj koži, da vas ne zbunjujem, moja koža je inače masna ali zbog terapije koju trenutno koristim ona je iz masne postala jako suha i osjetljiva, stoga sam i bila u ozbiljnoj potrazi za meni nepoznatim svojstvima takvih tekućih pudera. Dobila sam tada dosta vaših prijedloga na Instagramu i odvojila sam jedan dan za isprobavanje vaših prijedloga tako da sam se pojavila u parfumeriji bez šminke i srećom naletjela na izuzetno srdačnu djelatnicu koja je bila od izuzetne pomoći i strpljenja. Nakon nekoliko isprobanih pudera odlučila sam se za LA MER The Soft Fluid Long Wear Foundation Broad Spectrum SPF 20 koji me oduševio toliko da sam nakon četiri mjeseca ponovila kupovinu i još ju nadopunila s dva LA MER makeup proizvoda, The Sheer Pressed Powder i The Powder, više o istima slijedi u nastavku posta.

LA MER The Soft Fluid Long Wear Foundation Broad Spectrum SPF 20 [nijansa 13 Linen – swatch, sastav, 30ml]

Ovaj tekući puder opisuju kao jedan od pudera koji pruža besprijekornu, prirodnu , nadogradivu i postojanu podlogu koja ujedno zbog svojih njegujućih svojstava pruža koži i potrebnu hidrataciju. Dostupan je u 21 nijansi a dolazi u luksuznoj staklenoj ambalaži koja je kombinirana s rose gold detaljima.

Prema opisu proizvođača ovaj tekući puder odgovara svakom tipu kože, ja se s tim ne bi složila jer smatram da je pogodan isključivo za normalnu, suhu i jako suhu kožu a da se mješovita i masna koža nikako ne bi snašla s ovim puderom. Moram naglasiti kako je moja koža trenutno jako osjetljiva i sklona crvenilu ali koristeći ovaj puder nisam primijetila da je uzrokovao iritacije takvog oblika na mojoj koži, baš naprotiv, pokazao se ugodnim i njegujućim odnosno hranjivim.

Finish koji pruža je izuzetno prirodan i kako dan odmiče imam osjećaj da na koži izgleda sve bolje i bolje, a ja ga redovito koristim svakodnevno posljednjih sedam mjeseci po 12-15h, te je navodno pouzdan i u vlažnijim klimatskim uvjetima. Nisam primijetila da mi se uvlači u linije i podjednako je postojan na svim dijelovima lica.

Prekrivanje koje pruža je srednje i nije da je baš nadogradivo do jakog, stoga, mislim da ne bi odgovarao ni osobama koje imaju potrebu za jačim prekrivanjem, ali kako sam već i naglasila radi se o prirodnom finishu pa stoga me taj dio s prekrivanjem nije iznenadio.

S obzirom na to da sadrži spf20 ja sam ga tijekom hladnijeg perioda godine koristila samo s kremom s niskim zaštitnim faktorom u podlozi, kao najbolja mi se pokazala Charlotte Tilbury Charlotte’s Magic Cream, a sada sam u potrazi za nekom kremom s većim zaštitnim faktorom koju bi koristila u podlozi za toplije dane. Uglavnom, nije mi bio potreban primer, štoviše, čini mi se da ovaj puder nekako bolje sjeda na hranjivu kremu nego bilo kakav drugi primer a s obzirom na to da izvrsnu postojanost nije mi potrebna pomoć primera niti u tom segmentu.

Koristim nijansu broj 13 naziva Linen, nije baš pun pogodak ali sam zadovoljna kako se na koncu stopi s kožom jer puder ne oksidira. Nijanse i cijena su jedini problem, naime, iako je u ponudi 21 nijansa meni je bilo jako teško pronaći jednu za mene, ova koju sam ja odabrala namijenjena je svijetlom i toplom tenu ali s obzirom na to da sam isprobala 3-4 nijanse uvidjela sam kako je izbor nijansi možda malo problematičan.

Puder nanosim kistom ili beauty blenderom, u oba slučaja odlično sjeda na kožu i ostavlja onaj prekrasni airbrush efekt a osim lica nanosim ga i na okoloočno područje gdje se također pokazao savršenim saveznikom.

Cijena je kod svakog LA MER proizvoda minus jer te cijene su zaista visoke, da li vrijede, meni trenutno vrijede kada se borim s nuspojavama terapije. Prvi primjerak kupila sam u Zagrebu u Douglas parfumeriji po cijeni od 965kn i trajao mi je punih 6 mjeseci, drugi primjerak kupila sam u Austriji po cijeni od 95 eura što bi po današnjem tečaju bilo 702kn. Dakle, ako planirate kupovinu možda bi bilo zgodno naručiti ili kupiti usput na nekom putovanju jer razlika od 265kn je itekakva razlika.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovim tekućim puderom i planiram ga koristiti dok god moja koža treba takav puder a i dok god joj on godi s obzirom na okolnosti.

LA MER The Sheer Pressed Powder [nijansa 12 Light, sastav, 10g]

Idealan kompaktni suputnik svake torbice za eventualne popravke tijekom dana ali i za postizanje prirodnog mat finisha.

Ugodna i nježna baršunasta tekstura pruža koži prirodan mat izgled te ujedno fiksira tekuću podlogu. Namijenjen je svim tipovima kože i mislim da bi i odgovarao svakom tipu kože osim u slučaju jako masne kože.

Lijepo i prirodno izgleda na koži, nijansa je zapravo transparentna te meni osobno time i draža. Nisam primijetila da isušuje kožu niti ju iritira na ijedan drugi način.

Od ovog pudera možete očekivati decentno prekrivanje jer zapravo više služi za ujednačavanje i fiksiranje podloge i kao takav savršeno odrađuje svoj posao.

Koristim ga pri šminkanju i ako je potrebno otprilike deset sati kasnije za eventualni popravak i to je sve. Pri šminkanju ga nanosim s velikom četkom a pri popravku tijekom dana s aplikatorom koji dolazi u pakiranju.

Samo pakiranje je luksuzno i kompaktno te dolazi s aplikatorom u obliku upotrebljive spužvice i ogledalom, a zbog svojih manjih odnosno užih dimenzija ne zauzima previše mjesta u torbici.

Ovaj puder kupila sam u Austriji po cijeni od 75 eura (555kn prema današnjem tečaju) a cijena u Douglasu iznosi 739kn, dakle 184kn više.

Puder mi se sviđa jer se pokazao kao odlična nadopuna LA MER tekućem puderu ali da je posebno spektakularno otkriće, mislim da nije te ne vjerujem da ću ponoviti kupovinu istoga.

LA MER The Powder [sastav, 8g]

Luksuzni i izuzetno hvaljeni prah koji na žalost nije opravdao moja očekivanja. Naime, ovaj proizvod sam ostavila za kraj jer sam od svih LA MER proizvoda jedino njega zapazila kroz godine s obzirom na to da je iskakao iz svake kozmetičke torbice, na koncu kada sam se odvažila na kupovinu istoga jako sam se razočarala u smislu da nisam vidjela to nešto toliko savršeno što ovaj proizvod navodno pruža koži.

Dakle, radi se o transparentnom puderu u prahu koji u sebi sadrži izuzetno decentne sjajne čestice koje pružaju poseban efekt i shvaćam da uz pomoć njih ovaj proizvod savršeno sjeda na kožu i pruža joj neki posebniji izgled. S druge strane, taj finish nije opet toliko veličanstven i nije nemoguće dobiti ga i s nekim drugim mnogo jeftinijim proizvodom, stoga me u tom smislu ovaj toliko hvaljeni proizvod pomalo razočarao.

Također, prethodno spomenuti puder u kamenu je puno lakši na koži dok ovaj u prahu čak naglasi suhe dijelove, stoga pri upotrebi traži zaista laganu ruku, ako mene pitate to je još jedan minus u nizu.

Puder lijepo fiksira tekuću podlogu i kao takav je postojan, pogodan je za mješovitu, normalnu i suhu kožu ali ne i jako suhu. Ne stvara iritacije i nije težak na koži.

Pokušala sam ga par puta koristiti na okoloočnom području s obzirom na sadržaj tih čestica u sebi, međutim, nije mi se pokazao dobrim s obzirom na to da je istaknuo i najsitniju liniju tog područja.

Pakiranje je na nivou LA MER luksuznih pakiranja, ako ne i najljepše. Teško matirano staklo s rose gold detaljima i mekanim aplikatorom zaista čine posebnim ovaj proizvod ali s obzirom na to da nije u tome poanta kod mene se ovaj proizvod nije iskupio.

Sve u svemu, da ovaj puder ne košta 789kn kod nas u Douglasu (u Austriji 75 eura tj 555kn prema današnjem tečaju) ja možda i ne bi bila toliko razočarana koliko jesam, to je solidan proizvod ali nikako za tu cijenu, stoga ga definitivno više ne bi ponovo kupila.

Uz kupovinu LA MER proizvoda u Austriji dobila sam nekoliko testera a posebno me oduševila okoloočna i hvaljena “Soft” hidratantna krema, ali s obzirom na cijenu jednostavno se nisam odvažila na tu kupovinu, što me dovodi do sljedećeg pitanja, smatrate li da opravdano nešto košta toliko više od ostalih brendova ili je stvar marketinga? Također, ako ste koristili neki LA MER proizvod zanima me vaše mišljenje o istome, makar bio neki iz moga posta.