Huda Beauty | Desert Dusk Eyeshadow Palette

Huda Beauty Desert Dusk Eyeshadow paleta druga je po redu paleta sjenila koju je Huda Kattan lansirala na tržište, ako vas zanima prva paleta “Textured Shadows Palette – Rose Gold Edition” klikom na ovaj link možete pročitati moju recenziju. “Desert Dusk” paleta sadrži u svom kompaktnom pakiranju jedno veliko ogledalo i 18 različitih nijansi sjenila koja su podijeljena u 4 različite teksture; 1 dazzling glitter [tekstura blistava sjaja, ali se zapravo radi o dobrim starim šljokicama – Cosmo], 8 creamy mattes [kremasta tekstura i mat finish – Blazing, Saffron, Amethyst, Oud, Amber, Eden, Musk, Desert Sand], 6 shimmering pearl shades [shimmer nijanse sedefastog finisha – Turkish Delight, Angelic, Cashmere, Royal, Nefertiti, Blood Moon] i 3 duo-chrome toppers [duochrome finish – Retrograde, Twilight, Celestial]. Svako sjenilo sadrži 1.4 grama.

*klik za swatch; prvi reddrugi redtreći red

Što se prve palete tiče “Textured Shadows Palette – Rose Gold Edition” moram priznati da sam puno više zadovoljna istom kako zbog nijansi tako i zbog same teksture i finisha, mada rado koristim i “Desert Dusk” paletu i nije mi žao kupovine. Problem koji imam upravo sa “Desert Dusk” paletom leži u činjenici da je ovo paleta za osobe koje više preferiraju shimmerasti i sedefasti finish, i to tako da isti bude izuzetno naglašen. S obzirom na to da u paleti postoje i sjenila mat finisha koja se lijepo mogu kombinirati s ostalim sjenilima mislim da se tako može postići kompromis, stoga ako kao ja niste fan shimmer/sedef finisha u kombinaciji istih s mat sjenilima bit ćete zadovoljni.

Osobno sam najviše impresionirana mat sjenilima koja su dobre pigmentacije, ne truse se i lijepo se blendaju na kapku. Preostala sjenila se pomalo truse i nisu sva jednako dobre pigmentacije te pojedina stvaraju problem pri nanošenju. Sjenila shimmering pearl i duo-chrome finisha najbolje se nanose s vlažnim kistom ili prstima ali kako se ista truse meni je jednostavnija opcija nanošenja kistom. Jedino sjenilo kojim niti malo nisam zadovoljna jest nijansa “Cosmo” a riječ je o klasičnom shimmeru koji bi trebao služiti kao neki zadnji korak koji podiže kompletni look. Jedini način na koji je moguće iskoristiti ovo sjenilo jest uz pomoć ljepila za šljokice ili pak trepavice ali i tada postoji mogućnost da se jedna šljokica nađe u kapku i kompletni look ode u propast, jer nećete je se riješiti osim skidanjem makeup-a. Postojanost sjenila je neupitna i zapravo su ista jednakim intenzitetom postojana na kapku do skidanja šminke, iako bi napomenula kako ova sjenila traže bazu u podlozi koja će vam ujedno uvelike olakšati nanošenje na kapku.

Sve u svemu, smatram da je ova paleta zanimljiva zbog svojih nijansi koje se lijepo nadopunjavaju na kapku te da je pogodna za kreiranje decentnijih ali i naglašenijih makeup look-ova. Pigmentacijom sam jako zadovoljna kao i postojanošću, možda zamjeram problematičnost kod nanošenja pojedinih nijansi i smatram suvišnim kreirati sjenilo u obliku neupotrebljivih šljokica. Osobno, najdraže nijanse su mi Deser Sand, Retrograde i Cashmere te bih izdvojila sjenila mat finisha koja posebno impresioniraju. Između dvije palete, moram ponoviti kako definitivno dajem prednost prvoj paleti, odnosno “Textured Shadows Palette – Rose Gold Edition” paleti.

Desert Dusk” paleta dostupna je na web shopu Cult Beauty a cijena joj iznosi £56.00 a poštarina je besplatna, za više informacija klik na link. Ako vas je više zainteresirala prvotna paleta “Textured Shadows Palette – Rose Gold Edition“, ista je također dostupna na web shopu Cult Beauty a cijena joj iznosi £56.00, za više informacija klik na link.