Doviđenja srpnju|beauty noviteti i favoriti mjeseca

Sa krajem srpnja stigao je i moj godišnji odmor, stoga bi vam odmah u uvodu skrenula pažnju da ću negdje do kraja kolovoza biti odsutna sa bloga. Nadam se da mi nećete zamjeriti odsutnost od tri tjedna ali odmor mi je prijeko potreban i to baš na način da se isključim iz svega i od svega, mada, bez Instagrama se ne može pa vam barem na tom području mogu obećati aktivnost, ukoliko se još ne pratimo tamo klik na ovaj link.

U današnjem postu odlučila sam vam pokazati kozmetičke novitete jer ih ima dosta i zanimljivi su a izostavila sam modne novitete jer sam imala u planu složiti jedan post sa modnim novitetima, naime, to je jedan pravi mix kako dućana tako i tih odjevnih komada. Mnogi komadi su ulovljeni na ljetnim rasprodajama pa nisam sigurna da su dostupni, no ukoliko bi vas zanimao takav post svakako mi ostavite povrtani info. Također, navukla sam se na ebay i baš mi se nekako skupilo tih paketa pa ako ste za, ja mogu složiti post i sa tim “low budget” proizvodima jer ima tu svega, od nakita, kozmetike do torbica i nekih tehničkih potrepština. Uglavnom, znate što vam je za činiti, ukoliko vas zanimaju ova dva posta samo mi to povratno javite i objavljujem ih čim se vratim sa GO.

skincare

Moja mješovita mada u ovom ljetnom periodu više masna koža, ovoga ljeta zadaje mi velike glavobolje jer je izuzetno osjetljiva i problematična. Osim što se jako masti pore se konstano čepe te kako riješim 2-3 prištića sa jedne strane lica oni izbuju na drugoj strani lica i tako u krug. Jednoga jutra odlučila sam stati na kraj tim problemima i vratila se tretiranju kože kao da sam u pubertetu, dakle, počela sam koristiti proizvode ciljano za masnu i problematičnu kožu. Najviše proizvoda pronašla sam u Kiehl’s dućanu jer su se nekako baš nadopunjavali mada se našlo tu još par noviteta drugih brandova. S obzirom da se moja koža jako primjenila te sam ja promijenila kompletnu rutinu koja se pokazala uspješnom, zanima me da li ste zainteresirani za jedan post o njezi kože lica, konkreto se radi o masnoj i osjetljivoj koži lica koja je uz to problematična a proizvodi se baziraju na potrebama žena 30+ godina?

face wash

Nebrojeno sam puta već istaknula kako je temelj zdrave kože upravo čista koža i proizvodi za umivanje odnosno čišćenje lica od velike su mi važnosti. Moja najdraža umivalica ikada je Apivitina pjena za čišćenje lica i područja očiju o kojoj sam pisala u ovom postu. Nebrojeno puta sam već kupila tu umivalicu i uvijek imam barem jedno pakiranje na zalihi. S obzirom da vodim jedan beauty blog imam potrebu za isprobavanjem proizvoda koja me je možda i dovela i do stanja u kojem je moja koža trenutno, ali umivalice obično jako brzo pokažu da li nam odgovaraju ili ne, stoga mi sa njima i nije veliki problem eksperimentirati.

Nivea je nedavno lansirala svoju novu liniju za čišćenje kože te su mi poslali novitete na testiranje. Svi proizvodi su podjednako dobri ali vlažne maramice i krema za čišćenje lica su mi toliko fantastični da sam ponovila kupovinu kreme a maramice sam kupila već nebrojeno puta. Maramice ne koristim svakodnevno već prema potrebi kada se žurim jer jako su temeljite i brzo uklanjaju makeup. Također, ove maramice su dobre za osvježenje tokom dana pa njima prebrišem vrat, dekolte, ruke itd. Kremu koristim učestalo ali isto ne svaki dan jer to je jedan pravi relaksirajući ritual o kojem ću vam tek pisati. Krema se koristi na način da se krene lagano utrljavti u lice/oči te se ukloni vlažnim ručnikom ili se jednostavno umijete, meni osobno više godi varijanta sa ručnikom. Temeljito skida makeup pa čak i vodootporne maskare i eyeliner bez puno muke a kožu ostavlja mekom i ugodnom. Iako bi ovo bilo dovoljno ja ipak koristim nakon ove kreme klasičnu umivalicu a to najčešće bude nakon ove kreme Niveaina pjena za umivanje o kojoj sam vam pisala u ovom postu.

S obzirom da tokom ljeta koristim dosta vodootpornih proizvoda na očima sviđa mi se kako iste uklanja L’Oreal dvofazni odstranivač koji zaista skida te slojeve u jednom do dva poteza, ovisno o nanesenoj količini. Ovaj proizvod je također ponovljena kupovina. S obzirom da mi L’Oreal proizvodi obično gode odlučila sam isprobati i L’Oreal Sublime Fresh pjenu za umivanje koja me oduševila svojom teksturom i temeljitosti te ju smatram odličnim omjerom kvalitete i cijene te je dobar odabir za mješovitu do masnu problematičnu kožu.

CeraVe umivalice su u tester pakiranjima kao i Kiehl’s Ultra facial Cleanser ali kako se radi o testerima od 30ml mislim da ih mogu procjeniti odgovaraju li mi ili ne, odnosno treba li mi full size ili ne. S obzirom na količinu nosim ih sa sobom na putovanja a tada koža tek reagira svakako stoga je pred njima baš jedan težak zadatak.

oily prone skin

Stridex Single-Step Acne Control Sensitive with Aloe Alcohol Free Soft Touch Pads koristim ciljano samo kada kada mi se na nekom dijelu lica pojavi nekoliko prištića. Iako je ova varijanta najblaža odnosno namijenjena osjetljivoj koži dok su preostale dvije iz asortimana agresivnije, smatram da je i ova dosta agresivna i nije nikako za svakodnevno korištenje.

Prištići se ponekad prošire i na područje vrata i dekoltea pa i tamo koristim prethodno spomenuti proizvod prema potrebi a nakon njega La Roche-Posay Effaclar Duo[+] o kojem sam vam pisala u ovom postu. Brz i efikasan proizvod koji je must have u mojoj kupaonici i ponovljena je kupovina po ne znam koji puta već.

Alpha H Daily Essential Moisturiser spf50 ponovljena je kupovina i to u pakiranju koje sadrži 100ml, dakle duplo više od klasičnog pakiranja. Ovu kremu sa zaštitnim faktorom najviše koristim ovoga ljeta jer je dobra podloga za makeup a pokazala se i kao pouzdana zaštita od štetnog zračenja sunca te mojim hiperpigmentacijskim mrljama od prošloga ljeta ove godine nema ni traga.

Noviteti u mojoj rutini njege lica su redom Kiehl’s proizvodi; Precision Lifting & Pore-Tightening Concetrate, Rare Earth Pore Minimizing Lotion, Breakout Control Targeted Blemish Spot Treatment, Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate i Nightly Refining Micro-Peel Concentrate te se tu našo i jedan Clinique proizvod a radi se o Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment. Ove proizvode nisam nikada prije koristila i svi su mi novitet a odabrala sam ih tražeći po intenetu dojmove korisnika. Zasada sam zadovoljna ovim što vidim na licu, odnosno vidim da su kožu brzo umirili te nema novih erupcija prištića, no za konkretne prve dojmove bi voljela da prođe određeni period pa vam dojavim povratne informacije.

Također, još malo noviteta i to je opet jedan od njih sa Kiehl’s potpisom a radi se o balzamu za usne te još jednim a radi se o Blistex balzamu za usne. Kiehl’s koristim tokom dana kada sam kod kuće zbog nepraktičnog pakiranja za nanošenje van dometa čistih ruku a Blistex koristim jednom ujutro i jednom navečer. S obzirom da me opet ulovila zaluđenost tekućim mat ruževima moje usne tu najviše pate jer su osjetljive pa ih volim adekvatno njegovati.

body care

*Eucerin AQUAporin Active Body bogati intenzivni losion za tijelo pruža intenzivnu, trenutnu i dugotrajnu hidrataciju. Eucerin AQUAporin ACTIVE bogati intenzivni losion za tijelo inspiriran je otkrićem akvaporina koje je nagrađeno Nobelovom nagradom. Akvaporini su kanali koji kontroliraju prijenos vode od stanice do stanice. Eucerin AQUAporin ACTIVE bogati intenzivni losion za tijelo sadrži gluko-glicerol aktivni sastojak za koji je znanstveno dokazano aktivira vlastiti sustav hidratacije kože pomoću akvaglicerolporina. Losion je pogodan za suhu kožu, uključujući i osjetljivu kožu. Nakon nanošenja, koža izgleda sjajno i zdravo, a na dodir je meka, podatna i svježa. Takva i ostaje tijekom vremena.

*Hansaplast 20% UREA intenzivna krema protiv zadebljane kože inovativna je kombinacija iznimno učinkovite koncentracije ureje koja smanjuje zadebljanja na koži i Aquaporin tehnologije. Formula učinkovito potiče hidraciju kože i jamči dugotrajne rezultate. Za samo 4 dana koža će biti primjetno mekša i glatka.* (*Izvor: Dermatološko ispitivanje provedeno je na 33 ispitanika od kojih je 91 % istaknulo da je koža primjetno mekša i glađa nakon 4 dana primjene.)

Kako ja ovo ljeto maksimalno izbjegavam sunce i sunčanje a pomalo mi nedostaje osunčani izgled kože držim se St Tropez Self Tan Express Advaced Bronzing Mousse koja je fantastična. Kupila sam je na preporuku i zaista mi je nije žao jer se jednostavno i lijepo nanosi, boja je idealna a i može se dozirati jer ovu pjenu držite na tijelu 1, 2 ili 3 sata (ovisno o željenom intenzitetu tamnjenja) te ju isperete a potom u narednih 8 sati koža poprima osunčani izgled. Topla preporuka ako ste kao i ja u fazi skrivanja od sunca.

Clinique Antiperspirant-Deodorant Roll-On, Eucerin intenzivni sprej protiv jakog i prekomjernog znojenja i Old Spice Antiperspirant & Deodorant Spray (Citron) moji su saveznici ove godine u brobi protiv znoja. Osoba sam koja se zaista jako znoji k tome sam u pokretu pa toplina utječe sama od sebe te pojačava znojenje ali kombiniranjem ova tri proizvoda zadovoljna sam kako mi se koža ponaša tokom ovih toplijih dana. Ono najvažnije je da niti jedan od navedena tri proizvoda ne ostavlja tragove ni na koži ni na odjeći a pouzdani su.

hair care

Nakon mog posta o trenutnoj njezi kose, koji možete pročitati klikom na ovaj link, mnogi ste mi se javili sa upitom da li još koristim Batiste suhe šampone i odgovor je da ih koristim samo mi je Klorane od koprive znatno bolji jer je efekt postojaniji i bolji a i sam šampon je nježniji prema vlasištu. Klorane potrošim jedno do dva pakiranja mjesečno a svakoga mjeseca obnovim zalihu i Batiste šampona, da budem preciznija kupujem Blush i varijantu za svijetlo smeđu kosu. Trenutno se na policama može naći Tropical miris pa me ljeto potaknulo da ga isprobam.

Kiehl’s Magical Elixir Hair Restructuring Concentrate with Rosemary Leaf and Avocado je zapravo uljna mješavina koja se nanosi neposredno prije pranja kose na vlasište i dužinom vlasi. Nakon nanošenja ostavlja se na kosi desetak minuta da djeluje te potom nastavite sa svojom uobičajenom njegom kose koju započinjete šamponiranjem. Kako sam ga isprobala svega dva puta nije se našao na popisu proizvoda za njegu kose ali moram priznati da mi se sviđa efekt kose nanon korištenja ovog ulja no za više dojmova morat ćete pričekati nekoliko tjedana dok ga pošteno ne isprobam.

O Redken One United All In One Multi Benefit Treatment proizvodu mogli ste više pročitati o spomenutom postu o njezi kose (klik na link) kao i o Maroccanoil četki.

U navedenom postu o njezi kose pisala sam o Davines maskama u boji za kosu a kupila sam i novu nijansu te se radi o copper boji, dakle brončanoj. Iako nisam zadovoljna efektom na svojoj boji kose vjerujem kako bi osobe sa brončanim tonovima kose bile jako zadovoljne jer i ja sam zadovoljna efektom na svijetlim pramenovima, odnosno onim blajhanim, ostatak i nije tako privlačan.

makeup haul

Nisam sigurna koji je točno razlog mog eksperimentiranja sa dekorativom u ljetnom periodu, da li se radi o sniženjima ili se radi o raznolikosti nijansi ili je do toga da mi kreativnost tada radi punom parom, u svakom slučaju, moj novčanik drastično pati u tom periodu. Trenutno sam u fazi fokusa na očima i tekućim mat ruževima a ostatak proizvoda su nadopune odnosno ponovljene kupovine.

mascara summer

Giorgio Armani Eyes To Kill Wet lenght&volume waterproof mascara moja je najdraža vodootporna maskara i zapravo jedina vodootporna koju kupujem, više o njoj možete pročitati u ovom postu. Osim vodootporne maskare nisam odoljela još jednoj GA maskari a riječ je o novoj maskari Eccentrico za dodatni volumen trepavica. Maskara je dostupna u 4 nijanse od kojih sam se ja odlučila za crvenu, najsmioniju nijansu Armanijeve modne revije za proljeće/ljeto, nazvana je Rouge Iron, za istinski upečatljiv i poseban dojam možete je nanositi cijelom dužinom trepavica, što ja učestalo i radim.

Osim GA maskara pala je još jedna također u boji, radi se o Pupa Vamp! maskari u nijansi 301 koja je zaista intenzivno plava i stvarno jako lijepo izgleda na trepavicama. Što se tiče same maskare i njene teksture toliko sam zadovoljna da planiram isprobati i klasičnu crnu varijantu. Idealna maskara u boji za ljeto.

Chanel eyeliner summer

Chanel Yeaux Waterproof olovku za oči obožavam i stalno ju kupujem u crnoj nijsni no smatrala sam da je neka ljetna nijansa prikladnija za počastiti se i odlučila sam se za nijansu 909 Blue Metallique koja je pun pogodak. Olovka je podjednako potojana kao i u crnoj varijanti te opravdava riječ “vodootporna” u nazivu.

brows summer

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz ponovljena je kupovina i o ovom ste proizvodu mogli već čitati na mom blogu u ovom postu te u mnogim drugima, ovoga puta sam samo uz nijansu Taupe, koja mi trenutno odgovara, uzela i nijansu Blonde da malo “ugrijem” obrve. NYX Tinted Brow maskaru nisam još isprobala ali planiram jer nijansa (Blonde) mi se činila odličnom kada sam isprobavala tester.

lips summer

Tekući ruževi su trenutno (opet) moja opsesija, vjerovatno dok ponovo ne uništim usne no efekt postojanosti mi je trenutno neprocjenjiv. MAC tekuće ruževe u nijansama Rich&Restless i Quite The Standout odabrala sam sasvim slučajno i zaista ih nosim jako često jer su se obje nijanse pokazale kao idealne za svaki ljetni makeup look. MAC Coral Bliss bio je odabir za “Back to MAC” opciju kojom nakon vraćenih 6 praznih MAC ambalaža možete izabrati jedan ruž na poklon. Ovo je već moj treći povrat pa sam baš jako ponosna da zapravo ono što kupim i potrošim.

theBalm tekuće ruževe sam dugo željela naručiti ali sam ih isto tako željela i isprobati jer sa tim oblikom tekstura nikada ne znaš što ćeš dobiti i kako ćeš reagirati. Uglavnom, čim su se pojavili na našim policama isprobala sam i kupila jednu nijansu te se vratila po još dvije. Od jedno 8 dostupnih nijansi (nisam sigurna točno koliko ih je) odabrala sam Committed, Honest i meni najdraža Devoted. Ruževi su postojani i sasvim solidni na usnama po pitanju dehidracije, dakle ne štete mojim usnama drastično a pigmentacija je savršena.

nail čolish summer

Ljeto je jedini period godine kada ja nosim lakove sa šljokicama, posebno na noktima na nogama. Jednostavno mi se sviđa taj efekt na suncu a i ti su lakovi po mom mišljenju puno postojaniji od onih bez šljokica. Trenutno sam u fazi ljubavi prema plavim lakovima ali kako je upravo plava moja nadraža boja to ni ne čudi previše. Uz plave tonove našla se jedna prava ljetna crvena nijansa i to u manjem pakiranju koje je idealno za putovanja.

eyelashes

Umjetnih trepavica nikada dosta stoga sam obnovila zalihu meni omiljenih Ardell 110 i odlučila isprobati neke nove i sva tri para su me oduševila.

Aura lash glue

Moram istaknuti i Aura ljepilo za trepavice koje mi je fantastično i to u obje varijante, tamnoj i prozirnoj. Iako je duplo jeftinije od DUO ljepila smatram ga podjednako dobrim, možda čak i boljim.

beauty blender

O Beauty Blenderu ste mogli čitati u ovom postu i on je ponovljena kupovina, mislim da sam ih već promijenila jedno 6-7 komada, obožavam ih a u posljednje vrijeme odlični su mi i za konturiranje. Essence Mini Makeup Sponge još nisam isprobala ali se nadam da ću biti zadovoljna jer Mini Beauty Blender je odličan ali preskup s obzirom da kratko traje.

setting powder bronzer summer

Laura Mercier Secret Brightening Powder je novitet koji sam već jako dugo vremena željela isprobati i zaista je fantastičan. Krasno se ponaša na okoloočnom području i korektoru upravo na tom dijelu lica pruža skroz novu dimenziju.

Kevyn Aucoin The Sculpting Powder (Medium) ponovljena je kupovina jer sam prvi primjerak istoga potrošila. fantastičan proizvod za konturiranje, po mom mišljenju i iskustvu nezamjenjiv.

ebay oval brushes rose gold ebay brushes makeup oval rose gold pink

Nedavno sam sa ebay-a naručila jeftiniju varijantu ovalnih kistova koji iskaču sa svih društvenih mreža i blogova, uglavnom, prezadovoljna sam i zatečena da razmišljam uložiti u skuplju varijantu mada nisam sigurna ima li uopće potrebe. Jednostavno nanošenje proizvoda ovim ovalnim kistovima i prirodan finiš su taj veliki plus koji stoji iza ovih kistova. Crna i rose gold varijanta potpuno je ista, jedina je razlika što rose gold ljepše izgleda ali ovim klasičnim crnim je sama drška čvršća i stabilnija.

Rose gold kistovi sa bijelo-rozim dlačicama također su sa ebay-a i još ih nisam isprobala, da budem iskrena ubacila sam ih u košaricu zbog potreba slikanja pa mi ih je pomalo i žao koristiti ih za šminkanje mada im je dlaka jako mekana i privlačna.

Dva Morphe kista bili su na mojoj WL duže vremena a riječ je o G2 kistu kojim fiksiram korektor na okoloočnom području te M497 kojim nanosim highlighter. Oba su odličan omjer cijene i kvalitete.

Essence

*Obrve s pravim oblikom ističu oči i daju svakom makeup stilu individualnu notu. Nova essence trend kolekcija “little eyebrow monsters” pruža djevojkama svešto im je potrebno za savršeno definirane wow-obrve. Kolekcija sadrži proizvode za njegu i slatku pincetu za pripremu, eyebrow & highlighter set i praktične pomagače kao što su šablone u tri različita oblika za nevjerojatne obrve. Wow obrve … sa essence !

Dtory Vichy Idealia

*Kako bi upotpunio Idealia liniju za višestruku korekciju kvalitete kože, Vichy je predstavio novu članicu obitelji Idealia gel-kremu koja pruža novo iskustvo svježine, smanjuje neželjeni masni sjaj kože i čini ten blistavim. Riječ je naprednoj formulaciji koja izravno utječe na korekciju kvalitete mješovite do masne kože. Nova Idealia gel-krema obogaćena je Kombuchom koja pomaže zaglađivati površinu kože i povećava njezin sjaj te sastojkom Aquakeep, mikrosferom mrežastih poliakrilata za dubinsku hidrataciju i svjež mat izgled. Kraku izjavo o istoj mogli ste pročitati i u predzadnjem broju magazina Story.

skincare favourites summer

Favoriti mjeseca po pitanju preparative sveli su se na nekoliko proizvoda koje koristim već jedan duži period a tu bi odmah na prvom mjestu navela Palmolive Vanilla Pleasure gel za tuširanje koji naprosto moram imati u kupaonici. Sviđa mi se bogata tekstura ovog gela te miris koji se zadržava na koži jedan period nakon tuširanja. Omjer cijene i kvalitete je za svaku pohvalu i mislim da neće nikoga razočarati ako ga se odlučite isprobati. Nadalje, također proizvod za tijelo na kojega sam zaboravila da sam ga ulovila na slikama noviteta a radi se o proizvodu Antiperspirant & Deodorant Spray (Citron) kojega koristim na svakodnevnoj bazi i oduševio me kako djelovanjem tako i svojim ugodnim mirisom.

Nivea vlažne maramice za uklanjanje šminke sam također prethodno spomenula u tekstu ali morala sam ih istaknuti i kao favorite mjeseca jer po paket ovih maramica imam u kupaonici, u torbi za svaki dan, u uredu i u autu, jednostavno ih volim zbog njihove temeljitosti, mirisa i činjenice da su nježne prema koži.

Eucerin Volume Filler koristim na području vrata i dekoltea jer mi je pretežak za lice ali kako odlično odrađuje posao njege na vratu i dekolteu nije mi žao potrošiti ga na tom dijelu tijela. Sviđa mi se bogata njega koju pruža koži te činjenica da ga koža jako brzo upija.

La Roche-Posay CICAPLAST Baume B5 SPF50 umirujući je balzam koji pomaže u procesu obnove iritirane i oslabljene kože te pomaže kod sprječavanja pojave pigmentacijskih tragova zahvaljujući visokoj UV zaštiti SPF50. Idealan je za površinske ogrebotine, ožiljke, iritacije te tetovaže. Ovaj proizvod i koristim upravo na tetovažama i jako mi se sviđa kako ih štiti i njeguje kožu.

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask je još jedan odličan saveznik u mojoj borbi sa trenutno problematičnom kožom. Sviđa mi se kako dubinski čisti kožu te ubrzava proces uklanjanaja postojećih prištića i sprečava pojavu novih. Ponekad na potkožnim prištićima nanesem preko noći ciljeno malo ove maske i to mi puno pomogne da se istoga riješim što brže. Dobra stvar što se tiče ove maske je ta da ne isušuje kožu što je obično slučaj sa maskama ovog tipa te kako sanira postojeće iritacije i ne ostavlja mrlje po licu za sobom.

Cosrx Acne Pimple Master Patch koristim također ponekad preko noći a u danima kada sam bez šminke i preko dana na način da ga ciljeno nalijepim na prištić i ostavim tako otprilike 8-10 sati. Moram priznati da ovaj proizvod lijepo prekriva sam prištić i postojan je do trenutka kada ga odlučite skinuti. Jako dobro smiruje iritacije i sprečava njihovo širenje te ubrzava proces sušenja. Veliki plus je što također ne isušuje niti iritira područje oko prištića a dolazi u nekoliko veličina koje prilagodite iritaciji.

Spiradelic gumice za kosu odlične su jer su nježne prema vlasi kose, dovoljno su čvrste da zadrže kosu u repu i jedina mana bi bila ta da ostavljaju tragove zavezane kose kada ju raspustite ali omjer cijene i kvalitete je zapravo sasvim zadovoljen.

makeup favourites summer

Makeup favorite svela sam na proizvode koje koristim na svakodnevnoj bazi a radi se baš nekako o klasičnim “must have” ljetnim proizvodima. O Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleti pisala sam vam u ovom postu a danas samo mogu potvrditi da ju obožavam i da je ovo definitivno moja najdraža paleta ikada. Uz nju još je jedan ABH proizvod kojega obožavam a riječ je o tekućem ružu u nijansi Stripped koji doslovno ne skidam sa usana i jako mi je žao da isti nisu dostupni na nekoj EU stranici da ih možemo naručiti.

MNY Master Contour u nijansi light idealan je za brzo a precizno konturiranje, zbog ugodne teksture lijepo se i lako blenda jedino možda nije postojan koliko bi ja željela da bude ali to vrijedi samo kada ga se nosi samostalno, kada preko njega pređete sa proizvodom za konturiranje u kamenu/prahu on traje do skidanja sa lica.

Becca Shadow&Light Bronze/Contour Perfector trenutno mi je najdraži bronzer a Becca Shimmering Skin Perfector Pressed u nijansi Champagne Pop najdraži mi je highlighter, ova dva proizvoda nosim svakodnevno i umjesto rumenila kompletnu priču obraza zaokružim sa Laura Geller Bronze’N’Brighten u nijansi Fair koji me toliko oduševio da moram isprobati još poneki LG proizvod. Sva tri proizvoda postojana su do skidanja bez popravaka pa čak i po ovom toplom vremenu, teksture su odlične i lijepo se blendaju a pigmentacija istih te sam efekt su jedinstveni.

Dior Diorskin Forever & Ever Control Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder volim koristiti kao točku na “i” jer savršeno fiksira svaki puder, lijepo matira lice a ne isušuje i ono najbolje od svega je da zaista vizualno sužava pore. Postojan je na koži satima i odličan za eventualne popravke tokom dana mada je ambalaža jako nepraktična za nošenje u torbi tokom dana.

La Roche-Posay Anthelios Invisible Face Mist spf50 navela sam namjerno pod dekorativu jer ga koristim kao nadopunu zaštitnom faktoru tokom dana ali mi služi i za fiksiranje šminke na licu i u oba slučaja odrađuje odličan posao. Lijepo se dozira baš poput maglice a ne ostavlja nikakve vidljive tragove i ono najvažnije je to da je pouzdan kao zaštita tokom dana.

lifestyle favourites summer

Lifestyle favorita bilo je mnogo ali u planu mi je na kraju ljeta napraviti post sa favoritima ljeta i lifestyle će također dobiti svoj post pa zato danas nisam pretjerivala već sam se držala isključivo onih koje koristim na svakodnevnoj bazi.

Morgan De Toi! torbu od trenutka kada sam ju kupila pa do danas uopće ne skidam sa ramena. Zahvalan materijal, lijepa boja i zanimljivi detalji čine ovu torbu posebnom, baš idealnom ljetnom torbom za svaki dan jer zbog njenog oblika u nju stane zaista jako puno stvari.

Zara Home svijeća Sicilian Fig je fantastična svijeća koja miriši decentno i jako ugodno na smokve ali u onoj fazi kada su još zelene odnosno možda još nisu dovoljno zrele i još stoje neubrane na drvetu, možda sam pretjerala sa detaljima ali to je doslovno taj miris. Miris nije neprimjetan a nije ni nametljiv, baš je onakav kakav bi trebao biti u ovom ljetnom periodu. Također, bitno je za spomenuti da se isti taj miris zadržava u prostoriji nakon gašenja svijeće i da sama svijeća sporo gori tako da traje jedan duži period.

Iako imam nekih problema sa nesanicom već duže vremena kava je nešto što ja ne mogu izbaciti iz svog života, trudim se biti umjerena i s obzirom na to baš pazim da koristim ukusne i bogate kave. Jedna takva kava je i kava iz Farnje a radi se o kavi namijenjoj baš za pripremu kave u kafeteriji (Caffettiria) a naziva se Franja espresso Exclusive. Caffettiria koju sam spomenula također je kupljena u Franja dućanu a proizvođača je Bialetti a serija se zove Dama. Dugo godina imala sam jednu kafeteriju za spravljanje kave koju mi je mama kupila u Italiji i trajala mi je dosta dugo, gotovo deset godina a onda nisam za nju mogla pronaći zamjensku gumicu da promjer odgovara pa sam se odlučila na kupovinu nove. Uglavnom, jako sam zadovoljna i planiram kupiti i jednu većih dimenzija jer ova je moja mjera za prvu jutarnju kavu.

Nedavno sam se počastila sa čak šest pari Quay Australia naočala, neke su bile na sniženju na Asos stranici a za neke mi je prošao kupon koji sam dobila prilikom jedne kupovine, uglavnom, sa nekima sam zadovoljna dok sa nekima nisam, sporna je lošija kvaliteta materijala i sama izrada. Omiljeni model su mi Vivienne Black i njih nosim svaki dan i svakom bi ih preporučila tko voli tamne naočale malo većih dimenzija. Druga dva para sa slike su naočale sa ebay-a koje su koštale 1-2$ i kojima sam jako zadovoljna, posebno sam se iznenadila kvalitetom izrade. Osim ova dva para sa ebay-a kupila sam još par komada i najčešće ih nosim u danima kada znam da neću puno vremena boraviti na suncu jer nemam povjerenja u njihovu zaštitu.

summer guess celine summer lovin

To bi bilo to, tipkamo se ponovo za dvadesetak dana a do tada čekam vaše povratne informacije koji vas postovi zanimaju, moji prijedlozi su u teksu. Ukoliko i vi bježite na odmor želim vam da uživate u svakoj sekundi a ukoliko ste osuđeni na kopno i grad sigurna sam da bi kratki izleti u okolici grada mogli popraviti i vaše raspoloženje.