Poliklinika Bagatin | Mezoterapija

Kategorije: Lifestyle, Njega lica

Što je to mezoterapija?
Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Prvi put je opisana od strane Dr. Pistora u pedesetim godinama 20.stoljeća za liječenje kronične boli, a potom je postala metoda za liječenje različitih bolesti i stanja. Posljednjih godina u estetskoj medicini dobiva sve veću popularnost. Mezoterapija je metoda koja osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

Opis zahvata
Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni i najučinkovitiji. Terapija je vrlo individualna i ovisno o stanju kože aplicira se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari, te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima. Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom protokolu.

Kome je mezoterapija namijenjena?
Savjetuje se započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima vrlo dobre učinke kod osoba sa suhom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja.

Nakon zahvata
Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manje otekline koje spontano prođu nakon par sati. U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima. Rijetko se javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom.

Moji dojmovi
Pri dolasku u Polikliniku Bagatin srdačno osoblje još jednom je pokazalo svoju profesionalnost na zavidnom novou. Naime, s obzirom da nisam nikada radila mezoterapiju imala sam svojih dilema i strahova, no stručni tim odjela dermatologije bio je spreman na sve moje nedoumice.
Prije početka zahvata sa dr. Kramarić prošla sam analizu svoje kože uz pomoć uređaja VISIA, o kojem ste mogli čitati u ovom postu. Kroz konzulatcije dr. Kramarić predložila mi je mezoterapiju u cilju redukcije borica u periorbitalnoj regiji te se odlučila aplicirati mi RRS HA Skin Relax.
Prije zahvata na regiju okoloočnog područja i čela nanesen mi je lokalni anestetik u obliku gela, s obzirom da sam zahvat uključuje upotrebu igle. Pri zahvatu se u Poliklinici Bagatin koriste najtanje igle a kako bi zahvat bio još ugodniji, tretirano područje se ciljano hladi sa posebnim uređajem, stoga je meni kompletan zahvat bio potpuno bezbolan, štoviše, usporedila bi ga sa čupanjem obrva. Svaki ubod je površinski a količina sastojka koji se ubrizgava jednaka je veličini kapljice. Točan broj uboda mi je teško navesti ali znam kako je sam proces uboda trajao svega par minuta, što opet dokazuje kako je moj strah bio suvišan. Po završetku zahvata na tretiranom području ostale su tek sitne gotovo nevidljive točkice na par mjesta, koje su već kroz par sati u potpunosti nestale.Dr. Kramarić predložila mi je da napravim seriju od 3 tretmana svakih 10 do 14 dana a onda slijedi otprilike mjesec dana pauze pa ponavljanje istim redom.

S obzirom da je mezoterapija namijenjena osobama od 30 do 35 godina sa plitkim borama, koje su meni prisutne samo na okloočnom području, moram priznati kako bi ovo mogla biti moja alternativa botoksu i filerima za koje ja osobno još nemam interesa. Iako sam imala predrasude oko tretmana poput ovoga a i samih razvikanih poliklinika, moram priznati da su me odlasci u Polikliniku Bagatin razuvjerili. Iako sam godinama oduvijek adekvatno njegovala kožu svoga lica u posljednjih godinu dana vidim da kućna njega nije dovoljna. Srdačan, otvoren i individualan pristup svakom pojedincu je ono što sam dobila u Poliklinici Bagatin, naravno uz vrhunsku uslugu učinkovitih tretmana. Planiram se posvetiti u narednom periodu nekim ciljanim problemima na koži mog lica stoga ćete moći pročitati još pokoje moje iskustvo i dojmove, jer konačno sam pronašla pouzdanog saveznika u kojeg imam potpuno povjerenje.

Više detalja o samom tretmanu i ostalim uslugama Poliklinike Bagatin, možete saznati na službenoj stranici www.poliklinikabagatin.hr .