Beauty Summer Selection – make up

Serija postova sa ljetnim odabirom kozmetičkim proizvoda je pri kraju. Do sada ste mogli pročitati moj izbor po pitanju njege lica, njege tijela, njege kose te odabir mirisa za ljeto a danas vam donosim make up.


Ljeto nema granica po pitanju odabira make up-a i ja zaista moram priznati da tokom ljeta nosim kombinacije na koje inače tokom ostatka godine možda ne bi niti pomislila. Malo kreativnosti sa malom dozom odvažnosti, tako bi ja definirala ljetni look.

Iako ljeti pokušavam izbjegavati nanošenje tekućih podloga, kada su iste nužne, odabirem za slabije prekrivanje Estee Lauder BB kremu o kojoj sam pisala u ovom postu ili za jače prekrivanje Shiseido Sun Protection Liquid Foundation te koju god varijantu da odaberem uvijek ih miješam sa tekućim illuminatorom a u ovom slučaju odabirem MAC Strobe Liquid Lotion.
Obje podloge imaju visok zaštitni faktor te su obje zaista postojane satima i ne uzrokuju iritacije a tekući illuminator pruža onaj decentni a željni glow licu.
Kako mi tekuće podloge nisu nužne i pokušavam ih zaobići tako bez primera ne mogu a trenutno obožavam Dior Pore Minimizer Skin Reffining Matte primer koji je idealan i kao baza i samostalno. 

Korektori su nužni i kao najisigurniju varijantu uvijek imam pri ruci Estee Lauder Double Wear Concealer za lice a za okoloočni dio tu je L’Occitane korektor za blistavu put koji osim što lijepo prekriva pruža i adekvatnu njegu.
Baza za kapke je nezaobilazni MAC Paint Pot u nijansi Camel Coat, više o njemu i ostalim nijansama koje imam možete pročitati u ovom postu.
Obrve moraju uvijek biti lijepo definirane a ljeti možda i nešto naglašenije a za to je meni osobno idealan Anastasia Brow Wiz koji pruža izuzetnu postojanost na vrućinama.
Matiranje je nešto što je za moju masnu kožu lica neophodno pa zato odabirem najsigurniju varijantu, transparentni puder u prahu – Make Up For Ever.

Osobno, bronzer i highlighter su mi sasvim dovoljni za ljetni period i ove godine se ne odvajam od Michael Kors bronzera u nijansi Glow te Dior Golden Shimmer Powder highlightera. Obožavam te dvije kombinacije jer sa istima dobivam decentan efekt osunačnog tena.
Ukoliko ipak želim konturirati koristiti ću Kevyn Aucoin The Sculpting Powder koji je definitivno najbolji proizvod za konturiranje koji sam imala priliku isprobati.
Rumenilo nanosim tek u večernjim varijantama a idealno ljetno rumenilo za mene je Too Faced u nijansi Who’s Your Poppy?. Varijacija između ružičaste i koraljne prožeta zlatnim shimmerom, vrišti ljeto.

Na preplanulom tenu najljepše izgledaju intenzivne koraljne nijanse a ja osobno obožavam upravo dvije takve – YSL Rouge Volupe u nijansi 15 (recenzija) i Clarins Rouge Eclat u nijansi 09 (recenzija).
Ukoliko želim ipak decentnije usne idealno će biti sjajilo u ružičastim tonovima poput Lancome Lip Lover u nijansi 357 (recenzija) ili Dior Lip Glow Balm (recenzija).

Ono što je must have za ljetni period za svaki tip kože je fiksator a najbolji od onih koje sam ja isprobala je Kryolan Fixier Spray. Recenzija uskoro.

Na lakove za nokte ne padam, barem ne tokom ostatka godine jer ljetni period ipak učini svoje da posegnem za nijansama za kojima inače zaista ne bi u ostatku godine. 
Zlatna, koraljna, crvena, tirkizna, plava, ružičasta … sve su to nijanse koje ljeti volim na noktima ali i na kapcima. Naime, namjerno sam izostavila preporuke sa proizvodima za oči jer zaista u ljetnom periodu eksperimentiram sa nijansama na kapcima što zaista u ostatku godine ne radim. Stoga, bilo je zaista teško izdvojiti tek par proizvoda pa ću samo napomenuti da ono što vam za ljeto treba jest maskara u boji te jedna vodootporna maskara i pregršt nijansi sjenila, olovki i tuševa.
Koliko eksperimentirate sa nijansama tokom ljeta i što je vaš must have po pitanju make up-a za ljetni period?
Ivana
lp