TOM FORD Beauty | Traceless Foundation Stick, Emotionproof Concealer, Cheek Color, Eye Color Quad Eyeshadow Palette, Eye Defining Pen, Lip Color

Tom Ford Beauty u kompletu sa svojom cjelokupnom ponudom odiše elegancijom i luksuzom. Neodoljiva pakiranja, upotrebljiva ogledala i aplikatori, kvaliteta proizvoda, izbor nijansi, korektan sastav proizvoda itd… sve su to kvalitete ovog brenda. Naravno, postoje i mane kao što je sama cijena proizvoda ali tu su i sitnice koje mene osobno smetaju poput mirisa proizvoda koji je meni neugodan, nedostatak testera za probu prije kupovine, manjak kreativnosti i inovacije itd. Sve u svemu, kao svaki brend ima i dobrih i loših strana mada ovakvom brendu s obzirom na cijene nisam voljna zanemariti previše grešaka. U današnjem postu donosim nekoliko Tom Ford makeup proizvoda od kojih sam neke nabavila na putovanjima a neke u Hrvatskoj (Muller, Trg bana Josipa Jelačića 8, Zagreb) stoga nisam baš zapamtila cijene pa ostavljam link Tom Ford službene stranice gdje ujedno možete naći detalje i o sastavu.

TOM FORD Traceless Foundation Stick – 4.0 Fawn

Kremasti puder u stiku koji pruža srednje do jako prekrivanje, jer sa stikom zaista možete lijepo nadograđivati podlogu. Mišljenja sam da je namijenjen od normalne do suhe kože te da mješovitoj i masnoj ne bi nimalo odgovarao. Prekrivanje je definitivno dewy i onaj tko bi me pokušao razuvjeriti bio bi u krivu. Nanosi se na različite načine no meni se pokazao najboljim nanošenjem beauty blenderom, iako se tako potroši puno više pudera nego što bi bio slučaj nanošenja kistom ili prstima. Svakako vam je potreban puder za fiksiranje jer bez istoga s mog lica ovaj puder doslovno klizi, a moja koža je trenutno zbog terapije toliko suha da mi je ovo bio povratak u moju prirodnu masnu kožu.

Nisam sigurna koliko mi se puder svidio, u svakom slučaju znam da nisam oduševljena. Cijena za 15g proizvoda je itekako pretjerana, pri nanošenju traži dodatnu pažnju, uvlači se u linije na licu, traži i bazu i puder u prahu/kamenu, brzo se troši a kada ga na koncu nanesete nije prevelike spektakl. Primjerice, La Mer puder o kojem sam pisala u ovom postu također je na skupljoj strani a fantastičan je, zato me možda ovaj nije toliko oduševio.

TOM FORD Emotionproof Concealer – 4.0 Fawn

Vodootporni korektor koji pruža jako prekrivanje s prirodnim finišem, nimalo ne isušuje kožu i pogodan je za okoloočno područje ali i ostatak lica. Dolazi u pakiranju s preciznim aplikatorom i najljepše se nanosi prstima tako da se utapka ili pak beauty blenderom. Postojan je i ne miče se, meni se uvlači u linije na okoloočnom području ali tek nakon cijelog dana nošenja makeup-a to postaje vidljivo. Fiksiram ga transparentim puderom i to je to, više nema potrebe za popravljanjem do skidanja šminke na kraju dana.

Koliko nisam oduševljena puderom toliko sam oduševljena s korektorom čija je cijena gotovo jednaka puderu ali količina je znatno manja odnosno 7ml. Korektor je zaista lagane teksture koja se lijepo blenda u kožu a prekrivanje je na nivou. Koristim ga u istoj nijansi kao puder jer nisam fan svjetlijeg okoloočnog područja od ostataka lica. U svakom slučaju, usprkos cijeni, mislim da bi obnovila zalihu korektora jer vrijedi uloženog.

TOM FORD Cheek Color – 07 Gratuitous

Najneobičnija nijansa ikad koja me oduševila na prvi pogled. Iako sam si željela upravo Tom Ford rumenilo nekako nisam doživljavala ovu nijansu jer je izgledala potpuno drugačije na netu i uživo. Riječ je o rumenilu koje naginje na hladniju stranu međutim ta neka zagasita ružičasta kao da ima i nešto topline u sebi. Rumenilo se lijepo nanosi i blenda te je nadogradivo. Finiš je nekako satenski ali mat, vrlo zanimljiva tekstura koja klizi po koži. Postojano je tijekom cijeloga dana i nema potrebe za popravcima. Od kupovine do danas ovo je jedino rumenilo koje koristim što zbog same kvalitete što zbog nijanse koja mi odgovara svakom makeup look-u.

TOM FORD Eye Color Quad Eyeshadow Palette – 03 Nude Dip

Paleta koja se sastoji od četiri sjenila neutralnih nijansi i toplih tonova. Mekana, baršunasta, maziva formula ovih sjenila doslovno klizi po kapku dok se boje savršeno nadopunjavaju. Pigmentacija je na nivou a sjenila se ne truse. Finiš sve četiri nijanse je metalno – sedefast a po mom mišljenju više dolaze do izražaja s bazom u podlozi. S obzirom na to da ja uvijek koristim primer za kapke s mojih očiju sjenila se nisu pomaknula do skidanja, jedino moram priznati kako se nakon nekih deset sati nošenja smanjio intenzitet boje.

TOM FORD Eye Defining Pen – 01 Deeper

Tuš za oči sa aplikatorom na oba kraja, s jedne strane nalazi se tanki duži kist a s druge strane kraći aplikator. S obzirom na mogućnost dva različita aplikatora s ovim tušem ste bezbrižni da ćete postići željeni look. Moram priznati da ja koristim samo stranu s dužim tankim kistom jer i kada nosim liniju tuša ona nikada nije predramatična. Velika preciznost, tamno crna nijansa i postojanost odlike su ovog tuša za oči i ako niste vješti ili imate masnije ili spuštene kapke, tada mislim da je ovo investicija koja će vam se isplatiti.

TOM FORD Lip Color – 68 Sugar Glider

Za sam kraj ovog posta ostavila sam najdraži mi proizvod a riječ je o ružu. Sviđa mi se ovaj ruž jer dolazi u nijansi koja mi je prekrasna, lijepo pristaje mom tenu i nosiva je uz svaki look. Sama tekstura ruža također nije zakazala jer ruž se lijepo i lako nanosi, ne preljeva se preko rubova usana, hranjiv je prema usnama i postojan satima. Definitivno bi izdvojila ovaj ruž kao meni možda najdraži ikada, jednostavno sam oduševljena njime i ako bi morala izdvojiti jedan must have Tom Ford ruž, tada bi to bio upravo ovaj ruž u ovoj nijansi.

Swatchevi palete i rumenila dostupni su na ovom linku a swatchevi pudera, korektora i ruža dostupni su klikom na ovaj link.

Svi Tom Ford proizvodi korišteni su za ovaj look.

Nadam se da vas je neki proizvod zainteresirao a rado bi čula povratne dojmove ako ste i vi isprobali nešto iz Tom Ford Beauty asortimana.