Recenzija | L’Oreal Paris Pure Clay Detox Mask [GLOW MASK] & Pure Clay Illuminating Cleansing Gel

L’Oreal Paris Pure Clay maske donijele su inovaciju u rutinu čišćenja kože i tako pružile #instadetox ritual za samo 10 minuta. Moćni spoj tri gline [Kaolin, Montmorilonit i Rasul] s dodatkom specijalnih prirodnih sastojaka pokazao se kao idealno rješenje za postizanje čišće i ljepše kože. L’Oreal Paris ide korak dalje i predstavlja Pure Clay gelove za čišćenje lica, koji pružaju svakodnevni #instadetox ritual.

L’Oreal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel [150ml, 59,90kn, sastav]

Adekvatno čišćenje lica na početku i kraju dana je važan korak u svakodnevnoj njezi, Pure Clay Illuminating gel uz pomoć tri gline i biljnog ugljena pruža koži dubinsko čišćenje i blistaviji izgled. Gel se koristi ujutro i navečer na vlažnom licu kružnim pokretima, naročito bi trebalo obratiti pažnju na čelo, nos i bradu. Ovaj gel pogodan je za sve tipove kože a mislim da će se najviše svidjeti osobama s mješovitim/masnim tipom kože, posebice u ovom ljetnom periodu. Praktično pakiranje u tubi svakako olakšava upotrebu a samog gela ne treba puno, za jutarnje umivanje dovoljna je količina male žličice za kavu, pri večernjem umivanju zavisi o vašem načinu skidanja šminke i samoj količini šminke na licu. Ovaj gel nije preporučljiv za korištenje na području oko očiju i na samim očima.

Osobno ovaj gel najviše volim koristiti ujutro jer je koža mog lica u ljetnom periodu puno masnija no u ostatku godine i svako se jutro budim s pretjeranim viškom sebuma. Nakon umivanja ovim gelom taj višak sebuma naravno u potpunosti nestaje s lica ali isto tako koža postaje nazovimo to “škripavo” glatka i čista, a ja osobno volim taj osjećaj. Korištenjem nisam primijetila da isušuje kožu niti stvara ikakve iritacije, štoviše, smiruje one postojeće, naime, moje iritacije na licu baziraju se na prištićima a ovaj gel definitivno radi na tomu da ih suzbije čim prije. Miris gela je ugodan i bazira se na biljnim/zemljanim mirisnim notama.

Sve u svemu, ovaj gel je vrijedan pažnje, s obzirom na omjer cijene i kvalitete. Moram priznati kako me jako podsjeća na GlamGlow proizvode za čišćenje/umivanje lica (kombinacija SUPERCLEANSE™ i YOUTHCLEANSE™) koji su znatno skuplji, stoga smatram da je L’Oreal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing gel adekvatna alternativa po puno pristupačnijoj cijeni i svakako ću ga nastaviti koristiti.

L’Oreal Paris Pure Clay Detox Mask – GLOW MASK [50ml, 59,90kn, sastav]

Laboratoriji L’Oreal Paris odabrali su tri gline i kombinirali ih s ugljenom, kreirajući masku koja djeluje kao magnet za izvlačenje nečistoća;

KAOLIN – bijela glina poznata po svojstvima apsorpcije nečistoća i prekomjernog sebuma

MONTMORILONIT – glina bogata mineralima te je poznata po svom djelovanju protiv nesavršenosti

RASUL – glina s visokom koncentracijom oligo-elemenata te je poznata po tome što pomaže u pročišćavanju tena

Ova maska kremaste teksture intenzivno pročišćava kožu čineći ju čišćom i ljepšom bez isušivanja. Maska se najljepše nanosi plosnatim kistom, te ćete tako potrošiti manje proizvoda, ali ako nemate kist pri ruci, nanošenje prstima također je prihvatljivo. Idealno je kombiniranje prethodno spomenutog gela i ove maske, no naravno isto nije nužno. Na čistom licu, izbjegavajući područje oko očiju i usana, maska se nanese u tanjem sloju i pusti se da djeluje 5-10 minuta, nakon što se maska osušila možete se umiti ili masku ukloniti toplim ručnikom. Maska prati biljno/zemljani miris gela ali je ipak nešto intenzivnija ali meni osobno to ne smeta.

Praktično i elegantno pakiranje lijepo će se uklopiti u svaki beauty ormarić. Osobno masku nanosim kistom i držim ju na licu 10-ak minuta, po sušenju se umijem i nastavim s redovnom beauty rutinom. Koristim ovu masku 1-2 puta tjedno, ovisno o potrebi. Ono što sam primijetila korištenjem ove maske da zaista dubinski lijepo čisti kožu, ne isušuje ju, površina ostaje glatka i elastična a sveukupni dojam bila bi čista koža svježijeg izgleda.

Kako volim koristiti maske na bazi gline i ugljena, zbog svog tipa kože, vjerujem kako ću nastaviti koristiti ovu masku ali ću i isprobati preostale dvije iz linije kao i preostala dva gela. Omjer cijene i kvalitete je zadovoljen a kako su ovi proizvodi dostupni u svim bolje opskrbljenim drogerijama vjerujem da ćemo se još dugo zajedno družiti.

Da li ste isprobali L’Oreal Paris Pure Clay maske i gelove za umivanje i kakvi su vaši dojmovi?