Interliber 2013

Kategorije: Knjiga, Lifestyle

Već tradicionalno svake se godine u studenom održava međunarodni sajam knjiga pod nazivom Interliber i ja ga već tradicionalno godina posjećujem i to tradicionalno dva puta :). Zašto dva puta?? Naime, čekam ga tokom čitave godine i odmah prvi ili drugi dan odem čisto da uživam u moru knjiga a i naravno što mi zapne za oko kupim no onda odem i zadnji dan sa konkretnim popisom jer obično za više komada nekako uspijem uvijek dobiti i neki još dodatni popust ili neke kupone, uglavnom, financijski se više isplati.

Jučer popodne posjetila sam ovaj meni najdraži sajam na našim prostorima.
Gužva je prevelika kao i svake godine no to mi je drago zapravo jer ipak se radi o sajmu knjiga :), mislim da je to vrlo pohvalno.
Popusti su slični prijašnjim godinama i zapravo su vrlo primamljivi jer npr neke prošlogodišnje hitove možete naći i do 70% snižene a onda su tu i trenutni hitovi koji su sniženi od 10-30% što je opet jako povoljno.
Sugerirala bih vam možda da prvo posjetite paviljon 6 koji je znatno manje nagužvan ljudima i kao da je i malo i veći prostor a ponuda je više manje jednaka a tek potom da posjetite paviljon 7 koji je iz godine u godinu sve reprezentativniji.

Naravno da sam morala kupiti par knjiga iako su svega 2-3 tek bile one s popisa no opet ponavljam da idem i u nedjelju ponovo kada je zadnji dan pa ću tada nadoknaditi ono što mi “treba” .

Moram spomenuti da sam u razgledavanju knjiga naišla na jednu moju čitateljicu koju ovim putem ponovo pozdravljam 😉 i zapravo je baš bio lijep osjećaj kada upoznate nekoga tko čita vaš blog a još uz to vas i tako lijepo pohvali da ste motivirani za narednih godinu dana :D.

MakeUp-om do novog izgleda – Robert Jones
Ova mi knjiga nije trebala ali bila je 30kn pa rekoh zašto da ne … uvijek sam voljna pročitati i saznati nešto novo 😉 .

Otok – Victoria Hislop (19kn)
Kupljena na preporuku kolegice Sare s bloga Sara’s Magical World te jedne čitateljice no mislim da ću u nedjelju izabrati još koju knjigu sa V. Hislop potpisom.
Gonič zmajeva – Khaled Hosseini (19,90kn)
Knjiga sa mog popisa ali također preporuka 😉 i baš se veselim čitanju i mislim da ću i krenuti baš od nje.

Kradljivica knjiga – Markus Zusak (29kn)
Knjiga kupljena jer ju je cura sa Profilova pulta nahvalila no kako je tematika zaista teška bila sam nesigurna treba li mi zapravo no u maloj konzultaciji sa svojom čitateljicom koju sam srela ipak sam je uzla.

Krovovi Teherana – Mahbod Seraji (30kn)
Imala sam ovu knjigu kada je izašla u Tisku no netom što sam pročitala 30ak stranica posudila ju je prijateljica koja ju nikada nije vratila pa rekoh da nastavim :D. 
Btw, volite li izdanja koja nudi Tisak, ja ih baš često kupujem usputno jer su mi idealno društvo u vožnji tramvajem :D.
Knjiga očeva – Miklos Vamos (30kn)
Zanimljiv roman koji nije bio na popisu no zapravo volim čitati Vamosa pa rekoh zašto ne :D.

Bagdadske sirene i Kabulske lastavice – Yasmina Khadra (19kn svaka)
Čitala sam zapravo Atentat, roman koji je sredina trilogije koju čine na početku Bagdadske sirene pa pročitani Atentat i kraj je sa Kabulskim lastavicama. Malo teže teme i zapravo knjige koje možda ne bih kupila inače ali cijena od 19kn je zaista bila primamljiva da zaokružim tu cjelinu.
Lolia u Teheranu – Azar Nafisi (39kn)
Kniga koja je stajala pored prethodne tri i koja je zapravo bila na mom popisu pretprošle godine no u silnoj gužvi i nekoliko teških knjiga koje sam imala u ruci u potpunosti sam zaboravila na nju :/ a onda je poslije nekako pao moj interes za nju a sada kad se već našla tik do moje ruke rekoh zašto ne 🙂 .

Nevjernica – Ayaan Hirsi Ali (39kn)
Ova je knjiga s popisa jer sam čitala Nomatkinju a Nevjernica je zapravo nastavak kojem se baš veselim.

Božićni kolačići (30kn)
Ove godine sam se zarekla da neću kupiti nijednu kuharicu jer ih imam preko 200 no opet sam popustila i kupila dvije od kojih je jedna završila kod mene samo zbog nadolazećih blagdana i mojoj odluci da ove godine radim više suhih kolačića od onih fiiiiiinih kremastih :).

 Afrička i bliskoistočna kuhinja (29kn)
Drugu sam kuharicu kupila čisto jer imam najmanje orijentalnih kuharica a ova je zaista dobra i sa više manje nama dostupnim namirnicama. Mislim da će čak već sutra pasti neki fini ručak iz nje ;).
***
Ovo je bio moj odabir za prvi posjet tokom ovog tjedna, drugi posjet je u nedjelju kada je zadnji dan i zato bi vam bila zahvalna kada bi možda sugerirali još koju knjigu koja mi “treba” 😉 … sigurna sam da nas ima puno koji se volimo ponekad izgubiti iz realnosti te pobjeći u svijet nekog dobrog romana 😉 .
lp
Tagovi: