[Popis kozmetike za godišnji odmor] Kreme sa zaštitnim faktorom za lice

Osoba sam koja radi popise za sve, kako u svakodnevnici privatno tako i na poslu, stoga ni ne čudi da prije odlaska na put slažem popis što ponijeti sa sobom na godišnji odmor. Tijekom ovoga tjedna svakoga dana objavljivat ću po jedan post na temu popisa proizvoda koje nosim sa sobom na godišnji odmor, odnosno na put. U današnjem postu pisat ću o kremama sa zaštitnim faktorom za lice a na dnu ovog posta slijedi popis objava za ostatak tjedna. Nadam se da će vam se postovi svidjeti te da ćete pronaći ponešto zanimljivo za sebe.

Moja koža lica je mješovita do masna te problematična, posebno je osjetljiva u ljetnom periodu jer reagira u smislu pojave prištića ili pak hiperpigmentacijskih mrlja, stoga se držim provjerenih krema sa zaštitnim faktorom koje koristim tijekom cijele godine. Moram napomenuti kako ja zapravo tijekom cijele godine koristim zaštitni faktor 50, već krajem veljače ubacim u rutinu konzumaciju beta karotena i baziram svoju njegu kože lica na raznim kiselinama. Sve u svemu, ta priprema za ljeto počinje rano a opet se dešavaju problemi. Prije dvije godine borila sam se s navalom izbijanja mrlja po licu dok su me prošle godine zaobišle, ovoga ljeta borim se s navalom prekomjernog viška sebuma, prištića i manjom pojavom mrlja na čelu.

Na svakodnevnoj bazi koristim Paula’s Choice RESIST Youth-Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50 koji je fantastičan jer dolazi u obliku lagane fluidne teksture koja godi mom tipu kože. Iako smatram ovu kremu zaista pouzdanom zaštitom upravo sam istu imala na licu kada su mi se prije koji dan pojavile mrlje na čelu, no to nije bilo do kreme već do činjenice da sam se preznojila i obrisala lice te nisam povela računa da ponovo nanesem kremu. Uglavnom, mrlja nije jako izražena a i već ju uklanjam jednim proizvodom tako da mislim da neće biti dugotrajnih posljedica, no ovim sam vam željela skrenuti pažnju da obnavljate zaštitni faktor na licu tijekom dana. Paula’s Choice RESIST Youth-Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50 fantastična je krema za svakodnevne obaveze jer se pokazala kao dobra podloga za makeup ali ja je ovoga ljeta neću zanemariti ni pri odlasku na plaži, iako mi je malo žao jer ću pakiranje brzo potrošiti ali mislim da mi je i to draže od eventualnih mrlja.

Osim Paula’s Choice RESIST Youth-Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50 kreme u planu mi je kombinirati još tri kreme sa zaštitnim faktorom dok sam na plaži, to su redom ALPHA H Daily Essential Moisturiser SPF 50, RoC Soleil Protect Anti-Brown Spot Fluid SPF 50+ i La Roche Posay Effaclar Duo SPF 30 Anti-Imperfections Corrector. ALPHA H i RoC sam koristila već posljednje dvije godine i jako sam zadovoljna, jedini je minus činjenica da mi se od njih koža zaista pretjerano masti i to mi stvara nelagodu ali kako pružaju idealnu zaštitu radije se nosim s masnim licem i prištićima nego s mrljama. Obje kreme bile bi pogodnije svojom teksturom za normalnu i suhu kožu ali što je tu je. ALPHA H kremu koža brzo upija i na koži ostaje jedan hranjivi bezbojan trag dok RoC krema ostavlja neki decentni sjaj i kao da lagano koža djeluje bljeđom. LRP je odličan izbor za masnu i problematičnu kožu ali ja ne smatram da mi je zaštitni faktor 30 dovoljan stoga ovu kremu koristim ako imam više upalnih procesa na licu tijekom svakodnevnih obaveza te ju planiram u istim situacijama koristiti na plaži ali samo kroz jutro. LRP bi bila idealna i mislim da bi mi zamijenila PC kremu samo da sadrži spf 50, naime, radi se o laganoj teksturi koju koža brzo upija, odlična je podloga za makeup te učinkovito i brzo sanira eventualne upalne procese na koži.

Sve u svemu, ova čarobna četvorka kreće krajem tjedna sa sa mnom na put i uzdam se u ove kreme da će mi pružiti adekvatnu zaštitu te me zaštiti od raznih nedaća koje štetne sunčeve zrake donose. S obzirom na to da ću u dva tjedna puno putovati i mijenjati lokacije koristit ću ih prema potrebi ovisno o situaciji a ako se iste nađu u ljetnim favoritima uslijedit će i detaljna recenzija o njima.

Kako sam to već u uvodu istaknula u nastavku ostavljam popis nadolazećih postova na temu popisa kozmetike koju nosim sa sobom na put odnosno godišnji odmor;

ponedjeljak Kreme sa zaštitnim faktorom za lice
utorak Njega problematične masne/mješovite kože lica
srijeda Proizvodi sa zaštitnim faktorom za tijelo
četvrtak Njega kože tijela nakon sunčanja
petak Njega kose
subota Makeup & Parfemi

 

Vaše preporuke također su dobrodošle!