Proljetne pripreme | Beauty & Fashion Edit

S obzirom na to da nam se približava proljeće koje sa sobom donosi toplije dane koji nas izvlače iz ovih hladnih i tmurnih dana, u današnjem postu odlučila sam izdvojiti nekoliko stvarčica koje su po mom mišljenju idealne za ovaj prijelazni period.

S obzirom na to da je crna boja zaštitna boja mog ormara, ipak monotonija zimskog odijevanja pomalo postaje dosadna nakon nekoliko mjeseci, stoga je proljeće idealno za razbijanje te monotonije i uvođenje nešto življih boja u svakodnevicu. Iako prugasta vesta nije neki veliki iskorak opet je iskorak jer kombinacija bijelih i crnih pruga čini razliku naspram neke jednolične crne veste. Prugice su savršen odabir za sve nas koji volimo jednostavnost u našem ormaru a opet se ne želimo prikloniti jednoličnom stilu odijevanja. ‘Striped Raglan Sleeve Sweater‘ naručila sam s web shopa Zaful i oduševljena sam ovom vestom. Ova vesta je dostupna u jednoj univerzalnoj veličini (prsa 114cm & duljina 57cm) i zapravo se radi o nekoj kraćoj varijanti ‘oversized’ veste koja ima produženi okovratnik i široke rukave. Vesta je pamučna i jako je mekana, radi se naime o izradi od pamučnog konca koji je zaista jako ugodan. Mislim da bi ova vesta bila odličan izbor za sva godišnja doba, osim naravno ljeta a s obzirom na to da su prugice uvijek u trendu mislim da je odličan ulov. Ova vesta dostupna je i u dvije boje samo je kod jedne više naglašena bijela boja a kod druge odnosno ove koju sam si ja naručila, više dolazi do izražaja crna boja. Više detalja i cijenu možete saznati klikom na ovaj link.

Modni asesoari svakako su doprinos svakom outfitu no u ovom prijaznom periodu isti dolaze kao točka na ‘i’. Dolaskom sunčanih dana uvijek nas zainteresiraju nove kolekcije sunčanih naočala. U mom slučaju ja uvijek odabirem naočale predimenzioniranih okvira jer volim zaštiti što više mogu okoloočno područje, no isto tako svake godine volim isprobati neki novi dizajn. Iako tijekom ljetnih mjeseci, odnosno kada su sunčeve zrake zaista izuzetno jake, ne volim nositi nepouzdane naočale jer zaštita mi je jako važna, no u ovom prijelaznom periodu kada sunce još nije toliko jako i zapravo ni ne boravim toliko vremena vani, volim eksperimentirati s različitim dizajnom naočala. Ovoga puta naručila sam s web shopa Zaful jedan zanimljivi oblik naočala u smeđoj boji koji mi se jako svidio i mislim potražiti nešto slično samo s pouzdanijom zaštitom, no dotada uživam noseći model iz ovog posta a više detalja dostupno je klikom na ovaj link.

Zaful Striped Raglan Sleeve Sweater (Black) | Zaful Frameless Oversized Sunglasses (Coffee)

Nadalje, po pitanju modnih dodataka našla se tu i jedna crvena torba iz Zare s detaljima starog zlata koja me oduševila odmah na prvi pogled. Sviđa mi se prvenstveno zbog neobičnog tona crvene boje koji se odlično uklapa u moje svakodnevne outfite, nadalje torba je prostrana i u nju stane zaista jako puno stvari a kao točka na ‘i’ su detalji brušene kože. Ova torba dostupna je u Zarinim dućanima ali i na Zarinom web shopu klikom na ovaj link.

Zara City torbica s motivom vuka (boja jagode)

Kako drugačije zaokružiti modnu priču nego s nakitom. U nekoliko prethodnih postova već sam pisala kako mi je drago da se polako vračaju dobre stare ‘hoop’ naušnice koje sam ja oduvijek voljela nositi. Iako nisam fan predimenzioniranih ‘hoop’ naušnica jer smatram da ne stoje svakomu jednako lijepo, kako bi se odvažila malo na hrabrije varijante odabrala sam neku srednju veličinu ali one su nešto masivnije. Pomalo sam se bojala da će možda biti preteške ali na moje veselje nisu nimalo teške i nosim ih bez problema tijekom cijeloga dana. Ove naušnice dostupne su u srebrnoj, zlatnoj i rose gold nijansi u TOPSHOP-u, više detalja o njima možete saznati klikom na sljedećim linkovima ispod slike.

TOPSHOP – Silver Hoop | Gold Hoop | Rose Gold Hoop

Čini mi se da proljeće najbolje nagovještavaju razne kozmetičke kuće kroz svoje limitirane kolekcije makeup proizvoda. Moram priznati kako je mene najviše zainteresirao Chanel i to s dva makeup proizvoda a radi se o ružu i laku za nokte iz limitirane kolekcije ‘COCO CODES‘. Lucia Pica (kreativna direktorica Chanela) kreirala je novu proljetnu kolekciju za 2017. godinu a upravo ova kolekcija slavi i dešifrira pet kultnih kodova Chanel boja: crvenu, crnu, zlatnu, bijelu i bež. Iako kolekcija sadrži pregršt zanimljivih proizvoda mene se najviše dojmio Rouge Allure u nijansi 175 Ardente u svjetlijoj ali potpuno dominantnoj crvenoj nijansi i Le Vernis odnosno lak za nokte u nijansi Beige Beige koja je ultimativna pastelno nude nijansa.

CHANEL Rouge Allure | CHANEL Le Vernis

Dolaskom toplijih dana želimo povratiti koži svježinu i blistavost a taj zadatak najbolje odrađuju proizvodi koji u sebi sadrže AHA kiseline i vitamin C. REN kozmetika koristi najbolje i najfinije prirodne i organske sastojke iz globalnih izvora a ja ću ovoga proljeća testirati dva zanimljiva proizvoda iz linije Radiance. Riječ je o Glycolactic Radiance Renewal Mask, nježnoj ali snažnoj voćnoj maski koja obnavlja kožu za samo 10minuta i Radiance Perfection serumu s vitaminom C koji energetski nadopunjava kožu i poboljšava svježinu i blistavost kože. Također, tu je svoje mjesto pronašao i adstringentni čistač za kožu s manjim izlučivanjem sebuma iz linije Rosa Centifolia.

REN Glycolactic Radiance Renewal MaskREN Radiance Perfecting SerumREN Rosa Centifolia™ Foaming Cleanser

Veselite li se i vi proljeću i toplijim danima? Planirate li se počastiti s nekim proljetnim novitetima?