Dr. Lipp Original Nipple Balm

Ako ćete kojim slučajem ponukani ovim postom posjetiti web stranicu branda Dr. Lipp, odmah ćete uočiti kako se opisuju u smislu da su njihovi proizvodi sve što vam je potrebno jer su višenamjenski a i vode se idejom kako je manje više a kvaliteta je ključ, slažem se i dijelim mišljenje kako imaju višenamjenski kvalitetan proizvod kojega vrijedi imati pri ruci.

Pisala sam o svojim zdravstvenim problemima i najvećoj nuspojavi terapije a to je gotovo neizdrživa suhoća kože cijeloga tijela i svih sluznica, usne su jedan od ozbiljnijih problema jer su izuzetno suhe i osjetljive. Iako sam i prije zdravstvenih problema znala i koristila ovaj proizvod tek sam ga uvrstila u “must have” proizvod kroz posljednje dvije godine jer jednostavno se pokazao najboljim rješenjem.

Dr. Lipp Original Lip Balm dolazi u pakiranju poput tube koja sadrži 15ml proizvoda. Pakiranje je zapravo jedino što mi se ne sviđa kod ovog proizvoda, mada kako ovaj proizvod ionako koristim samo ujutro i navečer, nije mi problem nanijeti ga prstima, ali kada bi ovisila o korištenju i tijekom dana, tada bi mi to predstavljalo problem jer jednostavno nije higijenski. Nadalje, sastav čini jedan jedini sastojak a to je lanolin. Ako ste sada pomislili kako je jednostavnije kupiti primjerice u Kemigu veću količinu lanolina prevarit ćete se jer taj lanolin svojim neugodnim mirisom ja ne mogu približiti svojim osjetilima njuha, tako da radije ulažem u ovu malu tubu. Jedina približna alternativa bila bi u kremi/masti za njegu bradavica pri dojenju (kako je zapravo i ovaj proizvod nastao) međutim, takve kreme ostaju samo na površini dok Dr. Lipp balm prodire kroz kožu i hranu ju, da li to čini intenzivnije ili brže nisam sigurna ali u svakom slučaju učinak nije isti. Cijena pakiranja od 15ml iznosi £12.00 a od 8ml £5.99, također postoje i paketna pakiranja od 6 komada x 8ml po cijeni od £29.95 i pakiranje od 5 komada x 15ml po cijeni od £48.00.

Dr. Lipp Original Balm koristim za njegu usana i kao bazu ili primer ruževima, ali može se koristiti i za njegu kožice oko noktiju, njegu trepavica, njegu bradavica pri dojenju, za oblikovanje obrva, kao ljepilo za pigmente, njegu i stiliziranje brkova i brade, za njegu nakon sunčanja, kao highlighter, kada vam se prehladom isuši i iziritira dio oko nosnica itd.

Željela sam skrenuti pažnju na ovaj proizvod ako u ovom hladnijem periodu godine muku mučite sa suhim i osjetljiv usnicama jer ovaj proizvod čini razliku a redovitim korištenjem jednom do dva puta dnevno svi takvi problemi su svedeni na minimum. Da li je ovaj proizvod zamjenjiv, ako nemate ozbiljnijih problema sa usnicama, tada je zamjenjiv i postoji cijeli niz alternativa o kojima ću pisati u jednom od narednih postova, no meni je nužan kao dio večernje i jutarnje njege usana jer čini vidnu razliku.