MAC – Prep + Prime Transparent Finishing Powder

Kategorije: MAC, Makeup, Puder

Kako imam mješovitu do masnu kožu razumljivo je da volim matirajuće pudere ali kada su isti uz to i transparentni naprosto ih obožavam i ovo će također biti recenzija o jednom obožavanom matirajućem puderu u kamenu koji je transparentan.

MAC ima sjajnu ponudu pudera upravo namijenjenih matiranju a ovo je jedan koji je apsolutno savršen i bez mane.
Cijena mu iznosi 30ak dolara za 6,3g te dolazi u klasičnom MAC crnom pakiranju sa ogledalom koje svakako dobro dođe ;).

Koristim ovaj transparentni puder tokom dana za popravke upravo zato jer je transparentan pa je za popravke tako i idealan, te obavezno pri šminkanju za t zonu i zaista mu moram priznati da prolongira pojavu viška sjaja te obnavlja podlogu tokom dana kao da sam se tek našminkala.

Ne ostaje nikakav trag boje na licu i garantiram upravo tu transparentnost kao i matirajući finiš.
Moram priznati da vizualno suzi i pore te lice poprimi onaj zaglađeni a na dodir baršunasti efekt.
Neću doduše garantirati da vas neće isušivati ali meni se to sa istim ne dešava pa čak i kada ga koristim samo preko čistog lica ili tek preko baze, no ponovit ću, svi imamo različite tipove kože i svi drugačije reagiramo na sastav.
Bilo da ga nanosim direktno na lice, na bazu ili tekuću podlogu uvijek ga nanosim sa nekom pufastom i mekanom četkom koja je po mogućnosti što šira jer nekako mi je sa istom najprirodniji finiš, dakle ne onaj strogi mat.

Ukoliko tražite dobar transparentni puder ovo je proizvod za vas jer je pouzdan i ja se od istoga ne odvajam. Vjerujem da bi odgovarao svima od normalne do masne kože no opet ponavljam da sve zavisi i što vama treba i što tražite kod pudera ovakvog tipa.
Kako ja imam samo pohvale za ovaj vi mi predložite u komentarima možda neki koji još nisam isprobala a trebala bi 😉 !?
Ivana
lp