Njega kože | Mješovita do masna problematična koža 30+ | Zima 2016/2017

Prije nekoliko mjeseci pisala sam o njezi svoje kože u ovom postu. Tada sam pisala više na temu problematične kože a kako sam taj problem uspješno sanirala, tijekom hladnijeg zimskog perioda odlučila sam se pozabaviti površinskim dijelom kože lica te sam bazirala svoju njegu na kiselinama. Više detalja o njezi mješovite do masne kože slijedi u nastavku posta. 

Kroz ovaj post sažela sam i svoj kraći osvrt o navedenim proizvodima no ukoliko sam prethodno pisala o istima ostaviti ću vam link na taj post, također, sastav svakog proizvoda biti će dostupan klikom na link koji će stajati u nazivu proizvoda a isti vas vodi na stranicu o proizvodu. Ukoliko biste vi željeli detaljniju recenziju o nekom proizvodu ili imate dodatnih pitanja, slobodno ostavite komentar na dnu posta.

Ukratko, ja sam u ranim 30-ima i tip moje kože je mješoviti do masni sa povremenim stanjima problematičnosti i dehidracije. Prve bore su već prisutne i najkritičnije područje je okoloočno područje a i na čelu se pokazuju prvi znakovi bora. Tijekom ljeta 2016-te moje lice je bilo prepuno prištića i sličnih upalnih procesa no taj sam problem uspješno riješila sa proizvodima iz ovog posta no istima se nisam vraćala jer nije bilo potrebe za tim. Iako se povremeno i stvori neki upalni proces isti bude toliko minimalan i kratkotrajan da ne traži posebnu dodatnu njegu. Također, moram priznati da nisam imala problema niti po pitanju dehidracije stoga sam jako zadovoljna zbog činjenice da dobro poznajem svoju kožu te da ju adekvatno njegujem.

Toliko od uvoda a sada slijede moja jutranja, dnevna i večernja rutina uz kraći osvrt o proizvodima koje koristim posljednjih mjeseci.

Jutarnja njega

Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser 473ml/€30

Paula’s Choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner 190ml/€24

Paula’s Choice Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum 30ml/€39

O prethodno navedena tri proizvoda pisala sam u ovom postu a sama činjenica da sam obnovila zalihe istih te da ih vjerno koristim već mjesecima, ukazuje na to koliko mi odgovaraju ova tri proizvoda te kako sam sa njima jako zadovoljna. Prvi proizvod za umivanje je u potpunosti izbacio iz rutine Apivita pjenu za umivanje koja je već godinama moj HG proizvod, ovaj čistač je također pogodan i za okoloočni dio, ne isušuje kožu, temeljit je i jako ugodan. Tonik je također za svaku pohvalu jer savršeno pripremi kožu za sve proizvode koji slijede te brzo i učinkovito umiruje eventualne iritacije. Serum jakih antioksidansa djeluje na površini i dubinski. Sviđa mi se zbog njegove izuzetno lagane a ipak toliko bogate teksture te činjenice da brzo pokazuje rezulatate jer koža je vidno glađa i elastičnija u zavidno kratkom periodu.

Paula’s Choice Calm Redness Relief Moisturizer – for normal to oily skin 60ml/€31

Hidratantna krema puna antioksidanasa umanjuje crvenilo masne kože i tako smanjuje simptome rozaceje. U sebi sadrži sastojke za popravljanje barijere i antiiritante koji umiruju kožu a može se koristiti i oko očiju. Koža ju lijepo i brzo upija, odlična je podloga za makeup i mislim da je upravo ova krema jedna od najzaslužnijih proizvoda zašto sam ove godine napokon izbjegla dehidriranost kože lica. S obzirom da sam jako zadovoljna ovom kremom drugo pakiranje je već spremno na zalihama.

Paula’s Choice RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 60ml/€38

Dnevna hidratantna krema sa zaštitnim faktorom 30 za mješovitu do masnu kožu koja pokazuje prve znakove starenja. Tekstura je lagana i ugodna te je decentno tonirana i ono najbitnije je da ne ostavlja iza sebe bijele tragove. Koža ju brzo upija te je stoga i dobra podloga za makeup. Pruža zaštitu širokog spektra zahvaljujući mineralnom filtru za zaštitu od sunca te je odlična i za okoloočno područje. Mislim da je ovo idealna krema za cijelu godinu no kako sadrži zaštitni faktor 30 ja ju planiram koristiti isključivo tokom zime, za ostatak godine meni je potreban zaštitni faktor 50.

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Eye Cream 5ml/€14

Ovo je prvi Paula’s Choice proizvod koji mi ne odgovara i sva sreća da postoje manja pakiranja koja se mogu naručiti jer zaista ne znam što bi sa 15ml ove kreme. Ovo je jedna jako bogata okoloočna krema formulirana dokazanim anti-age antioksidansima, peptidima i koži srodnim sastojcima kako bi se borila protiv bora, sunčanih oštećenja, suhoće i drugih problema okoloočnog područja. Posebno dizajnirana tubica drži kritične anti-age sastojke stabilnima. Meni ova krema nije odgovarala jer je premasne teksture a kako sam ja sklona pojavi milija iste su se pojavile već u prvih par nanošenja. Ovu kremu sada koristim zapravo prema potrebi ako osjetim na usnama eventualne iritacije ili na nekom dijelu lica te kao proizvod za oporavak ako sam na nekom mjestu tretirala eventualni upalni proces. Inače, ovo je krema koja će nahraniti i najsuše okoloočno područje a time vjerujem i kako ublažava bore i izgled sitnih linija.

Martina Gebhardt Eye Care 15ml/€12.59 & Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream 15ml/650kon

O Martina Gebhardt okoloočnoj kremi pisala sam u ovom postu i zapravo bi ponovila kupovinu ove kreme, no kako sam na kućnim zalihama imala također obožavanu Bobbi Brown Extra Eye Repair okoloočnu kremu o kojoj sam pisala u ovom postu, nastavit ću koristiti nju ali svakako ću se vratiti prethodno spomenutoj kremi jer je fantastična za moje jako suho okloočno područje a ujedno jako pristupačna svojom cijenom. Inače, moje okoloočno područje je jako suho i već su prisutne bore stoga volim hranjive kreme no mnoge takve stvaraju milije ali koristeći ove kreme nisam se susrela sa tim problemom. Brzo se upijaju i dobra su podloga za makeup te savršeno hrane okoloočno područje.

Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff 15ml/€25.60 & Douglas Naturals Pomegranate Eye Cream 15ml/189kn

O Origins GinZing okoloočnoj kremi pisala sam u ovom postu gdje sam istaknula a sada opet ponavljam, ova krema mi samostalno nije dovoljna po pitanju hidratacije ali zato zbog svoje decentne obojanosti pruža okoloočnom području posebnu svježinu i blistavost. Nanosim ju nakon nanešene prethodno spomenute hidratantne okoloočne kreme. S obzirom da sam ovu kremu potrošila željela sam isprobati neku drugu sa jednakim iluminirajućim efektom i tako sam se odlučila za Douglas kremu koja mi je nedavno stigla na testiranje. Ova krema nije obojana kao prethodno navedena ali je znatno bogatija te ju mogu koristiti i samostalno. Sviđa mi se kako ju koža brzo upija te kako se dobro ponaša kao podloga makeup-u, za nešto više dojmova pričekati ću da je potrošim a potom slijedi recenzija.

Dnevna njega

Nakon jutarnje rutine njege lica obavezno svakoga jutra slijedi šminkanje. Neovisno radi li se o decentnijem ili pak naglašenijem look-u svakoga dana nanosim bazu, tekući puder, korektor, puder u prahu/kamenu, bronzer, rumenilo, highlighter, sjenilo, maskaru, eyeliner i ruž na usne, dakle, lice je svakoga jutra kompletno našminkano. Kako vjerno pratim ta dva jutarnja rituala tako svakodnevno čim završim sa poslovnim obavezama, odnosno čim dođem kod kuće, obavezno prvo što napravim jest da operem ruke a potom skidam kompletan makeup. Neovisno da li imam obaveza kasnije i moram se ponovo šminkati, meni to ne predstavlja nikakav problem, jer mi je bitno olakšati kožu lica od šminke. Najčešće nema potrebe da se šminkam opet kasnije i to što obavljam mogu obaviti i bez trunke šminke na licu ali nekada se zna dogoditi u toku dana da se ponovo šminkam. Uglavnom, ta dnevna njega odnosi se na skidanje šminke i nanošenje proizvoda namijenjenih dnevnoj njezi lica.

Clinique Take The Day Off™ Cleansing Balm 125ml/US$29.00

Već godinama obožavam koristiti ovaj balzam za skidanje šminke, posebno u zimskom hladnijem periodu jer nimalo ne isušuje kožu lica. Jednostavan je za upotrebu a izuzetno temeljit pri čišćenju, sve što je potrebno jest utrljati manju količinu balzama kroz lice i tu su uključene oči i usne, te sa vlažnim ručnikom sve skupa prebrisati sa lica. Iako navodno prema deklaraciji nije potrebno dodatno tj naknadno umivanje lica ja lice ipak umijem i to sa prethodno u tekstu spomenutim Paula’s Choice čistačem. Ovaj balzam najčešće koristim kada skidam šminku jako kasno, odnosno kada moj radni dan završi nešto kasnije no inače i to najčešće pod tušem jer zaista mi godi masaža lica i topli tuš nakon napornog dana.

NIVEA Double Effect losion za uklanjanje šminke 125ml/33,90kn

Ovaj dvofazni losion najčešće koristim kada završim sa obavezama u toku posljepodneva i koristim ga na okoloočnom području i na usnama. Više o ovom proizvodu pisala sam u ovom postu, no ukratko, riječ je o temeljitom odstranjivaču koji skida vodootporni makeup bez problema te ne stvara iritacije i ne isušuje okoloočno područje.

Dr Nola XEROSENSA micelarna otopina 200ml/135kn

Kako prethodno spomenuti proizvod koristim na okoloočnom području i usnama tako ovu micelarnu koristim na ostatku lica. Ovo je drugi puta kako koristim ovu micelarnu i jako sam zadovoljna jer kod ovog tipa proizvoda jako mi je bitno da isti ne isušuje i ne iritira kožu lica a da temeljito skida šminku. Prema nekom nepisanom pravilu nakon upotrebe micelarne otopine nije potrebno dodatno umiti lice ali ja to svejedno činom sa Paula’s Choice čistačem.

Douglas Naturals Pomegranate Clarifying Toner tonik za čišćenje 150ml/79,90kn & Pixi Glow Tonic 100ml/£10.00

Nakon čišćenja lica na red dolazi toniziranje kože. Trenutno rotiram između dva tonera u dnevnoj njezi koja koristim prema potrebi. Ukoliko koži nedostaje blistavosti i svježine koristim Pixi toner a ukoliko mi se naziru neki upalni proseci koristim Douglas toner. Oba su podjednako ugodna prema koži, Douglas toner tek testiram dok sam Pixi toner obavljala već nekoliko puta. Pixi toner posebno mi se sviđa kako vidno čini razliku na površini kože u smislu da koža izgleda zdravije, površina je ugodnija na dodir i s vremenom čini razliku na jače izraženim porama.

Petitfee Gold EGF Hydro Gel Eye Patch 60kom/$9.72

Iz puke znatiželje naručila sam gel masku za okoloočno područje kojoj je svrha prvenstveno hidratacija a nadalje i svježiji izgled. Osobno osim efekta hlađenja smatram da ova maska ne radi ništa, podočnjaci i natečenost ostaju isti, hidratacija koju pruža je diskutabilna a na koncu pogled nije ni svježiji ni blistaviji. S obzirom da sam ju naručila potrošit ću ju a i godi mi efekt hlađenja nakon radnog dana no neću ponoviti kupovinu. Nakon 30 minuta koliko držim ovu gel masku na okoloočnom području, na isto nanosim kombinaciju prethodno u tekstu spomenutu Origins okoloočnu kremu, odnosno sada Douglas jer je Origins pri kraju.

Douglas Aquafocus Light As Air Mask 50ml/149kn

Maska koja je posebno formulirana za instant hidrataciju smanjuje osjećaj nelagode uzrokovan dehidracijom. Izuzetno jedinstvena i lagana tekstura dubinski hidratizira, učvršćuje i revitalizira kožu lica. Koristi se na način da se nanese debeli sloj maske na lice 15ak minuta i potom se višak ukloni sa blazinicom natopljenom u hidratantni tonik. Moram priznati da ja ovu masku koristim na način da ju nanesem u tanjem sloju i ostavim tako do večernje njege, osim ako izlazim tada nanosim na nju Paula’s Choice kremu sa zaštitnim faktorom koju sam spomenula prethodno u tekstu. Ova maska je fantastična jer pruža zaista zadovoljavajuću hidrataciju i njegu koja je koži prijeko potrebna nakon napornog radnog dana. Iz iste linije imam i hidratantnu kremu i jedva čekam da dođe na red za korištenje jer vjerujem da je dosljedna kvaliteti ove maske.

U prethodnom postu o njezi lica spomenula sam u dnevnoj rutini njege nekoliko hidratanih proizvoda a kako je svima došao kraj osvrnuti ću se ukratko na njih. Afrodita PEARL Prestige Eliksir ljepote i Afrodita PEARL Prestige Raskošna hranjiva krema apsolutni su favoriti po pitanju hidratacije. Ukoliko imate mješovitu do masnu kožu tada vam ne treba oboje već je dovoljno odabrati samo jedan proizvod, tu bih ja prije preporučila serum koji me oduševio. Oba proizvoda pružaju bogatu hranjivu njegu i intenzivnu okrepu na kraju dana. Koža oba proizvoda brzo upija a isti su odlična kao podloga makeup-u. Filorga Hyal-Defence serum i Perricone MD Face Finishing Moisturiser također koži pružaju adekvatnu hidrataciju no kada bi birala između Filorgina i Afroditina seruma tada bih bez razmišljanja odabrala Afroditin jer Filorga nije nikako opravdala svoju cijenu naspram Afroditina seruma. Također, moram priznati da mi je više godila tekstura Afroditina seruma dok je Filorgina puno lakša i brže se troši. Perricone MD krema ima zanimljivu teksturu, također ju koža brzo i lijepo upija, odlična je podloga za makeup ali mislim da ne opravdava cijenu. Sve u svemu, Afrodita ima moje apsolutne preporuke.

Večernja (dodatna) njega

Moja večernja njega uvijek započinje umivanjem lica i tu naravno ponovo na red dolazi Paula’s Choice čistač za lice kojega koristim sa Foreo Luna2 uređajem. Barem dva puta tjedno trudim se rotirati maske kao dodatnu njegu a trenutno dvije najdraže dolaze od branda The Body Shop.

The Body Shop Amazonian Acai Energizing Radiance Mask 75ml/$28 & Chinese Ginseng and Rice Clarifying Polishing Mask 75ml/$28

AAER eksfolirajuća je maska gelaste teksture poput marmelade. Bogata je antioksidansima i vitaminima, acai pomaže u borbi protiv umora stoga ova maska ​​krijepi kožu kojoj treba brza obnova od znakova umora i stresa. Nakon uporabe tekstura kože izgleda zdravije i odmornije. CGRCP maska također je eksfolirajuća maska ali kremaste i guste teksture. Ginseng je poznat da povećava energiju i poboljšava izdržljivost stoga su odmah vidljivi rezultati poput revitalizirane i ujednačene kože. Također, ova maska je odlična za problematičnu kožu sa izraženim porama.

Večernja njega

Kao što sam već navela, moja večernja rutina započinje umivanjem kada koristim Paula’s Choice čistač a potom ponekada koristim maske kao dodatnu njegu ali uglavnom nastavim sa redovnim ritualom koji započinje toniziranjem sa Paula’s Choice tonikom koji sam prethodno spomenula u tekstu. Posljednjih mjeseci bazirala sam se na AHA kiselinama no kako su navedeni pri kraju postepeno ću prijeći na proizvode sa retinolom, o svemu navedenom više u nastavku.

Paula’s Choice Resist 10% AHA Weekly Treatment 60ml/€40

Tekući eksfolijant koji sadrži 10% glikolne kiseline s djelotvornim pH u rasponu od 3,5 do 3,8. Ovaj proizvod koristi se na način da se nanosi jednom tjedno i to noću, nakon čišćenja i toniziranja. Manju količinu veličine manje kovanice nanesete preko cijelog lica čistim vrhovima prstiju ili blazinicom. Može se ostaviti tijekom noći ili isprati nakon 10 minuta, ovisno o osjetljivosti kože. Ono što ovaj proizvod radi na koži lica jest da smanjuje bore i diskoloracije te time značajno poboljšava neujednačen ten kože a ujedno umiruje kožu. S obzirom da moja koža inače nije pretjerano osjetljiva ja sam ovaj proizvod u početku nanosila sa blazinicom tri puta tjedno a nakon otprilike tri tjedna koristila sam ga svaku drugu večer i moram priznati da se nisu dogodile nikakve neugodne reakcije. Proizvod je ugodan na licu, lakše ga je nanositi sa blazinicom nego prstima a na oba načina zapravo dosta proizvoda završi bez potrebe gdje ne treba, to mu je jedina mana, no ipak jako dugo traje jer ja sam nakon tri mjeseca korištenja na pola pakiranja. Velika prednost ovog proizvoda je što je učinak vidljiv već nakon prvog nanošenja a učestalim korištenjem koža se transformira u glatku i ujednačenu površinu bez neželjenih i neugodnih nepravilnosti.

Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel 30ml/€11

Eksfolirajući gel koji sadrži 8% glikolne kiseline uklanja mrtve stanice kože i čini ju mekanom i zdravom. Lagana formulacija gela sadrži sastojke koji smiruju kožu a koristi se jednom do dva puta dnevno nakon pranja i toniranja tako da prstima razmažete gel po licu. Ovaj proizvod koristim upola kraće no prethodno navedeni no podjednako sam zadovoljna. Inače ja ne volim gelaste formule proizvoda stoga sam ovaj i naručila u manjem pakiranju no da sam naručila i “full size” ne bi pogriješila. U posljednjih 6 tjedana ja sam rotirala 10% i 8% AHA na način da sam jednu večer koristila 8% a drugu večer 10%, opet moram ponoviti da se nisam susrela sa neugodnim iritacijama ali da moja koža inače nije osjetljiva, stoga bi vama preporučila da krenete polako. Ovaj proizvod možda ima tu prednost što ga se lakše nanosi na lice odnosno ne trošite uzalud višak proizvoda, stoga jednom kada budem obnavaljala zalihe mislim da će moj odabir biti ova gel varijanta jer obje su u potpunosti podjednako učinkovite.

Paula’s Choice RESIST Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid 50ml/€38

Tretman koji sadrži 5% glikolne kiseline i 0,5% salicilne kiseline popravlja neujednačen ten kože, smanjuje znakove starenja i obnavlja zdrav, blistav i čvršći izgled kože. Koristi se na način da se nanese jednom dnevno nakon pranja i toniziranja lica, što sam ja i radila. Ugodna gusta tekstura je ono što me odmah privuklo po prvom nanošenju, koža je odmah upila ovaj proizvod a svakoga jutra izgledala je sve više ujednačeno i ono najbitnije zdravo. Ovo je zaista jedan luksuzni tretman koji u kombinaciji sa jednim od prethodna dva navedena proizvoda pruža koži vrhunsku njegu do te mjere da može zamijeniti mnoge salonske tretmane. Koža mi se vidno pročistila, postala znatno glađa na dodir a ten ujednačeniji, stoga je ovo definitivno proizvod čije ću zalihe ponovo obnoviti.

Prethodno tri navedena proizvoda koristila sam proteklih mjeseci a sada mi je plan postepeni prelazak na tri nova proizvoda sa retinolom o kojima slijedi tek informativni dio a dojmove ću napisati u sljedećem postu o njezi lica za otprilike 3-4 mjeseca.

Paula’s Choice Skin Balancing Super Antioxidant Serum with retinol 30ml/€37

Gotovo neprimjetan na koži, ovaj serum je izuzetno lagana kombinacija snažnih antioksidanasa, sastojaka koji omogućavaju staničnu komunikaciju i sredstava za umirivanje kože. Sadrži retinol, sastojak koji omogućava staničnu komunikaciju i utječe na obnovu stanica. Pomaže koži da ostane zdrava i da se obnavlja, smanjuje iritaciju i upale uslijed štetnog djelovanja sunca, zagađenja i utjecaja iz okoliša. Upotreba; Nanesite ujutro i navečer nakon pranja, toniziranja i eksfolijacije. Lagano razmažite nekoliko kapljica po licu, vratu i području oko očiju prije hidratiziranja.

Paula’s Choice Resist Barrier Repair Moisturizer with retinol 50ml/€38

Resist Barrier Repair Moisturizer sadrži poseban kompleks sastojaka koji dokazano pomažu kožu koja stari pomladiti i učiniti zdravijom. Receptura je bogata sastojcima koji proizvode i čuvaju kolagen, sprečavaju gubitak vlage, obnavljaju sastojke neophodne za očuvanje zaštitnog sloja kože te smanjuju upalu zahvaljujući snažnim antioksidansima. Upotreba; RESIST Barrier Repair Moisturizer trebali biste koristiti ujutro i navečer kao dio svakodnevne njege kože koja uključuje čišćenje, toniziranje, uporabu sredstava za eksfolijaciju s AHA ili BHA, te serum s antioksidansima. Resist djeluje odlično i kao krema za okoloočno područje i vrat.

Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment 30ml/€60

Tretman sa 1% retinola koji zaglađuje duboke bore i fine linije, učvršćuje kožu, smanjuje mrlje i neujednačen ten, pročišćava pore i teksturu kože, pomaže smanjiti prištiće, pomaže ublažiti crvene ožiljke od starih prištića te je formuliran da smanji iritacije. Upotreba; Nanesite količinu veličine graška nakon čišćenja i toniziranja, a zatim nastavite sa serumom i hidratacijom. Kada prvi put budete koristili Clinical 1% Retinol, počnite s ne više od tri večeri tjedno, a zatim postepeno povećavajte učestalost na svaku drugu noć i, konačno, svaku večer (provjerite kako vam koža reagira). Može biti nanesen u isto vrijeme kad i AHA i BHA eksfolijanti, ali pazite na to kako vaša koža reagira. Ako primijetite znakove preosjetljivosti, nanesite AHA ili BHA eksfolijant ujutro, a ovaj tretman navečer ili smanjite učestalost nanošenja Clinical 1% Retinol Treatmenta.

Odacite Eye Contour Serum Concentrate (Baobab + Sarsaparilla) 5ml/£33.00

Ovo ulje može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa okoloočnom kremom. Okoloočno područje dobro i brzo apsorbira ovo ulje koje prodire duboko u tkivo kože gdje popravlja i transformira trenutno stanje. Iako je sadržaj jako skroman odnosno količina pakiranja je mala a cijena konkretna, moram priznati kako je jedna kapljica dovoljna za oba oka zbog njegove bogate teksture, stoga ako želite okoloočnom području priuštiti poseban luksuz onda je ovo ulje kao stvoreno za vas. Uskoro slijedi recenzija na blogu o ovom fantastičnom proizvodu kojem sam jednostavno morala obnoviti zalihu s napomenom da mi je ovih 5ml trajalo 3 mjeseca što je zaista impresivno.

U kombinaciji sa prethodno spomenutim uljem kombinirati ću Bobbi Brown okoloočnu kremu o kojoj sam pisala prethodno u tekstu.

Provida Organics Gelee Royale ulje za bore oko očiju 30ml/€14,39

O ovom ulju pisala sam u ovom postu no ovo ulje sada koristim isključivo na području vrata i dekoltea jer je zbog svoje gustoće jednostavno nepotrošivo ukoliko bi ga koristila samo na okoloočnom području, za koje ionako koristim već dosta proizvoda. Volim ovo ulje jer je jako bogato i pruža osjećaj ugode koji traje i traje na koži satima nakon nanošenja.

Nuxe Reve de Miel® Baume Lèvres 15ml/95kn

Ovaj legendarni balzam, čija je učinkovitost dokazana u izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima u Kanadi, bogato hrani i obnavlja suhe i ispucale usne. O njegovoj popularnosti govori i podatak da se svake minute proda jedan Rêve de Miel® Balzam za usne diljem svijeta. Dragocjena biljna ulja čileanske ruže, slatkog badema te uljni ekstrakt nevena hrane, omekšavaju i regeneriraju ispucale usne. Med cvijeta bagrema umiruje i štiti hidrolipidni sloj kože, dok shea maslac njeguje kožu čineći ju mekšom. Vitamin E djeluje aktioksidativno, protiv prijevremenog starenja kože dok ekstrakt grejpa daje osjećaj nevjerojatne ugode prilikom korištenja. Ovaj balzam je poseban zbog toga jer je ovo prva zima a da moje usne nisu bile niti u jednom trenutku ispucale i suhe a za to je zaslužan upravo ovaj balzam. Ovaj balzam koristim obavezno ujutro kao dio jutarnje njege i na kraju dana kao dio večernje njege te tokom dana prema potrebi.

Spring vitamins & minerals & Spring omega 3 Plus

Spring vitamins & minerals sadrži sve vitamine i minerale koji su potrebni tijelu, za više imuniteta i energije, kožu, kosu, nokte, te optimalno funkcioniranje organizma. Preporučuje se kao kura imuniteta prije sezone gripa i prehlada, te uvijek kada se osjećamo umorno i bez energije. Spring omega 3 Plus dolazi u obliku visoke koncentracije EPA i DHA omega 3 masnih kiselina iz ribljeg ulja (za zdravlje srca i mozga, bolje pamćenje i raspoloženje, ljepšu kožu i kosu…) te dragocjena biljna ulja noćurka i borača koja djeluju protuupalno te protiv simptoma hormonalnih neravnoteža kod žena. Koristila sam ovu kombinaciju vitamina tokom prosinca te nastavila i u siječnju jer ne padaju teško na želudac te osjetim kako gode organizmu a time vjerujem i kako djeluju na zdrav izgled kože.

Foreo Iris & Luna2 uređaji

O Foreo Luna2 uređaju možete pročitati više u recenziji klikom na ovaj link, no bitno je za spomenuti kako je ovo moj najdraži beauty gadget koji koristim svakodnevno dva puta dnevno i neizostavan je korak moje beauty rutine. Još jedan uređaj koristim kao dio svakodnevne beauty rutine i to također dva puta dnevno a riječ je o Foreo Iris masažeru za područje oko očiju, odobren od strane oftalmologa, koji koristi izmjeničnu T-Sonic tehnologiju™ kako bi umanjio vidljivost bora oko očiju, podočnjaka i vrećica ispod očiju. Iris također poboljšava apsorpciju i učinkovitost okoloočnih proizvoda. Ovaj uređaj puno mi znači jer mi je natečenost znatno manje vidljiva a također sam se uvjerila i u bolju apsorciju proizvoda.

Iako se ovaj post malo oduljio, teško je bilo toliko proizvoda svesti na minimum s obzirom da sam se željela na svaki osvrnuti barem kratko. Ukoliko vas neki proizvod posebno zanima stojim vam na raspolaganju za sve dodatne upite a ako imate neki prijedlog ili ste isprobali neki od navedenih proizvoda slobodno ostavite svoje dojmove u komentarima. Sljedeći post na temu njege lica planiram objaviti za otprilike 4 mjeseca te ću tada nadopuniti ovaj kratki osvrt o novim proizvodima sa svojim osobnim dojmovima.