… na kavi sa Anaviglam … #4

Ne znam da li je i kod vas sunčano i toplo jer kod nas u Zagrebu dan izgleda kao da proljeće počinje već sutra. Obožavam sunce i toplo vrijeme i jedva čekam ljeto.
Moj je dan danas započeo Vichy poklonom novog Vichy Teint Ideal pudera a kako zaista volim Vichy proizvode a i volim poklone 😀 mislim da je uz sunčano jutro ovo bio idealan početak dana. Koji se nastavio u ugodnom društvu i uz odličnu kavu. 
Ne znam koliko je kava vama bitna i koliko joj uopće pridajete značenja jer ja sam freak koji će ako na stolu dobije lošu kavu, ustati, platiti i otići u drugi kafić jer ja ju lošu ne želim piti. Naročito onu prvu jutarnju kavu.
Naime, moja savršena kava je mali/kratki macchiato … dakle, mala šalica i DA mora biti šalica jer meni osobno nije prirodno piti kavu iz staklene čaše, dovoljno kave i dovoljno TOPLOG mlijeka te pola šećera. Nemojte misliti da ja ne naglasim kada naručujem “mali macchiato sa toplim mlijekom” no u 50% slučajeva dobijem hladno mlijeko :/ … nisam gost koji će sada sjediti satima već nekih 10-15min i čak mi nije nužna ni čaša vode već samo dobra kava … dakle, ovo je bilo pravdanje čisto da ne mislite da sam ne znam kako  komplicirana ili zahtjevna, nisam, samo ne želim dan početi lošom kavom ;).
Netko možda ne pridaje tome pažnje ali ja pridajem i malo je mjesta u Zgb gdje ću zaista s guštom sjesti i popiti kavu onako kako ju ja želim popiti … gdje vi pijete svoju kavicu i da li ste na istu osjetljivi kao i ja 😀 ?
Kavu na stranu jer moja je jutros bila odlična 🙂 te sam se nakon iste s lakoćom bacila na posao … naime, imam danas i jednu ekskluzivnu vijest za vas, sa kolegicama blogericama u suradnji sa jednim hrvatskim portalom odradila sam jedan zanimljiv shooting no više o njemu nekom drugom prilikom jer projekt je još u izradi 😉 … ali eto, čisto da znate da se blog Anaviglam malim koracima probija na ovom našem malom tržištu.
Nešto kasnije, pao je i jedan lagani ručak. Definicija laganog je za mene salata, tj sve što je sirovo i nemasno je lagano. Zima je učinila svoje pa sam i ja tako skupila koji kg viška i sada je trenutak da krenem sa nekim malo laganijim jelovnikom jer za čas će proljeće pa i ljeto a onda je već kasno.
Imate li neki jelovnik koji bi mi preporučile ? 
Imam naviku kada sam u nekoj “detox” fazi da izbacim meso iz jelovnika i držim se tek mliječnih proizvoda, nadalje jedem jako puno svježeg voća i povrća, ugljikohidrate ograničim na nužni minimum i ne svaki dan a šećer izbacim u potpunosti te ga zamjenim natrenom ili steviom.
Iako vam se sada to čini prerigorozno zaista nije …. ovo je primjer mog jelovnika tokom dana …
… doručak uvijek uključuje mlijeko/jogurt sa žitaricama i žlicom meda, salata mi je stalna postava za ručak jer sam u pokretu a za večeru onda pojedem nešto što bi bilo primjerenije ručku poput kus-kusa sa povrćem. Ukoliko me ulovi želja za slatkim ili čisto za grickalicama posegnem za orašastim plodovima ili si napravim smoothie.
Smoothie su mi postali opsesija zapravo i nekada znaju zamijeniti doručak ili večeru, o najdražem u posljednje vrijeme pisala sam vam u ovom postu (klik).
Uz prethodno spomenuti Vichy puder ovaj tjedan sam dobila i Bobbi Brown maskaru te sam kupila Bourjois CC kremu koja me ugodno iznenadila s obzirom da i nisam naročito upoznata sa Bourjois podlogama.
Danas je završilo darivanje povodom Valentinova i još jednom čestitam Antoniji koja je osvojila nagradu no ukoliko niste bili sretne ruke na FB profilu bloga možete sudjelovati u novom darivanju ;).
Sve u svemu lijep je tjedan iza mene i baš mi je drago da ga završavam u tako ležernom i ugodnom vikendu … najvjerojatnije ću poslije pogledati neki film, prošetati ili dovršiti pokoji post. Kad smo kod filmova protekloga sam tjedna išla u kino gledati Vuk s Wall Streeta i s obzirom na sve silne pohvale imala sam velika očekivanja no moram priznati da me razočarao :/ … ne znam, film traje tri sata od kojih se u prva dva sata čitava radnja odvija oko orgijanja nadrogiranih likova a onda u preostalom satu  se ponadaš nekom okretu i zapravo i dobiješ okret samo je taj okret radnje toliko zanimljiv da je jednak uspavanki pred spavanje. Srećom pa moja simpatija prema Leu još postoji pa ću im oprostiti za ovaj put ;D.
Uglavnom, ukoliko ste i vi kod kuće i odmarate se, podsjećam vas na postove protekloga tjedna …
Instapost #3 (koji je ažuriran i sada su sve fotografije vidljive)

Želim vam ugodan ostatak vikenda!!!
Ivana
lp