Beauty Spring Selection – proljetna njega kose

Moja tanka kosa koja je inače sklona da se jako brzo zamasti, tokom proljeća je zaista nazovimo “nemoguća” i traži puno više pažnje no inače no nikada te pažnje ne bude dovoljno da ja budem zadovoljna pa se zapravo za proljetnom idealnom njegom kose još tražim.

Trenutno rotiram dva šampona, Tigi Bed Head za volumen i Vichy Dercos Neogenic.
Vichy Dercos Neogenic mi je nužan iz razloga jer tokom proljeća moja kosa intenzivnije opada a kako sam zimus bila jako zadovoljna ovim šamponom odlučila sam ga kupiti sada kada mi je najpotrebniji pa ga kroz mjesec dva recenziram. Mojoj kosi daje teksturu i vlasi djeluju jače a nadam se da će postepeno umanjiti i opadanje kose.
Tigi Bad Head je odličan šampon za volumen jer kosi upravo i daje volumen i ono što ga izdvaja možda od drugih je predivan miris koji traje i nakon pranja, no ono što sam primijetila je jedan veliki minus, naime, ima tendenciju isušivanja kose što je najizraženije na vrhovima, koje ja inače šišam redovito svaka dva mjeseca. S obzirom na veliko pakiranje od 750ml još ću se družiti s njim a i adekvatnu njegu oštećenih vrhova sam pronašla u sljedećem proizvodu.

Upravo te isušene vrhove njegujem Kerastase Nutritive maskom na način da masku koristim dva puta tjedno te sam u jednom dozeru sa pumpicom pomiješala malo maske, arganova ulja i vode te vrhove tokom dana pošpricam sa tom mješavinom.
Inače, ovoj se maski vračam u fazama kada mi je kosa izuzetno oštećena a ista kosu obnovi u najkraćem mogućem roku. Recenzija uskoro.

Osobno izbjegavam regeneratore jer isti samo otežaju moju ionako tanku i bez volumena kosu, no u proljetnom periodu bez obzira na moje izbjegavanje regeneratora moja kosa odmah po pranju klone 🙁 … da bi postigla što bolji efekt punoće posežem za dva odlična proizvoda – L’Oreal Professionnel Volumetry i Batiste XXL dry shampoo.
L’Oreal Professionnel Volumetry je proizvod višeg cjenovnog ranga no zaista se isplati imati ga pri ruci za posebne prilike jer daje kosi nevjerojatnu punoću, teksturu te se kosa uvelike manje masti. Nanosim ga nakon što sam isfenirala kosu na način da ga našpricam od korijena do vrha vlasi te ponovo sa četkom većeg promjera isfeniram i efekt je doslovno poput famoznih reklama na tv-u – kao da ste izašli iz frizerskog salona.
Batiste XXL Volume je zapravo šampon za suho pranje kose no ja ga koristim također nakon feniranja da bi dobila što izraženiju punoću kose. Koristim ga svakodnevno neovisno da li je kosa tek oprana ili nije što mu je veliki plus jer uz to što daje volumen i osvježi kosu. Koristim ga na način da pošpricam korijen kose te pustim 3-4 min te potom isfeniram kosu četkom većeg promjera.
***
Imate li i vi značajnijih problema sa kosom u proljetnom periodu kao i ja ??? Imate li prijedloge/riješenja … podijelite ih 😉 ?
Ivana 
lp