Moj kozmetički kutak :D

Ne znam ni sama kako započeti ovaj post … naime, ako nešto zaljubljenica u kozmetiku želi onda je to svakako adekvatan beauty kutak. Napominjem adekvatan jer kao takav on iziskuje dovoljno svijetla, maksimalnu iskoristivost prostora, vrhunsku organizaciju i dizajn kakav preferirate.
Dugo sam se seljakala iz kupaonice u mali kutak sobe pa na kraju završila sa ladičarem na hodniku (kojega se možete prisjetiti u ovom postu) … uglavnom, nikada nije postojala prostorija koja bi bila po mom guštu i sa mojim guštima :D:D:D, ako me razumijete. Došlo j naglih promjena u stanu i napokon imam taj svoj kutak i samo je moj 😀 !!!!!
Nije luksuzan i nije premoderan ali predstavlja mene … pruža mi onu toplinu koja mi je potrebna na ovako posebnom mjestu … zaista je u mojim očima najsavršeniji kutak … vjerujte da sam se čak primila i fizičkih zahvata da se taj kutak izrealizira čim prije i 4 se dana pržila po najvećim vrućinama sa farbom u ruci … znajte da je definitivno ostavljen moj potpis u ovom kutku ;D .
Uglavnom, tu je, osnove su sređene a sve drugo ću dovršavati u hodu … pa da vam ga i predstavim 😉 (molim vas za strpljenje jer fotografija je zaista mnogo ali nisam mogla odoljeti hihihi) …
Welcome … zaista mala soba ali ipak dovoljno velika za moje blago 😀 …

… dakle, tu je jedan kauč, stol za šminkanje, police (home made by me), ladičar, stalaža za tv kao i sam tv te jedan ugradbeni ormar koji nije vidljiv na fotki 😉 … iako je mala jako je puno toga stalo ;).

Nebitni su nama sada ovdje i kauč i ormar kada su tu ovakve divote 😀 …

Ladičara se sjećate iz ovog posta a police su noviteti …

… zapravo, ove police sam radila ja … 😀 …

… pribrala sam nekoliko drvenih kutija (možete ih naći od vina, voća i sl) te ih malo izbrusila i prefarbala bijelim mat lakom, posušila i eto ga … vrlo su praktične jer su zaštićene sa svih strana 😉 te su vrlo stabilne i kompaktne … uglavnom, meni su lijepe i svakako služe svrsi ;).

Na vrhu polica stoji jedan od aranžmana sa mog vjenčanog stola te dvije kutije u kojima držim nešto osobniji nakit koji ne nosim svakodnevno.
Svaka polica je popunjena i kao da ih još nije dosta no mislim da bi svaka naredna bila previše … raspored polica od vrha prema dolje je sljedeći …
… s lijeve strane proizvodi i pomagala za uređivanje noktiju a sa desne strane malo mirišljivih mazalice te dva  “must have” ljetna proizvoda (ukoliko padate na preplanulu put) …

… nadalje, parfemi … i to i sa lijeve i desne strane 😀 … šta mogu kada padam na primamljive mirise … 😉 …

… zatim na trećoj polici sa lijeve strane stoje termalne i fikastori u pozadini te redom u staklenkama tuševi za oči, baze za kapke i maskare i naravno da su tu i proizvodi za obrve, dok se sa desne strane nalaze kistovi …
… na ovoj trećoj police se nalaze zapravo proizvodi i sa lijeve i sa desne strane koji mi nisu u svakodnevnoj upotrebi ali opet da  mi budu na dohvat ruke …

… na zadnjoj, odnosno donjoj polici nalaze se sa lijeve strane baze za lice, tekuće podloge, korektori, testeri tekućih podloga, tekući iluminatori i bronzeri – uglavnom, proizvodi koje koristim svakodnevno …
… sa desne se strane nalaze (na toj istoj polici) također baze, tekuće podloge, kremasti bronzeri te nekoliko rumenila – zapravo, proizvodi koje trenutno svakodnevno ne koristim …

… ne znam koliko vas je zainteresirao ovaj (nazovimo) separator, u principu, vrlo je praktičan te ga koristim za kistove ili za proizvode u tubi jer stane dosta proizvoda u njega a ne zauzima puno mjesta … zapravo se radi o proizvodu koji služi za cijeđenje/sušenje pribora za jelo nakon pranja ;D i dostupan je u svim dućanima 😉 …

… eto nas ponovno na ladičaru … 😀 …
Ovaj sam ladičar dobila od svog dragog (tada) zaručnika i zato sam ga prenijela sa sobom u ovu sobu a na kraju krajeva vjerujte mi da sam ga i popunila …

… u skroz donju ladicu smjestila sam preparativne proizvode za tijelo te proizvode za kosu koji su još neotvoreni …
…. u predzadnju (treću) ladicu sam stavila preparativne proizvode za lice koji su još neotvoreni te pokoji proizvod koji je namijenjen za donju ladicu u kojoj za njega više nema mjesta 😀 …

… u drugoj (odozgora) ladici se nalaze dekorativni neotvoreni proizvodi, par neupotrebljenih beauty blendera te kistova, vizitke i testeri …
… u prvoj, odnosno gornjoj ladici, nalaze se proizvodi za usne … ruževi, baze, balzami, pilinzi, sjajila i olovke te umjetne trepavice i ljepilo za njih …
… našlo se tu mjesta i za proizvode kojima je mjesto na donjoj polici sa desne strane, no kako mi se zaista ne da gurati sa stvarčicama zašto ne iskoristiti maksimalno prostor 😉 …

Na ladičar sam smjestila ova tri predivna tanjura koja sam dobila baš nedavno na poklon, oni mi u principu služe za odlaganje mobitela, nakita, sata i sl predmeta kada sam u ovoj sobi.

Između ladičara i stola za šminkanje nalazio se uži manji prostor koji sam također iskoristila.
Naime, u tom prostoru stoji registrator sa nekim pr objavama i knjižicama odnosno prospektima, podloge za fotografiranje te vrećica u koju stavljam nove proizvode koje treba fotografirati prije upotrebe ;).
Odmah do tog prostora, na lijevo ispod stola, nalazi se jedna kutija sa potrebnim dodatcima za fotoaparat a također tu ostavljam i sam fotoaparat da mi bude pri ruci.

Ta daaaaaaaa!!!!!!!!!!
Došli smo i do najljepšeg dijela – stola za šminkanje :D.
Stol je bio poklon, zapravo ispravak, stol je prvi poklon moga (sada) muža 😀 izaista mislim da nije mogao bolji izabrati. Nije bilo povoda … ja sam ga željela, on zapamtio, kupio i eto ga 😀 ! Nije da se hvalim ali morala sam to naglasiti, jednostavno sam morala jer sitnice su bitne a čitav niz sitnica čine život uvelike sretnijim :D.
Kako ja znam da on tu i tamno otvori ovaj moj blog i pročita samo naslove, vjerujem da bi ovaj post mogao i otvoriti – još jednom hvala ljubavi ;D!

Stol je smješten uz prozor i ja sam bila uvjerena da će mu svijetlost iz ovog smjera odgovarati no prevarila sam se. Naime, ujutro i navečer bude pretamno a kroz dan presvijetlo i sada se moram ozbiljno pozabaviti problemom rasvjete i drage moje, imate li ikakve sugestije svakako ih ostavite u komentarima 😉 ?!
Sa desne strane stola nalazi se još jedna polica/kutija sa mojim potpisom 😀 koja je došla kao naručena na to mjesto …

…. naime, na njoj i u njoj se nalaze sve najpotrebniji proizvodi, odnosno oni koji bi nam trebali biti pri ruci, barem meni ;).

Na njoj se nalaze posudice sa blazinicama i štapićima, micelarna, krema sa zaštitnim faktorom, maramice, fiksator te jedna ruža lampa koja barem za sada služi svrsi (mada nije trajno riješenje).

Tu je naravno još jedan “must have” za ljeto – lepeza :D.

Unutar kutije nalazi se još jedan fiksator koji je obavezan za ove vruće dane kada se moje lice rastopi dok si rekao keks 😉 te kistovi koje koristim svakodnevno.

Nikada nisam voljela da mi kistovi stoje na mjestu gdje su u direktnom dodiru sa prašinom pa su ovako malo zaštićeni od nje ;).

Ispred i nešto poviše stola naravno da stoji ogledalo koje sam dobila na poklon od mame (hvala) 😀 i sa kojim sam zaista zadovoljna jer nije onog nekog klasičnog oblika i zapravo mi se savršeno uklopilo u ostatak “inventara” ;D.

Ispod ogledala a na stolu, nalaze se male police koje su također mojih ruku dijelo 😀 i rađene su na isti princip kao i velike.

Zgodne su za ostaviti neke sitnice poput gumica za kosu …

… ili pak za kremu za ruke, balzam za usne ili piling za usne, par svjećica a i za ovu krasnu kasu u obliku ruža (također mamin poklon) :D.

Ispred tih manjih polica nalaze se ogledalo (koje obožavam) te mala kantica za sitne otpatke poput blazinica i štapića.

(** da li netko ima iskustva sa ovakvim ogledalom samo umjesto klasičnoga ruba ima rub od led lampe??? )

Unutar malih polica nalaze se lakovi za nokte …

… sortirani približno prema nijansama …

… te su tako složeni uvelike praktičniji, odnosno, puno su bolje na dohvat ruke te se ja bolje snalazim ;).

Unutar stola se nalaze 4 manje ladice, jedan manji šuplji prostor te jedna velika ladica.

U velikoj ladici držim proizvode koje svakodnevno trebam i koristim …

… olovke za oči (s lijeva na desno = razne nijanse, nude do smeđe nijanse, crne nijanse), mac fluidline te proizvodi za obrve …

… baze za kapke te kremasta sjenila i rumenila …

… puderi u prahu, puderi u kamenu, bronzeri, highlighteri.

S lijeve se strane nalaze 4 manje ladice i jedna šupljina (veličine poput manjih ladica).

Šupljina je dobrodošla za lakove koji ne stanu u gornje male police jer su previsoki, podmetače za obaveznu jutarnju kavu, vlažne maramice te jednu paletu koja nigdje drugdje ne stane.

U gornjoj, odnosno prvoj ladici, držim sjenila i pigmente koje svakodnevno koristim.

U drugoj se ladice nalaze sjenila koja koristim nešto malo rijeđe.

U trećoj se ladici nalaze olovke, rokovnik, adresar, škare i slična “papirologija” ;D.

U zadnjoj četvrtoj ladici nalaze se jutarnje tablete/vitamini te prva pomoć i podmetači za stol.

Zaista je dovoljno prostora za šminkanje te da sve bude na dohvat ruke 😉 .

Također su mi na dohvat ruke i stvarčice za kojima svakodnevno posežem a ne radi se o kozmetici, naime, radi se o nakitu.

Zaista obožavam bižuteriju i morala sam je smjestiti u ovu sobu, mjesto za nakit sam našla u donjoj stalaži za tv set ;).

Dakle, iskoristila sam prazan prostor koji sam maksimalno uštedjela koristeći se izuzetno praktičnim kutijama.

U gornjoj maloj kutiji nalazi se nakit kupljen nedavno i još ga nisam smjestila adekvatno jer ne stane sa ostatkom ;).

Barbi ladičar iskoristila sam za satove ;).

Lady Gaga kutija … o da … kao neka djevojčica 😀 … uglavnom, ona je formirana kao ladica, kartonska ladica te u njoj držim narukvice koje mi zaista inače nigdje ne stanu.

Tigraste kutije su zaista impresivne a moja draga Jasmina (Make Up Arena) pomogla mi je da ih se dokopam 😉 .

Naime, naručene su u Tuzli preko gospođe koja ih radi iznimno povoljno a kvalitetno od tvrdog kartona i zaista je fleksibilna sa dizajnom i mogućnosti da maksimalno iskoristi prostor.

Unutar ove jedne kutije …

… nalazi se još tri “kata” pretinaca …

… koji se vade jedan za drugim 😉 … vrlo kreativno zar ne?

Samo da utvrdimo gradivo …

… jedna kutija vrijedna tri kutije :D.

Kao što rekoh, volim nakit … volim nešto decentniji, volim i da šljašti … volim nakit i točka. ;D

Dragi čitatelji, nadam se da nisam pretjerala sa romanom od posta, zaista sam ga sa oduševljenjem odradila i nadam se da ćete ga i vi pročitati sa barem polovicom mogu entuzijazma.

Svatko bi trebao imati jedan ovakav kutak a naročito zaljubljenici u kozmetiku.

Vrijedno je truda kada se ujutro ustanete, umijete/istuširate te sjednete za jedan svoj idealan kutak i u miru ispijate kavu slušajući u podlozi glazbu po vašem ukusu i sve to pratite omiljenim ritualom – šminkanjem ;).

Neprocjenjivo. ;D

Hvala vam na pažnji, znam da sam oduljila … sugestije su svakako dobrodošle 😉 !?

lp