Essie “Naughty Nautical”

Kategorije: Essie, Nokti

Obožavam ljetne limitirane kolekcije u beauty svijetu. Tada zaista nastupaju “moje” nijanse i ja ih nekontrolirano krenem skupljati.
Najdraže su mi ljetne kolekcije lakova i mislim da ih tokom ljeta najviše nakupujem, zaista je to period kada “obnavljam” zalihe :D.
Prva na red (po pitanju lakova) je pala Naughty Nautical kolekcija sa Essie potpisom.
Između šest prelijepih nijansi koje nudi ja sam se jedva zadržala samo na dvije (mada ljetu još nije kraj i ništa ne obećavam).

Dakle, s lijeve strane imamo jednu krasnu plavo-zelenu nijansu sa sitnim česticama srebrnog shimmera u sebi koja nosi naziv i same kolekcije “naughty nautical” a sa desne je strane jedna prelijepa koraljna nijansa također sa srebrnim shimmerom u sebi te dolazi pod nazivom “sunday funday”.

Veliki sam fan Essie lakova općenito i ne znam da li imam još možda 2-3 OPI-ja jer zaista ih je Essie izgurao sa mojih polica.
Volim njihovu pigmentaciju, raznolikost nijansi, precizan kist, relativno brzo sušenje te postojanost … što zapravo možete više poželjeti od jednog laka za nokte :D.
Po mom iskustvu, svjetlije nijanse je potrebno nanijeti u tri sloja dok su za tamnije nijanse dovoljna dva sloja a nekada i samo jedan.

Svi Essie lakovi (pa tako i ovi iz LE) dolaze u pakiranju od 13,5ml te su od nedavno (koliko ja vidim) osim Bipe dostupni i u Mulleru te pojedinim dm-ovim poslovnicama. Cijena je okvirno cca 80kn (par lipa gore-dolje).

Zaista sam maksimalno pokušala dočarati shimmer koji oba laka sadrži no bilo je više-manje bezuspješno osim ako se dobro zagledate u fotografije, kako nemam naviku (iz meni skroz nepoznatoga razloga) učestalo recenzirati lakove za nokte valjda mi nedostaje prakse :D.

Ukoliko još niste isprobali Essie lakove za nokte svakako obratite pažnju na njih i priuštite si koju nijansu jer za mene su top u svijetu lakova.

Koje su vaše ljetne nijanse na noktima?

lp