Favoriti mjeseca – travanj ’13

Kao i svakog mjeseca, ja se potrudim suziti izbor favorita a lista bude sve duža i duža … 😉 . Dakle, napokon sunce i topliji dana a time se naravno mijenja i moja kozmetička rutina i to najviše po pitanju dekorative a preparativu mijenjam tek postepeno, odnosno prilagođavam ju toplijim danima koji izazivaju nevolje na mom  mješovitom do masnom licu (naglasak je sada više na masnom).

Tek toliko u uvodu da se opravdama za širi popis favorita 😉 .. koji slijede …

Dakle, kako sam spomenula da kako se bliže topliji dani i moja se koža više masti pa polako kroz svibanj uvodim matirajuće kreme, gelove i losione za problematičnu kožu pa i maske za problematičnu kožu, piling je gotovo svakodnevan … no o tome sljedećeg mjeseca jer za sada mi je rutina u preparativi više manje jednaka osim par novih proizvoda.

Na prvom su mjestu kremice za samotamljenje koje su svakako privlačnije od solarija a efekat je ponekad čak i bolji. Osobno obožavam preplanuli ten i sva sreća pa i nisam opčenito presvijetle puti a i jako brzo tamnim 😀 no do nekih konkretnijih preplanulih tonova pomoć nalazim u dva vrhunska saveznika.

St Tropez pjena je apsolutno fantastičan proizvod sa kojim dobivate lijepu brončanu boju već po prvom nanošenju te je ista iznimno postojana i dovoljna su dva nanošenja kroz tjedan. Preporučila mi ju je Make Up Arena koja mi je u ovoj pjeni otkrila vrhunsko čudo :D.

Clarins Liquid Bronze Self Tanning je losion koji je namjenjen samotamljenju lice i daje zaista iznimno prirodan brončani efekat koji je vidljiv pri prvom nanošenju te se savršeno nadograđuje svakim nanošenjem. Može se koristiti svakodnevno no ja kod sebe ne vidim potrebe za to tako da ga nanosim 3-4 puta na tjedan, prema potrebi.

Iako obožavam Cliniqua dvofazni odstranjivač šminke i potrošila sam valjda već desetak pakiranja slučajno sam naletjela na također dvofazni odstranjivač od Elizabeth Arden na Jagodici po cijeni od 10eura pa reko zašto ne probati 😉 i baš mi je drago da jesam jer je sjajan. Skida sjajno šminku sa očiju i usana i vodootporne olovke mu ne predstavljaju problem, ostaje pokoja crna mrljica od maskare nakon umivanja ali ako još jednom pređete odstranjivačem po kapcima sve je temeljito uklonjeno. Uglavnom, sviđa mi se.

U prošlom sam postu u favoritima ožujka spomenula još jedan Elizabeth Arden proizvod a radi se o umivalici pod nazivom Intervine koji sam koristila u varijanti tester pakiranja te morala kupiti i full size jer je božanstven. radi se o 3 u 1 proizvodu koji dubinski čisti te hidratizira, svakako preporučam.

Nekada davno prije kojih godinu dana recenzirala sam Palmer’s ulje za njegu kože čiju sam kupovinu obnovila … obožavam ovo ulje zbog njege koju pruža koži te božanstvenog mirisa koji ostaje na istoj a i zaista djeluje na iznimno suha područja.

Napokon sam počela koristiti Vichy-ev okoloočni serum Liftactiv10 koji ujedno djeluje i na jačanje trepavica. WOW, ovaj serum je WOW iz jednog prostog razloga koji ja vidim u proteklih 15ak dana – nanosim ga svakodnevno ujutro i nakon nanošenja eventualni tamni podočnjaci nesataju i daje jednu blistavost okoloočnog područja te ublažava natečenost. Sviđa mi se itekako no na recenziju ćete zasigurno morati pričekati još kojih mjesec-dav da bude što vjerodostojnija.

Kako mi se preparativna rutina mijenja tek postepeno, dekorativna se mijenja nekako puno brže i već sam travanj provodila sa matirajućim puderima, fiksatorima za matiranje, primerom za matiranje i drugim pouzdanim proizvodima koji se slažu sa mojom masnom kožom u toplijim danima.

Definitivno dva najpouzdanija transparentna pudera po pitanju matiranja su Make Up For Ever i MAC Prep+Prime … neću vas lagati, oni isušuju (naročito MUFE) ali isto tako drže matiranje pod kontrolom satima i ja bez ova dva proizvoda ne funkcioniram u ljetnim toplim danima te u posebnim prilikama.

Isto tako u ljetnim toplim danima i posebnim prilikama ne funkcioniram bez Givenchy Mister Mat primera koji je recenziran u ovom postu i koji mi je pri kraju te pod hitno moram nekako nadopuniti zalihu :/.

Također nezaobilazan proizvod za toplije dane je i Urban Decay De Slick koji je promjenio pakiranje no kako ja imam zalihu ovog starog pakiranja svakako ju planiram potrošiti prije nadopune zaliha u nadi da je formula ostala ista ili da je čak i bolja. Ovaj krasan proizvod je također recenziran u ovom postu.

Još jedna BB krema u mojoj kolekciji, radi se o Dior Nude BB kremi u nijansi 003 koja je perfektna za moj ton kože trenutno no isto tako je perfektna i za ovaj proljetni dio godine za moje lice koje je na tren mješovito pa na tren masno pa na tren dehidrirano, odnosno promjenjivo, baš kao i vrijeme. Krema je lagane teksture ali sa srednjim prekrivanjem koje je nadogradivo do jakog (barem za moje lice), ne izaziva iritacije, ne masti kožu, ne isušuje kožu, postojana … ja prezadovoljna uglavnom :D.

Eucerin Dermo Purifyer Cover Stick sam kupila još zimus na preporuku Dear Skin no nikako da ga pošteno isprobam a kako u ljetnom periodu moja masna koža podivlja po segmentu prištića odlučila sam mu dati priliku i sada ne izlazim iz kuće bez njega, ovaj korektor i labelo MORAM imati sa sobom. Ovo malo čudo dolazi u jednoj nijansi koja bi trebala biti prilagodljiva no na mom sada već nešto tamnijem licu se teže prilagodi ali ako ga nanesem prije pudera sve 5 ;). Korektor je sjajan što ujedno dobro prekriva on i isušuje prištić koji prekriva tako da se malog napasnika možete riješiti bez posljedica isušivanja tog područja kroz 2-3 dana. Preporučam!

Tu su naravno i Beauty Blenderi recenzirani u ovom postu. Obožavam ovu spužvicu i prirodni efekt koji ostavlja za sobom po nanošenju svakog pudera, bb ili tonirane kreme. Koristim ga svakodnevno i kao da sam u potpunosti zanemarila sve svoje kistiće :/. Imam još samo jednu opsaku koja je zapravo nadopuna recenziji, blender svakim pranjem blijedi što se da primjetiti i na fotki, dakle, lijevi koristim svakodnevno već mjesec dana dok je desni tek jednom-dvaput opran a moram priznati da je i dok je suh ovaj korišteni nešto grublji no nakon što ga namočite identični su a i dalje jednako funkcionalni.

Nakon što smo prošli kroz proizvode za lice koji su mi nužni za ljetni period moram priznati da mi se i nijanse ruževa, sjajila, rumenila, olovki i tim redom mijenjaju … isključivo nosim i obožavam intenzivnije nijanse na usnama i obrazima a oči postaju suptilinije u nude nijansama. Narančasta nijansa je moja omiljena ljetna nijansa i primjetit ćete da me lagano prolazi nijansa fuksije koja mi je idealna za hladne sive dane ;).

MAC rumenila u nijansama Dainty i Modern Mandarin su idealna za ovaj ljetni dio godine. Zapravo, Dainty i ja nikada nismo u potpunosti klinuli no sada vidim kako divno izgleda na obrazima kada se pojavi malo sunca, nprotso daje predivan sjaj a Modern Mandarin je rumenilo koje sam duuuuugo željela i napokon ga se dočepala te ga ne ispuštam iz ruke :D. Idealne ljetne nijanse.

IQ Cosmetics sjajilo u nijansi 07 bitter orange … kao što rekoh, narančasta rules u ljetnom periodu i kod mene ima apsolutni prolaz! Krasna nijansa i iznenađujuće dobro sjajilo za svega 30ak kuna. Iznimno sam zadovoljna jer se ne lijepi na usnama, ne isušuje ih, postojano je i divnog voćnog mirisa. Isto ću naglasiti jednu veliku prednost – sjajilo nema shimmera, jeeeeejjjjj! 😀 Nije da ne volim shimmer ali lijepo je za promjenu naletjeti na dobro sjajilo bez shimmera.

Chanel Le Volume maskara kupljena uz Gloriu Glam … ja nisam fan Chanel maskara i rijetko kliknem sa njima ali kod ove mi se sviđa i četkica i čekinje i tekstura i efekat … opet neće biti u prve tri najbolje ali samim tim da se našla u mjesečnim favoritima dovoljno govori.

Narančasta rules!!!! Ponovo na narandžastom ali ovaj put u varijanti jednog sjajnog ruža – Sleek Tangerine Scream 799 … WOW kako Sleek ima sjajne ruževe, ostala sam šokirana po isporuci 3 naručena i svakako će ih biti još jer mogu uz bok sa puno skupljim ruževima. Pigmentirani, postojani, ugodni, ne isušuju i iznimno povoljni – sjajno!!

MAC paint pot u nijansi Groundwork … ovo je najbolji proizvod i najbolja nijansa u ovoj kategoriji proizvoda. Krasan kao kremasto sjenilo ali i kao baza, postojan, lako se nanosi, predivna nijansa idealna za moje kapke … WOW WOW WOW … ako imate priliku ovo je proizvod za WL!!

MAC Fluidline u nijansi Dipdown … ovo su mi najdraži gel tuševi opčenito a ova tamno smeđa nijansa najidealnija ikada. Iznimno su postojani na očima, lako se nanose i skidaju, ne iritiraju oči te su zaista jedinstveni.

Anastasia prozirni gel za obrve … toliko sam čitala hvalospjeva o ovom proizvodu te ga toliko željela a sada kada ga imam obožavam ga i ne ispuštam ga iz ruke. Iako imam tanke obrve one strše na sve moguće strane :/ i zaista su neukrotive ali sa ovim gelom, tih problema za mene više nema … ovo morate imati!!! ;D

Rimmel mi je iznimno drag brend koji me svakih toliko iznenadi sa kvalitetnim a iznimno pristupačnim proizvodima a tako je i u ovom slučaju.

Scandaleyes vodootporna kohl olovka u nijansama 004 taupe i 005 nude te Scandaleyes olovka/sjenilo u nijansi 002 bulletproof biege …. krasne, ma ne, PREKRASNE olovke koje su tako postojane pa čak i na mojim suznim očima na unutarnjoj liniji oka da sam ja naručila još koju nijansu. Taupe je savršen za obrubljivanje oka a Nude za unutarnju liniju oka te Bulletproof Biege za unutarnji vanjski kut oka … WOW, daju predivan efekat, lako se nanose, postojane su, ne iritiraju … morate ih imati a recenzija slijedi uskoro ;)!

To bi bilo to … sviđa li vam se štogod da ubrzam raspored recenzije ;D ??

lp