Beauty #10 & Non Beauty #7 Favourites

1 beauty favourites

Beauty Favourites

Kako sam gotovo čitavu veljaču preležala bolesna sa upalom pluća danas neće biti puno favorita za istaknuti jer mislim da sam se točno tri puta našminkala tokom veljače pa vam je otprilke jasno da ću se više bazirati na preparativu.

2 GlamGlow

GlamGlow Supermud maska za lice poslužila je odlično za one problematične trenutke na licu. Maska je zaista učinkovita i smiruje upalne procese a uz to ja ju nanosim ponekad i ciljano samo na jedan prištić tokom noći kojega ova maska kroz tih 8 sati zaista posuši. Mana ove maske je cijena i mala količina ali lagala bih samu sebe da kažem da nije vrijedna.

3 Origins Drink Up Mask

Origins Drink Up Intensive masku obožavam a ista je bila zaista neizostavna u periodu dok sam bila bolesna. Naime, svi znamo koliko nas temperature iscrpe ali isto tako visoke temperature iscrpe i kožu pa nastaju zaista neugodne dehidracije. Uglavnom, ja sam se puna dva tjedna borila sa visokim temperaturama od kojih sam otprilke pet dana imala temperaturu koja je prelazila 40 stupnjeva. Konstantno sam koristila uvečer ovu masku kao noćnu kremu kada sam osjetila da mi je potrebna i zaista je spasila čitavu situaciju.

4 Roc

ROC Pro-Correct Anti Wrinkle Concentrate Intensive sam počela koristiti još krajem prošle godine i jako sam zadovoljna onim što vidim. Iako se radi o intenzivnom koncentratu za koji sam se bojala da ne bude preagresivan ja sam oduševljena koliko je ovaj proizvod zapravo nježan, bogat i ugodan prema koži lica. Koristim ga svaku večer i učinkovitost se zasada najviše primjeti u boljem tonusu kože.

5 La Roche Posay

La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid koristim kao SOS, to je moja prva pomoć kada mi lice reagira neovisno da li se radi o alergijama, dehidraciji ili periodu kada sam bolesna. Naime, ovaj fluid umiruje neugodne reakcije u jako kratkom periodu te ujedno lijepo njeguje kožu a pogodan je i za okoloočni dio.

Trenutno je u toku La Roche-Posay humanitarna akcija o kojoj više možete pročitati ovdje.

6 Vichy

Vichy Liftactiv Serum 10 Eyes&Lashes sam već koristila i obožavala tako da sam mu se ponovo vratila jer u ovom zimskom periodu mom licu pa tako i očima nedostaje svježine a iz nekog razloga imam problema sa trepavicama u smislu da su rijetke i kraće pa zašto ne koristiti 2u1 proizvod koji uz to i djeluje. Recenziju za ovaj proizvod mogli ste čitati u ovom postu.

7 La Roche-Posay

La Roche-Posay Cicaplast balm za usne je također bio SOS proizvod u periodu kada sam bila bolesna jer također posljedicom temperature a i kašljanja usne su mi bile jako suhe i ispucale a ovaj balm je umanjio te iritacije te lijepo njegovao usne.

8 Harissa Kuća zelenog čaja Farmacia Suban

Non Beauty Favourites

Mislim da je ovaj post sa ovomjesečnim favoritima zapravo baziran na mojim zdravstvenim problemima ali jednostavno kada ste prikovani za krevet tri tjedna zaista se nema o čemu pisati nego o proizvodima koji su olakšali taj period. Između ostalog kada si bolestan naravno da piješ puno čaja a tako je bilo i sa mnom.

9 Suban Čajevi moje bake čaj za dišne puteve sa c vitaminom

Suban -Čajevi moje bake-Vita C- čaj je koji je namijenjen osobama koje imaju problema sa dišnim putevima a uz to u sebi sadrži i dodatak vitamina C. Ovaj čaj sam kupila na preporuku u ljekarni Farmacia po cijeni od 38kn (80g) i mislim da sam već potrošila 7-8 pakiranja. Ovaj čaj možete kupiti i u varijanti u filterima ali ja bih vam preporučila ovaj rifuzni zbog jačeg okusa a po mom mišljenju je i djelotvorniji. Kako ja imam i inače problema sa dišnim putevima ovaj sam čaj nastavila konzumirati i nakon što sam ozdravila i jako mi pomaže pa ako i vi patite od istih problema (astma, alergije, problemi s plućima, česte upale sinusa i grla) svakako bi vam ga toplo preporučila.

10 Kuća zelenog čaja Walnut

Kuća zelenog čaja je jedna od mojih najdražih shopping destinacija a u zadnje vrijeme pijem najčešće zeleni kineski čaj Sencha u kombinaciji koju su nazvali Walnut. Naime, baza ovog čaja je dakle zeleni Sencha čaj ali dodaci su ti koji ga čine zanimljivim – orah, listići badema, pahuljice kokosa te komadići kandiranog ananasa. Gorko slatka kombinacija koja zaista oživi sva vaša osjetila. Kupuje se rifuzno a cijena za 50g iznosi 27kn.

11 Harissa Cool Mint biljni čaj

Harissa je također nezaobilazna shopping destinacija kad god sam u gradu. Nedavno sam pri kupovini čajeva koje stalno kupujem na blagajni osjetila miris upravo Cool Mint čaja i nisam dvojila o kupovini te je sada i ovaj čaj postao dio moje stalne postave. Kombinacija slatkog korijena, komadića jabuke, paprene metvice te limunske trave čini ovaj biljni čaj zaista osvježavajućim. Osobno ga ne sladim jer slatki korijen daje dovoljno slatkoće a osobno sam mišljenja da će ovo biti idealna kombinacija za toplije dane. Kupuje se rifuzno a cijena za 50g iznosi 18,90kn.

12 vrečice za čaj

Kad smo već kod čajeva ja sam oduvijek bila vjerna metodi da čaj procijedim ili se koristim onim metalnim dozerom ali ove vrećice za čaj su mi zaipravo u zadnje vrijeme najdraža opcija. Dostupne su u Mulleru po cijeni od kojih 10ak kuna a postoji nekoliko različitih veličina.

13 Yankee Candle Coastal Waters

Obožavam miris mora u parfemima, u tuširalicama i mazalicama za tijelo i u obliku svijeća. Yankee Candle Coastal Waters kupila sam na nedavnom popustu i to čak nekoliko komada jer obožavam ovu svijeću koja je vrlo decentna i jako ugodna.

14 Erik Axl Sund

Erik Axl Sund trilogija napokon pročitana i to još u siječnju ali kako tada nisam objavila non beauty favorite nisam mogla a da je ne spomenem. Roman zavijen u crne teške teme ali u svakom trenutku zanimljiv i zapravo ove knjige jednostavno ne možete ispustiti iz ruke ma koliko vam pojedini detalji bili pretjerano degutantni. Sve u svemu, zanimljivo štivo.

15 Asos Nike

Obuća, kako sam starija to vidim da sve više i više padam na obuću. Prvenstveno padam na vizualno ali podjednako vodim računa i o udobnosti jer zapravo sam čitav radni dan na nogama pa to i mora biti prioritet.

16 Asos boots

Volim gležnjaće iz više razloga, obično budu jako udobne, mogu se lako kombinirati i zapravo su meni jako lijepe oblikom. Ove gležnjaće su sa Asos-a i na žalost više nisu dostupne. Kupila sam ih u ovoj crnoj boji i u nekoj neutralnoj nude boji mada su mi draže crne, barem za ovaj period godine. Napravljene su od prave kože i zaista su mekane i udobne te noge od njih ne bole ni nakon što sam već u nekoliko navrata provela oko 16h u njima. Obožavam ih.

17 Nike

Nike tenisice sam kupila prije koja dva mjeseca i sada već planiram kako bi kupila još koje a da je isti ili sličan model u nekim drugim bojama. Izuzetno udobne i malo povišene na peti što mojim ravnim stopalima savršeno odgovara. Ponekad imam osjećaj dok ih nosim kao da sam u papučama. Idealne su za šetnje a kako nisu pregrube izgledom ja ih mogu nositi i na poslu. Ne bih rekla da bi bile dobre za trčanje ali svakako bi bile za brzo hodanje.

To su bili moji favoriti za ovaj mjesec, a vaši?