Thumbs Down|Makeup

“Thumbs Down” nova je kategorija postova na blogu u kojoj ću pisati o proizvodima sa kojima nisam “kliknula”. Dakle, ne može nam svima odgovarati isti proizvod a možda ga ne koristimo na ispravan način ili nam se jednostavno nije dopao iz više razloga, stoga sam došla na ideju da uvedem ovaj tip posta pa svakih toliko možda možemo zajedno podijeliti dojmove o proizvodima koji su s naše strane dobili “palac dolje”.

Danas ću krenuti sa nekim makeup proizvodima od kojih pojedine čak i volim ali imaju dosta minusa pa zaslužuju biti na ovom popisu. Sve navedene proizvode koristim ili sam koristila jer mi je bilo žao baciti novi proizvod a bonus je što tako mogu podijeliti svoje dojmove sa vama.

high end makeup proizvodi - palac dolje

Prije samog osvrta na proizvode još jednom bi napomenula kako se ne radi o lošim proizvodima samo ja sa istima nisam u potpunosti zadovoljna. Potrudila sam se također zadržati se na “high end” proizvodima jer znam po sebi da mi uvijek bude jako žao kada puno platim neki proizvod a isti me razočara. Također, ukoliko vi iste proizvode koristite ili postoje neki koji su i vas u posljednje vrijeme razočarali, slobodno ostavite vaše opaske u komentarima.

anastastia beverly hills

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade (soft brown i taupe) i Brow Definer (taupe) jedini su ABH proizvodi koji su kod mene pri korištenju podbacili. Za oba proizvoda smatram da su namijenjeni osobama koje imaju guste i lijepo definirane obrve te da u njihovom slučaju ovi proizvodi postaju savršena nadopuna, ali ukoliko imate rijetke, neposlušne ili pak nemate obrva onda ovi proizvodi nisu nikako za vas. Na mojim rijetkim i tankim obrvama Dipbrow Pomade izgleda previše umjetno te ja ovaj proizvod sada koristim kao eyeliner dok Brow Definer koristim na krajevima obrva jer sam vrh je predebeo i neprecizan za moje obrve. Inače, oba proizvoda su zaista dugotrajna i pouzdana ali smatram da nisu za moje obrve.

estee lauder essence

Estee Lauder Sumptuous Extreme maskara za volumen moje trepavice bi samo sljepila a da ne govorim da donjim trepavicama nisam mogla niti prići, nadalje, da stvar bude gora ova maskara se trusi i preslikava kao nijedna druga koju sam ja isprobala a kako padam na maskare isprobala sam ih jako puno. Predimenzionirana četkica također ne ide u prilog teksturi ove maskare tako da zapravo nemam niti jednu pohvalnu riječ za ovaj proizvod.

Essence Lash Princess maskaru sam ubacila na ovaj popis kao jedini drogerijski proizvod iz razloga jer sam ovu maskaru nekoliko puta pohvalila jer je volumen koji daje trepavicama neopisivo lijep no dugotrajnim korištenjem moje trepavice su izgubile na kvaliteti na način da su oslabile, jako su mi ispadale te ih je u jednom trenutku bilo nemoguće uviti. Oporavak je jako dugo trajao i imam osjećaj da se nikada nisu vratile u svoje prvotno stanje kojim sam ja bila izuzetno zadovoljna. Iako sam potrošila čak 2 pakiranja ove maskare, što u prijevodu znači da sam ju koristila uzastopno 4 mjeseca, moje su se trepavice u potpunosti promijenile i više ne eksperimentiram pretjerano sa maskarama kao što sam to prije radila.

laura mercier bobbi brown

Bobbi Brown Corrector zaista savršeno prekriva podočnjake i rekla bi da je najpouzdaniji od svih ostalih korektora koje sam isprobala po tom pitanju, ali meni se strašno uvlači u linije te ih tako još više naglašava. Također, još jedna mana ovog proizvoda je ta da se isti prebrzo troši što je u konačnici pomalo neisplativo ako mi trebaju otprilike 4 -5 pakiranja tokom godine za svakodnevno korištenje.

Laura Mercier Secret Camouflage koristila je vizažistica koja me šminkala prije tri godine za moje vjenčanje i ja sam morala imati ovaj proizvod koji je besprijekorno prekrio sve nepravilnosti te ostao postojan na licu preko 20h. Nakon duže potrage kako i gdje ga nabaviti, jer isti naravno nije dostupan u Hrvatskoj, nastupilo je razočaranje jer ovaj je proizvod toliko grub i neugodan za nanošenje da imam osjećaj kao da sam ja kupila totalno drugi proizvod jer čak ni na koži ne izgleda kao što je tada izgledao. Čitala sam da ga ljudi koriste na okoloočnom području no s obzirom na njegovu teksturu ja nisam ni pokušavala eksperimntirati jer mislim da bi to bilo kobno. Meni osobno nije legla tekstura ovog proizvoda i on je jedini sa ovog popisa od kojega sam digla ruke.

charlotte tilbury

Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow Stick u nijansi Vanilla zamislila sam da mi služi kao jedna sigurna baza za sjenila a da ga također ponekad koristim kao sjenilo. Kao sjenilo ga nikada ne koristim jer nijansa kao takva je u potpunosti nenosiva, kao baza također nije pouzdano pa ga nanosim uz rub obrva čisto da ga potrošim ali mislim da se u drugoj nijansi ne bi ni trudila isprobavati ga.

Charlotte Tilbury Colour Chameleon u nijansama Amber Haze i Bronzed Garnet naprosto obožavam ali činjenica je da su ove olovke skupe s obzirom na količinu koju dobijete, da se brzo troše te na samom kraju nakon nekog vremena (cca 4-5 mjeseci) tekstura se krene sušiti i olovke se teško šilje jer se odvajaju od drvenog dijela pa time još više odnosno brže trošite proizvod. Također, od svih proizvoda ovoga tipa ne očekujem da traže bazu u podlozi no ove olovke ju traže a i uz nju postepeno počinju blijediti nakon 3-4 sata ukoliko ih nosite samostalno odnosno samo sa bazom u podlozi.

Charlotte Tilbury Rock’N’Kohl olovka za oči u nijansi Marlene Midnight najmekša je olovka ikad i zaista gotovo samostalno klizi po kapku ali isto tako postojanost joj je jako loša a ako olovku nanesete na unutrašnju liniju kapka definicija postojanosti ni ne postoji. Šteta, jer kao što sam istaknula, olovka je zaista jako jednostavna za korištenje i sa lakoćom svatko može napraviti preciznu liniju no postojanost je itekako sporna.

giorgio armani

Giorgio Armani Eye Tint Smoky Neutrals su nova sjenila dostupna u 6 nijansi od kojih je moja pod nazivom Smoky Nude. Ovo je moj prvi susret sa GA sjenilima i zapravo mi je žao da sam ostala ravnodušna jer nijansa je na mom kapku nevidljiva, ne sviđa mi se kako efekt tako ni finiš a u konačnici obećana postojanost do 16 sati također nije ispunjena. Sve u svemu, koristim ovo sjenilo kao podlogu ali s obzirom na njegovu cijenu mislim da nemam interesa za preostalih 5 nijansi.

ch charrlotte tilbury

Charlotte Tilbury The Dolce Vita paleta sadrži nijanse sjenila kao da sam ih ja sama kreirala, baš nešto za mene i moje smeđe oči. Same nijanse su bile povod kupovine ove palete koju na kraju koristim samo na putovanjima jer ima sve potrebne nijanse a ne zauzima puno mjesta. Ne koristim ju na svakodnevnoj bazi zbog slabije pigmentacije samih sjenila i činjenice da uz svaku bazu nijanse ovih sjenila počinju blijediti unutar 5-6 sati. S obzirom na osobu koja je kreirala ovu paletu i s obzirom na cijenu ove palete smatram to nedopustivim a da ni ne spominjem činjenicu da se ova sjenila bez baze ne mogu nositi jer bi doslovno ishlapila unutar jednog sata sa kapka.

the balm

theBalm Mary-Lou Manizerhighlighter sam kupila samo iz jednog jedinog razloga a taj je da je ovo toliko hvaljen highlighter da sam imala osjećaj da ga zaista moram imati, i da se razumijemo to nije loš highlighter samo se meni ne sviđa njegov efekt na licu. Pakiranje je odlično ali tekstura i kako izgleda na mom licu nije ništa impresivno da bi bilo toliko hvaljeno. Problem je što ga nikada ne mogu lijepo sljubiti sa ostatkom makeup-a kao što to mogu odraditi sa ostalim highlighterima koje posjedujem a ono što dobijem sa njim mogu dobiti i sa puno jeftinijim highlighterom.

lipland

Za sam kraj sam ostavila ruževe koji su moja slaba točka i nisam sigurna da li ću moći dovoljno dobro dočarati svoje razočaranje Lipland tekućim ruževima u ovom kratkom osvrtu, ali dovoljno je ako kažem da mi stoje na vidnom mjestu kao upozorenje da ne može svatko proizvoditi svašta i da tri puta razmislim prije impulsivne kupovine. Naime, iza ovih ruževa stoji svima nam poznata Amrezy koju smatram prema viđenom na netu da je vrhunska vizažistica, stoga su me i zainteresirali ruževi sa njenim potpisom i to u prelijepim nijansama Montenegro i Brooklyn. Baš je bila zima kada su ruževi stigli te idealno vrijeme za nositi nijansu Montenegro. Konkretno taj ruž sam prvo doslovno učila nanositi tri dana a kada sam taj dio napokon savladala nosila sam taj isti ruž tri dana zaredom, četvrti dan nisam mogla jer su mi usne bile doslovno spržene da sam hodala uokolo naredna dva tjedna sa debelim slojem melema da bi ih koliko toliko obnovila čim prije. Ovi ruževi se zaista ne miču sa usana a i samo skidanje odstranjivačem je teško, pakiranje je također jako loše a sama tekstura ruževa dovodi do nenormalnog isušivanja usana. Kao što rekoh, svaka se škola plaća tako i ova moja sa “Instagram must have” proizvodima.

thumbs down makeup products

Ovo je bio prvi u nizu ovakvih postova i ukoliko feedback bude pozitivan bit će ih još a kako sam u uvodu već istaknula zanimaju me i vaša iskustva sa ovim proizvodima ukoliko ste ih isprobali ili možda neki proizvodi kojima biste vi dali “palac dolje” čisto da ih zaobiđem kako ja tako i ostali čitatelji.

Tagovi: