Oriflame The One Collection & Giveaway

Orilflame THE ONE

*Dobitnici Vichy Aqualia Thermal darivanja – klik na link*

Iako nisam sklona naručivanju kozmetike iz kataloga kada mi je stiglo ovih par proizvoda zainteresirali su me jer se nisam susretala sa Oriflame kozmetikom, ponovo kažem jer nemam naviku naručivanja kozmetike. Uglavnom, odlučila sam ih isprobati te kreirati look i napraviti jedan mali kratki giveaway ukoliko i vi kao ni ja niste skloni naručivanju kozmetike putem kataloga, svako novo iskustvo ima svojih prednosti.

The One Oriflame

Puder mi se jako svidio jer je izuzetno lagane teksture te pruža isto tako lagano prekrivanje, idealan je za neki “no makeup” look. Nije preporučljiv osobama sa masnom kožom jer će sjaj jako brzo izbiti na površinu. Postojanost ovog pudera na mojoj mješovitoj koži bila je oko pet sati što je sasvim dovoljno za ovako lagani puder. Iako nije puno prekrio mojoj je koži dao lijepu svježinu te nije stvarao iritacije.

Korektor je idealna nadopuna puderu jer pruža potrebno prekrivanje koje je lagano do srednje. U prvi sam trenutak mislila kako je svojom teksturom idealan za okoloočno područje i zaista bi bio ali meni se skupljao u linijama.

Kremasto sjenilo zahtjeva bazu u podlozi jer se već nakon sat-dva počinje skupljati u pregibu, dobro je što također intenzitet nijanse pada pa ako niste nanijeli bazu tokom dana možete jednostavno pretapkati područje gdje se sjenilo nakupilo. Sa bazom postojanost ovisi o bazi ali također intenzitet nijanse slabi bez obzira koju ste bazu koristili, ali meni se dopada nijansa pa ne zamjeram.

Ruž me se najviše dojmio jer mu je sama tekstura odlična, dovoljno hranjiva da ne trebate balzam u podlozi a osjećaj koji ostavlja na usnama je neopisivo ugodan, naime, tokom dana uopće ne osjetite da imate ovaj ruž na usnama. Postojanost je osrednja, nakon na primjer kave morali biste ga popraviti jer će na tom djelu gdje ste ispijali gutljaje on nestati no dok god ne jedete niti pijete on je na usnama postojan otprilike sat do dva.

Oriflame swatches Oriflame look

Na slici sam koristila sve prethodno navedene proizvode te Maybelline Go Extreme Volum’ maskaru te MAC rumenilo u nijansi Gleeful.

Količine, cijene te ostale nijanse možete vidjeti na prikazu u nastavku …

[huge_it_slider id=”6″]

Oriflame Giveaway

Kako sam u uvodu najavila, jedno kratko darivanje koje traje narednih 48h a otvoreno je internacionalno. Možete osvojiti ruž i sjajilo sa gornje fotografije. Prijaviti se možete isključivo u komentarima ispod ovog posta na način da da ostavite komentar Oriflame The One. Izvučena dobitnica se mora javiti u roku od 24h sa podacima na mail anaviglam@gmail.com .

Sretno!

*pr uzorci

Tagovi: