… na kavi sa Anaviglam … #11

Dragi svi ….
U zadnjoj kavici prošlog vikenda neki od vas prigovorili ste da su vam kavice bez zadane teme dosadne dok ste drugi rekli baš suprotno … ja osobno sam ustanovila da velika većina vas čita moj blog upravo vikendom kao što i ja čitam druge blogove pa nekako mislim da je moj pregled tjedna dobrodošao u ovoj kavici, time više što ja pišem svaki dan.
Uglavnom, mislim da sam našla kompromis, odnosno jedna od čitateljica ga je predložila. Naime, biti će i osvrt i tema, da budem preciznija, krenut ću ubuduće sa temom a u nastavku posta biti će osvrt pa tko želi neka čita a tko ne barem zna na vrijeme o čemu je riječ ;).
Isto tako, zaista ne mogu obećati da će svaki puta biti teme pa tada ili neće biti posta ili ću odmah u uvodu krenuti sa osvrtom koji ako ste me čitali toga tjedna i popratili na društvenim mrežama će vama biti možda ponovo dosadan …. uglavnom, svi mi imamo nekih dana kada nismo inspirirani i znam da me razumijete ;).
Uglavnom, napisala sam sve ovo odmah u uvodu jer mislim da je fer imati pošten odnos sa čitateljima čije mišljenje svakako uvažavam jer na kraju krajeva vi ste ti koji pratite a time i podržavate ovaj blog. 😉
Prije dva-tri dana objavila sam na Instragamu i FB profilu fotku zumbula te vas pitala za vaše omiljeno cvijeće … feedback je bio izvanredan 😀 pa me sada zanima, kako živim u stanu nemam mogućnosti za vrt ali imam lijepu veliku terasu, pa vas pitam – što mi je zgodno za uzgajati a da je u zasađeno u tegli ??? Do sada sam imala ljubičice u svim bojama, poneku orhideju …. ma uglavnom, ono što bih ja jest da to cvijeće cvijeta te ako može malo i mirisati nitko sretniji od mene :D. Svi prijedlozi ako ih imate su dobrodošli ;).
Inače, obožavam cvijeće i uvijek imam par buketa po stanu, što umjetnog što svježe ubranog i zapravo je to moja neka navika kada idem u nabavku na tržnicu uvijek kupujem cvijeće. Upravo me ta misao dovela do razmišljanja o navikama za koje sam se iznenadila koliko ih imam i koliko sam im zapravo dosljedna.
Dakle, obožavam cvijeće i čini mi se da ga nikada nema dovoljno jer očito bi ja da ispunim čitav prostor sa njim :D, naime, uvijek je tu par buketa ali nikada ih nije dovoljno. 
Najviše volim nježno i romantično cvijeće poput hortenzija, karanfila, gerbere, razno poljsko cvijeće …. što šarenije to bolje :D.
Isto tako volim i svijeće, neovisno da li su one mirisne ili klasične bez mirisa ali ja jednostavno volim onu svijetlost svijeća … čini mi ugodu u prostoru neovisno radi li se o danu ili večeri.
Mislim da svaki tjedan kupujem i cvijeće i svijeće, ako se desi da preskočim tada sam ili na putu ili bolesna ili se netko angažirao da ga kupi umjesto mene :D.
Nadalje, padam na rokovnike i bilježnice i neću reći da ih skupljam jer ih koristim ali gotovo da ih ne bacam :D. Osoba sam koja mora sve imati zapisano jer nikada ne znaš kada ti može zatrebati :). Uglavnom, ukoliko ugledam lijep rokovnik ili bilježnicu kupujem odmah bez razmišljanja.
Isto tako, padam na figure anđela, njih baš ne kupujem toliko učestalo ali ako mi je neki naročito zanimljiv svakako ću ga kupiti … ne znam da li je to zbog mistike ili nekog osjećaja naklonosti ali anđeli su nešto o čemu volim razmišljati pa jednako tako valjda i obraćam pažnju na taj tip ukrasa/figura.
Možda će zvučati bizarno ali ja imam svoje dvije šalice iz kojih nitko nikada ne pije :/ …. lijeva je za kratku kavu a desna za bijelu kavu/nes ili čaj. Zaista nitko nikada ne poseže za ovim dvjema šalicama i nemojte me krivo shvatiti da ne pijem iz ostalih ali ovo je nešto kako bi se reklo “samo moje”.
Naime, uz lijevu sam povezana zbog pozadine priče … i da, dobro vidite, na njoj je znak nogometnog kluba Milan … a isto tako nešto je i sa desnom …. kratku kavu moram odmah popiti ujutro po buđenju i to je prvo što radim a onda u fazi spremanja pijem nes 😀 … moj svakodnevni jutarnji ritual bez kojega ne prođe niti jedan dan.
Ne prođe ni jedan dan bez mog posezanja za slatkim 🙂 ali u pravom smislu te riječi slatkim, voljela bih da sam karakter što se tiče toga ali nisam :(. Jednostavno u kući uvijek moraju biti barem dvije vrste slatkiša – u čokoladnom obliku te voćne bombone.  
Jednostavno ne mogu drugačije objasniti nego da sam u stanju propješačiti ne znam ni ja koliko za čokoladom … ne trebam je puno ali kada me ulovi želja želim imati uvijek na dohvat ruke barem dvije kockice čokolade i ukusan/sočan bombon :D.
Imam ja još čitav niz navika poput one gdje i zbog male zrake sunca je ne izlazim bez naočala, neovisno koje je godišnje doba, mrzim kada je netko za mojim laptopom, sada već počinjem misliti da skupljam tenisice :/, ne mogu mirno sjediti nakon objeda ako suđe nije oprano, isto tako mrzim i odmah izbacujem ako mi se netko mota po kuhinji dok kuham, ne izlazim iz kuće bez balzama za usne, nakon šminkanja ma koliko u gužvi bila moram oprati kistove te svu šminku vratiti točno na svoje mjesto, moram biti sama i u tišini dok čitam knjigu koju moram dovršiti u 48h, mogu samo zaspati na desnom boku, moram ispeglati kako ručnike tako i rublje :/, nakon ručka neovisno što sam jela moram pojesti 2-3 zalogaja kruha :/ … itd itd …. :D.
Da vas čujem … vaše navike?????? 😀
Dok vi pišete o svojim navikama ja sam si pripremila malu užinu (camembert, orasi, kruška, med) koja je dovoljno hranjiva da me zasiti do jednog kasnog ručka ili rane večere :).
Za naredni tjedan sam vam pripremila, odnosno pripremam preko vikenda, jednu seriju zanimljivih postova a tokom proteklog tjedna pisala sam vam o novitetu koji izlazi u prodaju tokom travnja VICHY NORMADERM NIGHT DETOX te o jednom dekorativnim novitetu kojim sam oduševljena LANCOME LIP LOVER GLOSS.
Izvukli smo i sretne dobitnice NIVEA darivanja te sam napokon recenzirala proizvod koji obožavam posljednje dvije godine CLARINS INSTANT SMOOTH LINE CORRECTING CONCENTRATE. Isto tako, osvrnula sam se napokon i na svoje najdraže rumenilo MAC STAY PRETTY PRO LONGWEAR BLUSH te jedan krasan losion sa shimmerom SOAP&GLORY GLOW LOTION.
Ukoliko ste preskočili neku od recenzija kliknite na naziv proizvoda koji vas vodi na post.
Nadam se da je kavica bila zadovoljavajuća te da je svatko našao nešto za sebe ;).
Ivana
lp