Beauty & Lifestyle | Nekoliko novih favorita #1

Već dugo vremena nisam pisala o favoritima iz svoje svakodnevice, stoga sam se u ovom postu odlučila osvrnuti na neke proizvode koje sam nedavno otkrila ili pak jednostavno nisam o njima toliko pisala, a volim ih nositi ili koristiti. Dakle, ne razmišljajući previše, izdvojila sam nekoliko sitnica koje su mi odmah pale na pamet da ih istaknem jer sam ih zavoljela u kratkom roku. Naravno, našlo se tu i nekoliko dobrih starih favorita ali možda sam smatrala da ih jednostavno moram istaknuti jer su nezamjenjivi. Zastupljene su naravno dvije teme po pitanju favorita, beauty i lifestyle, više o istima možete pročitati u nastavku posta.

LIFESTYLE

Nebrojeno sam puta istaknula kako je Zara jedno od mojih omiljenih modnih odredišta za kupovinu, jednostavno mi se sviđa stil i dizajn i uvijek nešto mogu pronaći za sebe. Ovoga puta istaknuti ću traperice i torbicu kojima sam oduševljena.

Traperice su ravnoga kroja s nejednakim porubom nogavica i apliciranim bisernim perlicama na prednjem dijelu. Ispranog su izgleda s poderotinama na nogavici, imaju pet džepova a zakopčavaju se s patentnim zatvaračem i metalnim gumbom sprijeda. Cijena im iznosi 229,90kn a dostupne su klikom na ovaj link. Moram priznati kako na meni ne stoje ovako kao na fotografiji s linka, dakle nisu mi tako kratke već su mi normalne dužine do gležnjeva, a kako su malo širi model mislim da je dobro odabrati manju veličinu od one koju inače nosite, barem je to slučaj kod mene. Sve u svemu, udobne su i ugodne za nošenje i sviđa mi se ta njihova ležerna forma te savršeno pristaju na bijele majice u bilo kojem obliku.

Crna torbica za nošenje preko tijela i kao torbica oko struka dolazi u sljedećim dimenzijama; visina 22cm x širina 15cm x dubina 10cm. Metalni detalj na preklopu dolazi u zlatnoj boji i predstavlja dva lava, odnosno samo njihove glave. Torba ima dvije ručke, za nošenje oko struka i na rame, obje odvojive i mogu se prilagoditi. Podstavljena iznutra a zatvara se magnetnom kopčom i patentnim zatvaračem. Dostupna je i u crvenoj boji, kojom sam se također počastila, mada moram priznati da više nosim ovu crnu torbicu, stoga je ona imala prednost u ovom postu. Iako sam kupila te dvije torbice da ih nosim oko struka, puno ih češće nosim na ramenu jer su skroz ugodne za nošenje, gotovo da ih se ni ne osjeti da su na ramenu, dok mi oko struka znaju i smetati, no možda je to stvar navike. Torbice su lijepo obrađene, dolaze po cijeni od 199,90kn te su dostupne klikom na ovaj link.

Pull & Bear također je jedna od dražih mi destinacija za kupovinu majica, tako se tu našla i Coca Cola majica. Pamučna majica s Coca Cola printom dolazi u formi “oversized” majice, stoga je moja preporuka odabrati manju veličinu od one koju nosite. Kratki rukavi, lijepa obrada po rubovima, prepoznatljivi logo i Coca Cola crvena boja, čine ovu majicu odličnim odabirom za neki svakodnevni casual outfit te “must have” za svakog ljubitelja ovog pića. Cijena majice iznosi 99,90kn a dostupna je klikom na ovaj link. Osim majice, nedavno sam u Pull & Bear kupila i prekrasan lančić s imitacijom zlata, zapravo, u pakiranju dolaze tri lančića od kojih je jedan bez privjeska a dva imaju privjeske s nebeskim motivima. Lančići su dostupni klikom na ovaj link po cijeni 69,90kn i idealni su ljetni modni dodatak svakoj odjevnoj kombinaciji.

Vans tenisice oduvijek pamtim kao izuzetno udobnu obuću koju je lako kombinirati na svakodnevni casual outfit, tako je i s modelom koji sam ovoga proljeća odabrala za sebe. Iako sam krenula po “OLD SKOOL” model, ipak sam se odlučila za “MADDIE” model jer mislim da ljepše izgleda na nozi, to je bio jedini razlog. Gornjište ovog modela napravljeno je od kombinacije tekstila i kože mada je na površini isključivo brušena koža, dok je iznutra isključivo tekstil. Đon je nešto povišeniji što ih čini udobnijima i osim ove klasične crne boje s bijelim detaljima, dostupne su i u drugim zanimljivim varijantama. Svoj par sam kupila u ShoeBeDo dućanu po cijeni od 529kn minus 30% popusta, dakle 370kn, što je zadovoljavajući omjer cijene i kvalitete. Također, važno je spomenuti kako je ovo već treći par Vans tenisica u kojima mi odgovara manja veličina od one koju inače nosim, stoga ako vas zanimaju, svakako ih isprobajte prije kupovine. Više Vans modela dostupno je klikom na ovaj link.

Sitnice koje su svakodnevno uz mene su redom; moj mobitel zajedno sa predivnom maskom kupljenom na Richmond & Finch web shopu, Fossil sat o kojem sam ovisna zbog njegove narukvice, Bath & Body Works “Honolulu Sun” antibakterijski gel za dezinfekciju ruku tijekom dana koji je kupljen na Notino web shopu i dvije kreme za ruke.

Richmond & Finch maskama vjerna sam već dosta dugo, ako se ne varam ovo mi je već treća njihova maska i jako sam zadovoljna. Maske su čvrste, kompaktne i dolaze u prekrasnom dizajnu te tako čine savršen omjer cijene i kvalitete. Nebrojeno puta su mi zaštitile mobitel i uopće ne tražim više druge brandove niti riskiram. Široka ponuda maski dostupna je klikom na ovaj link a maska s gornje fotografije dostupna je klikom na ovaj link.

Bath & Body Works brand dostupan je na Notino web shopu i između široke ponude mirisnih svijeća i proizvoda za njegu tijela, nalaze se i antibakterijski gelovi za dezinfekciju ruku tijekom dana. Volim ove gelove prvenstveno zbog malog praktičnog pakiranja, raznih mirisa u ponudi te činjenice da su temeljiti u svom poslu a da ne isušuju ruke, čak ni moje jako suhe ruke koje su osjetljive na ovakav tip proizvoda. Kada su ruke u pitanju, u torbici uvijek imam mini putna pakiranja krema za ruke, u posljednje vrijeme ne odvajam se od The Body Shop “Hemp” i Elizabeth Arden “Eight Hour Hand Cream” krema koje momentalno nahrane ruke da svi znakovi dehidrirane kože nestanu odmah po nanošenju. Također, ove dvije kreme pokazale su mi se kao odličnim proizvodima i za njegu kožice oko noktiju.

Crna kava i voda su mi trenutno dva omiljena pića, crna kava jer sam izbacila mlijeko iz prehrane a voda jer sam samu sebe prisilila da pijem 2-3 L vode dnevno, tako da sam jednostavno s vremenom saživjela s te dvije odluke. Kavu pijem trenutno na više načina, u obliku klasične crne kave samo je nekada pijem toplu a nekada kao ledenu kavu. Ako pijem toplu varijantu crne kave tada je pijem bez ikakvih sladila a ako pijem crnu ledenu kavu tada ju pijem uz Natren i organski ekstrakt vanilije te nekoliko kockica leda. Također, nekada konzumiram uz kavu i Hopla vrhnje za šlag i kuhanje bez glutena i bez šećera, no ne prečesto, mada trenutno mojoj prehrani ne smeta. Ako vas zanima, to vrhnje kupujem u Konzumu a dostupno je i klikom na ovaj link. Nekada ga konzumiram u obliku šlaga a nekada ga samo u tekućem obliku dodam u kavu, neovisno da li je topla ili hladna. Što se vode tiče, ja sam osoba koja je i inače pila jako puno tekućine ali jako malo vode, kako bi se to promijenilo u početku sam u svaku prostoriju (kada sam kod kuće, a ja provodim jako puno vremena kod kuće) ostavljala staklenke s vodom (zato i stoji ova teglica sa slamkom kupljena u Intersparu na fotografiji) te kada bi bila žedna imala bi uvijek vodu pri ruci koju bi bez razmišljanja popila. Također, ujutro kada bi krenula na posao, ponijela bi sa sobom bocu vode od 1 L i također bi popila gutljaj po gutljaj tijekom dana kada bi bila žedna. Nakon nekog vremena, voda je saživjela s mojom svakodnevicom i sada mi ništa ne može utažiti žeđ osim vode i tako sam zapravo stekla naviku da popijem 2-3 L vode dnevno. Ponosna sam na sebe i ovaj preokret jer inače sam dosada u tim količinama ispijala razne sokove, tako da palac gore za vodu.

Na koncu su mi preostala dva mirisa koja su totalno različiti ali podjednako su mi dragi. YSL “Y” mirisni nektar predstavlja upečatljivu osobnost Y muškarca, gornje su note svježe i jasne, a u baznim notama i u srcu mirisa snažne i senzualne. Y simbolizira inovativan duh mladosti, te je posveta osnivaču branda, Yves Saint Laurentu koji je bio poznat po odvažnoj, neustrašivoj i kreativnoj viziji. Miris se ne naslanja na tradiciju, ali joj iskazuje poštovanje, te utjelovljuje novu viziju YSL muškarca koji prihvaća različitosti i promiče kreativnost, #THATSY . Iako se radi o muškom mirisu, ja nemam problema s nošenjem istoga, štoviše, dosta mirisa iz moje kolekcije upravo su muški mirisi i nosim ih jer mi odgovaraju, što je slučaj i s ovim mirisom kojega sam morala sada spomenuti s obzirom na to da je preintenzivan za ove toplije dane i da ga do jeseni vjerojatno neću koristiti. Drugi miris pak odgovara ovim toplijim danima, riječ je o s.Oliver “FEELS LIKE SUMMER” toaletnoj vodici. Gornja nota poput svježeg povjetarca na toplom ljetnom danu: grejp, limun i bergamot osvježavaju i oživljavaju osjetila. Cvjetna i ženstvena srednja nota čini s.Oliver FEELS LIKE SUMMER odgovarajućim mirisnim dodatkom za žene u trendu. Miris blago odzvanja u donjoj noti. Kompozicija ljetne lakoće koja je istovremeno očaravajuće ženstvena. Uzorak sidra, crveni akcenti i plavo-bijele crte stvaraju morski izgled. Žene uz ovaj stil mogu zajedriti ovoga ljeta ili uz trendovski dizajn ambalaže s.Oliver FEELS LIKE SUMMER naglasiti vlastitu kupaonicu. Morski stil, naime, nije prikladan samo za šetnju plažom, već i u svakodnevici doziva osjećaj koji imamo tijekom praznika te dobro raspoloženje. Bočica i kutijica mirisa ukrašeni su elementima nadahnutima morem. Uskoro donosim malo više detalja o istome.

BEAUTY

Makeup na mom licu tijekom proljeća bio je pomalo monoton, stoga nisam pretjerano niti izdvajala dekorativne proizvode osim onih koji su se zaista na mom licu nalazili svakoga dana; Hourglass Veil Mineral Primer, Hourglass Immaculate Liquid Powder Foundation, Estée Lauder Double Wear Foundation, Beauty Blender PRO, Too Faced Primed & Poreless Pressed Powder, Anastasia Beverly Hills Brow Wiz, Urban Decay Afterglow SIN palette i Urban Decay Naked Lipstick.

Hourglass primer definitivno je skinuo s trona dugo obožavani Givenchy Mister Mat Primer (klik na recenziju), mada isti uvijek imam u ladici s makeup-om, no Hourglass Veil mi definitivno bolje odgovara. Možda to ima veze s godinama, naime, Hourglass umanji vidljive znakove starenja zbog svoje ugodno baršunaste teksture pa svaki puder savršeno sjeda na kožu bez isticanja nepravilnosti, dok sam Mister Mat koristila tijekom dvadesetih kada je koža ipak bila nešto drugačija. U svakom slučaju, Hourglass Veil primer savršen je za normalne no masne tipove kože, lako se nanosi, na kožu sjeda besprijekorno kao i svaki tekući puder koji nanesete kasnije na kožu. Također, produljuje postojanost šminki te sadrži spf 15.

Hourglass Immaculate tekući je puder koji se nanoseći na kožu pretvara u gotovo praškasti proizvod, sudeći po finišu, jer čak ga ni ja sa svojom masnom kožom ne trebam dodatno fiksirati, mada, kasnije kada se koža zamasti ipak je potrebno imati blot puder pri ruci. Kako god bilo, ovo je lagani puder s mat finišom koji traži brzu ruku pri nanošenju, hoćete li ga dodatno fiksirati ili ne ovisi o vama i makeup-u za taj dan što bi značilo da možete a i ne morate, prekrivanje je srednje i nije nadogradivo zbog teksture pudera a čak su i neki korektori problematični pri nanošenju na ovaj puder, ali sve se može izbalansirati. Nanosim ga isključivo kistom a uskoro mi dolazi i Hourglass kist za nanošenje tekućeg pudera pa ću moći iskomentirati potpunu Hourglass priču po pitanju podloge za lice.

Estée Lauder Double Wear Foundation stari je dobri puder koji se u mojoj kolekciji nalazi čak u četiri različite nijanse, za sva godišnja doba i svaku prigodu. Volim ovaj puder jer pruža srednje do jako prekrivanje, pouzdan je po pitanju probijanja viška sebuma, prekriva sve nedostatke do te mjere da mi nije potreban korektor naknadno i postojanost mu je neupitna. Najčešće ga nanosim beauty blenderom a isti u sebi sadrži spf 10.

Beauty Blender PRO dolazi u istom obliku kao i klasični rozi Beauty Blender ali u crnoj boji i meni se kao takav puno više dopada. Prije svega, imam osjećaj kako je čvršći od roze varijante, također, aplikacija mi se iz nekog razloga više dopada kao i sam finiš svakog proizvoda a i duže mi traje, odnosno uopće se ne podere kao što to biva s rozim posljedicom pranja. U svakom slučaju, odsada koristim isključivo crnu varijantu, možda griješim ali ja sam puno više zadovoljna istom pa ju ne želim više mijenjati.

Too Faced Primed & Poreless Powder koristila sam nekada davno u obliku pudera u prahu, ovo mi je prvi susret s varijantom u kamenu i jako sam zadovoljna. Zaista pouzdan blot koji lijepo sjeda na kožu a ne čini ju pretjerano praškastom, transparentan je pa će odgovarati svakom tonu kože a ja ga nanosim Beauty Blenderom za fiksiranje i spužvicom koja dolazi u pakiranju za popravke tijekom dana. Bit će to pouzdan saveznik ovoga ljeta za moje lice.

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (klik na recenziju) je već toliko puta spomenut na mom blogu da ne znam više što novo napisati, trenutno koristim nijansu Medium Brown i ovo je definitivno najbolji proizvod za iscrtavanje obrva zbog svoje teksture, preciznosti i postojanosti.

Urban Decay Afterglow SIN paleta proizvod je koji sam najčešće koristila proteklih tjedana čisto zbog toga što su nijanse dosta univerzalne i zbog toga se može koristiti kako na licu tako i na kapcima. Sviđa mi se tekstura, pigmentacija i izbor nijansi a postojanost je neupitna. Post za ovu paletu je u pripremi stoga ne bih duljila ovdje, no u svakom slučaju, ovo je paleta koju u proteklo vrijeme nisam ispuštala iz ruke.

Urban Decay kremasti ruž u nijansi “Naked” savršena je nijansa boje usana i zbog toga ga i volim nositi. Općenito, u posljednje vrijeme jako puno nosim nude tonove na usnama jer se nekako malo više posvetim licu i očima, stoga mislim da će i ova ljetna sezona prevladavati u tim nude tonovima, barem na mojim usnama. Ruž je zaista ugodan na usnama zbog svoje teksture, postojanost mi se također dopada, pigmentacija je na nivou zadatka i sve u svemu otkako je Urban Decay došao u Hrvatsku ja sam kao začarana njihovim proizvodima.

Kada smo kod usana, u proteklo vrijeme sam za hidrataciju i njegu rotirala dva proizvoda, riječ je o Dr Lipp Original Nipple Balm for Lips i BIO Beauté by Nuxe balzamu za usne. Oba balzama su hranjiva, ostavljaju na površini usana jedan decentni sjaj i oba dubinski hrane i obnavljaju usne. Inače, Dr Lipp balzam koristim samo kada su mi usne iziritirane i ispucane jer u roku 48H vidno popravlja situaciju, a kako sam nehotice prešla preko usana jednim agresivnijim proizvodom za lice tako sam uzrokovala veliki iritaciju usana koju je samo Dr Lipp mogao popraviti.

Kada je u pitanju preparativa tu je situacija šarolika tijekom cijele godine, naime, moje neko zlatno pravilo jest da proizvode uvijek prilagođavam prema stanju kože, stoga ih često rotiram, tako je slučaj i s proizvodima prve polovice godine. Iako imam čitav jedan popis proizvoda za njegu lica koje sam tijekom proteklih mjeseci voljela koristiti, u današnjem postu istaknula sam samo one za koje nisam još objavila recenziju ili ih pak općenito nisam dovoljno spominjala na blogu a to nisu nikako zaslužili.

Moja dva omiljena proizvoda za njegu lica, barem što se ove prve polovice godine tiče, jesu MV Organic Skincare Rose Hydrating Mist i May Lindstrom Youth Dew Balancing Facial serum. Ova dva proizvoda u kombinaciji rade zaista čuda na koži lica preko noći, jednostavno kako koža izgleda ujutro po buđenju ja ne znam i ne mogu opisati riječima. Koristim ova dva proizvoda prema potrebi, dakle, kada osjetim da je koža dehidrirana, u fazi iritacija, u procesu pojave upalnih procesa ili jednostavno kada mi je koži lica potrebno ono nešto extra da izgleda blistavo i zdravo. Ova dva proizvoda jesu na skupljoj strani ali zaista vrijede uloženoga.

Nadalje, osim prethodna dva spomenuta proizvoda za njegu lica, ubacila sam u ovaj post još tri proizvoda koje volim koristiti jer čine razliku na mojoj koži. Skinrx Lab MadeCera kremu također volim koristiti u kombinaciji s prethodno spomenutim serumom ali i s drugim proizvodima. Krema je lagana a opet dovoljno hranjiva, bazira se na kompleksu nekoliko ceramida i kao takva odgovara osjetljivoj koži. O Filorga Hydra – Hyal serumu sam čitala hvalospjeve na više strana i jednostavno sam se odlučila isprobati ga, nisam se pokajala, serum je zaista fantastičan zbog svojih hidratantnih mogućnosti koje su zaista impresivne. Kada mi je koža bila dehidrirana ovaj bi serum u kratkom periodu napravio veliku razliku a njegova lagana tekstura odgovara svakom tipu kože te je savršena podloga kako za večernju tako i za dnevnu rutinu njege lica. Na koncu, Dermalogica Oil Free Matte krema za lice koja sadrži spf 30 iz linije MediBac Clearing moj je najbolji saveznik tijekom dana. Dopada mi se zbog lagane nemasne formule koja sadrži unaprijeđenu zaštitu od UVA i UVB zraka, mikrospužvice upijaju suvišnu masnoću s kože stoga mi je lakše kontrolirati proizvodnju viška sebuma a inkapsulirani kompleks antioksidativnih vitamina C i E pojačava zaštitu od sunca svaki puta kada je koža izložena suncu.

Što se njege tijela tiče tu sam se nekako vrtjela u krug sa sigurnim isprobanim proizvodima poput Baleine maske za stopala koja osim njegujućih svojstava pruža i ugodan miris mente, Garnier Mineral deodorant koji je izuzetno pouzdan a ne ostavlja tragove i Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum krema za učvršćivanje tijela koja pruža nevjerojatnu hidrataciju i dubinsku njegu mojoj ekstremno jako suhoj koži tijela, osim njege koži pruža i neodoljivo postojan miris.

OPI Avoplex ulje za kožicu oko noktiju koristim svakodnevno i da nema ovog ulja ja bih bila u velikim problemima. Zapravo, mogu podvući liniju kako sam sa svim OPI proizvodima koje sam isprobala jako zadovoljna i zapravo pored OPI-ja ne trebam u potragu za drugim brandovima kada je u pitanju njega noktiju. Ulje je hranjivo i konstantnim korištenjem uspjela sam spriječiti pojavu zanoktica kojima je moja koža sklona zbog izuzetne suhoće.

Moram se pohvaliti kako su i posljednji tragovi blajha, odnosno oštećene kose uklonjeni i kako nakon dugo vremena imam zdravu kosu od korijena do vrhova. Iako sam kosu drastično skratila toliko sam zadovoljna dužinom, formom i održavanjem da se  mislim zadržati na ovoj dužini. Dok sam se još borila s ostatkom oštećenih vrhova koristila sam Moroccanoil Mending Infusion serum koji bi ih uspješno zagladio, mada, koristim ovaj serum i sada jer odgovara mojoj tankoj kosi a i želim njegovati vrhove. Ovaj serum pruža vrhovima a i kosi glađi izgled i sjaj a miris mu je nevjerojatan kao i u slučaju preostalih Moroccanoil proizvoda. Osim frizure imam i novu boju i to mojih ruku djelo, zapravo, više je zaslužan Schwarzkopf koji je kreirao boju za kosu u obliku pjene (Perfect Mousse) pa je kao takva laka za korištenje i osobama poput mene koje nisu spretne s bojanjem kod kuće. Za sebe sam odabrala nijansu 400, riječ je o hladnoj tamno smeđoj nijansi koja nakon 3 do 4 pranja posvijetli za dva tona a tada postaje savršena. S bojom sam jako zadovoljna kao i sa samim konceptom, nisam primijetila isušivanja kose ili neke slične nedostatke i sve u svemu ima moju toplu preporuku. Boja je inače dostupna samo u Mulleru po cijeni od 55kn.

To bi bilo sve od mene u ovome postu, nadam se da sam vas uspjela zainteresirati nečim novim i naravno da bi rado pročitala u komentarima i koji su vaši favoriti u proteklo vrijeme te da li ste isprobali neke od mojih favorita?