Makeup noviteti iz drogerije; L’Oreal Paris, Maybelline New York & Catrice

Makeup proizvodi koje možemo pronaći na policama drogerija uvijek su mi zanimljivi s obzirom na to da se radi o proizvodima koji su iz sezone u sezonu sve inovativniji, odnosno, želim reći kako su drogerijski makeup brendovi više skloni eksperimentiranju s novitetima nego što je to slučaj s high end makeup brendovima. U nastavku postu možete pročitati moje dojmove o nekoliko makeup noviteta a riječ je o meni omiljenim brendovima; L’Oreal Paris, MNY i Catrice.

L’Oreal Paris poslao mi je PR paket u prosincu ‘18 s nekoliko proizvoda od kojih sam ja neke već kupila prije par mjeseci a neki su mi se toliko dopali pa sam ih odlučila potražiti u nijansama koje mi odgovaraju te nadopunila kolekciju.

L’Oreal Paris Infaillible primeri redom na fotografiji su; Pore Refining, Mattifying, Anti Fatigue i Luminizing, od kojih sam još ljetos kupila i koristila tri, nedostajao je samo Anti Fatigue. Sviđa mi se prije svega pakiranje (20 ml) koje ne zauzima puno mjesta i doziranje na pumpicu, cijena svakog je oko 100 kn, ovisno o prodajom mjestu. Primeri za pore i matiranje namijenjeni su mješovitoj, masnoj i normalnoj koži od kojih je matirajući fluidne teksture a varijanta za zaglađivanje pora guste silikonske teksture. Obavljaju svoj posao kvalitetno i solidan su omjer cijene i kvalitete. Luminizirajući primer zaista opravdava svoj naziv jer sitne čestice koje sadrži u sebi izuzetno su efektne te je kao takav pogodan za korištenje i po tijelu. Tekstura je dosta masna stoga bi se s njim našla najbolje suha i normalna koža i moram priznati kako se savršeno kombinira s Infaillible tekućim puderom. Anti Fatigue primer dolazi u izuzetno pigmentiranom narančastom izdanju te bi kao takav trebao pružati koži svježinu i ujednačen ten, no na mojoj koži je jednostavno previše vidljiv po nanošenju i kao takav se nikako ne slaže s mojom nijansom pudera i zapravo ga najmanje koristim i nisam veliki fan.

L’Oreal Paris Infaillible 24H Fresh Wear foundation stigao mi je u nijansi 140 koja mi je pretamna stoga sam ja kupila nijansu 20 pa kombiniranjem te dvije dobijem odgovarajuću nijansu za svoj ten. Inače, gledala sam izbor nijansi kod nas i u Austriji i ako se ne varam u Austriji postoji više dostupnih nijansi no nijednu ne bi izabrala za sebe što mi baš nije drago, naime, ovaj puder je u rangu 120 kn/30 ml a dvije nijanse značile bi iznos high end pudera, stoga mu je to minus ali to je i jedini minus. Puder je guste ali razmazive teksture koja lijepo sjeda na koži i mislim da uz adekvatni primer ovaj puder odgovara svakom tipu kože. Prekrivanje je zaista opravdano i nadogradivo od srednjeg do jakog a moram priznati da se pokazao i pouzdanom postojanošću, ja sam ga naime nosila na licu preko 14 sati kada je tek počeo ulaziti u neke izraženiji linije ali ništa prestrašno i nepopravljivo. Nanosim ga kistom ili beauty blenderom a kod jako osjetljive kože mogao bi izazvati dehidraciju i crvenilo stoga ga ja baš ne koristim učestalo već povremeno.

L’Oreal Paris Infaillible Longwear Shaping Stick Foundation u nijansi 100 također je cjenovnog ranga oko 120 kn/9 g te dolazi u praktičnom pakiranju u stiku. Osobno nisam veliki fan pudera u obliku stika ali nosila sam ga nekoliko puta i nisam razočarana ali nisam niti pretjerano oduševljena. Mislim da nije pogodan za suhu kožu već normalnu i mješovitu, prekrivanje je lagano do srednje a postojanost diskutabilna, odnosno mislim da ista ovisi o samoj podlozi. Sve u svemu, prethodni puder mi se više dopao ali to je stvar izbora jer bi se ovaj stik svidio nekom tko je u žurbi dok se šminka i nije mu potrebno jako prekrivanje već tek ujednačavanje tena.

Sa L’Oreal Paris Infaillible Stick rumenilom i highlighterom je ista stvar kao i s gore spomenutim puderom, ja jednostavno ne volim proizvode u stiku tako me nisu oduševila ni ova dva proizvoda. Rumenilo dolazi u nijansi 002 a highlighter u nijansi 501. Oba proizvoda dobre su pigmentacije koja je možda i preintenzivna za highlighter ali barem isti pruža mogućnost nijansiranja pa ne stvara problem, dok rumenilo stvara problem pri nanošenju. Sve u svemu, ovo nisu proizvodi za mene stoga ne bi ni duljila o njima, isprobajte tester u parfumeriji prije kupovine jer je omjer cijene i kvalitete u ovom slučaju diskutabilan.

L’Oreal Paris Color Rich Matte ruževi u nijansama 633 i 348 su me oduševili, zapravo, ja sam veliki obožavatelj L’Oreal Paris ruževa godinama i zapravo su mi to jedni od najdražih ruževa općenito. Pigmentacija, postojanost, hranjivost, mat finish, sve su to kvalitete ovih ruževa u elegantnom pakiranju cjenovnog ranga 100 kn. Za mat ruževe nisu jako suhi niti sam primijetila da posebno dodatno isušuju usne, pigmentacija je vrhunske kvalitete a postojanost zavisi o konzumaciji hrane i pića jer do iste ruž se s usana ne miče. Ova dva ruža moji su favoriti ovog PR paketa i moja topla preporuka.

L’Oreal Paris Micro Tattoo Brow Artist je zanimljiv i inovativan proizvod koji bi bio savršen za osobe s rijetkim obrvama no ima jedan problem, naime, pigmentacija je izuzetno slaba. Koristim ponekada ovaj proizvod u danima kada zapravo i nisam našminkana ali stavim sjajilo na usne, uvijem trepavice i kao točka na i dolazi ovaj proizvod da malo popunim obrve, čisto da uokvirim lice. Trik je da malo jače pritisnete olovku kada povlačite linije i činite brze pokrete, mada ako očekujete sitne dlačice razočarat ćete se jer ja iste mogu bolje iscrtati tupom olovkom, ovaj proizvod samo malo popuni prazni prostor te popravi oblik obrve i to je sve što ćete dobiti, tako da svakako isprobajte isti prije kupovine ako vas je zainteresirao.

L’Oreal Paris Tattoo Signature tuš za oči savršen je kao i svaki prethodni L’Oreal Paris tuš u ovom obliku. Izuzetno crna pigmentirana boja, tekstura koja se ne razlijeva po kapku, precizan aplikator koji omogućava tanke i debele linije i na samom kraju postojan do skidanja, dakle bezbrižni ste od prelijevanja i preslikavanja tijekom cijeloga dana. Također sve pohvale za ovaj proizvod i preporuka za kupovinu.

L’Oreal Paris Unlimited maskara mi se sviđa i ne sviđa, ne znam kako to objasniti, obično sam jako zadovoljna L’Oreal Paris maskarama jer omjer cijene i kvalitete bude na nivou, no u ovom slučaju nisam 100% zadovoljna. Sviđa mi se inovacija nanošenja maskare pod kutem mada sam toliko navikla na svoje trepavice da ju ja uvijek nanosim tako da aplikator ostavim ravno, sviđa mi se i gumena četkica, čak sam zadovoljna i teksturom maskare koja je baš idealna i uopće se ne trusi ni preslikava ALI imam osjećaj kao da sam zadovoljna što napravi s mojim trepavicama tek svaki treći puta. Ne znam da li to ovisi o mojim trepavicama i kako sam ih uvila taj put ali nekada ih jednostavno ostavi samo ravnima i slijepljenima dok nekada napravi lepezu od njih, ne znam, mislim da mi se ovakav slučaj još nije nikada dogodio da baš napravi ili savršene ili katastrofa trepavice, možda je problem u oblom pakiranju i tomu koliko četkica zahvati proizvoda, nisam sigurna ali znam da sam u volim/ne volim odnosu kada je u pitanju ova maskara.

Za sve navedene proizvode iz ovog PR paketa swatcheve možete pogledati klikom na ovaj link a u nastavku slijedi još nekoliko L’Oreal Paris proizvoda koje sam nedavno kupila.

O L’Oreal Paris Infaillible 24H Fresh Wear tekućem puderu sam pisala u gornjem dijelu teksta i napomenula kako sam kupila svjetliju nijansu jer mi je ona koja mi je stigla u PR paketu bila pretamna, u nastavku slijedi i swatch te svjetlije nijanse a o puderu nema potrebe da pišem naknadno isto.

L’Oreal Paris Infallible More Than Concealer u nijansi 326 kupila sam u Austriji i nisam sigurna da li je stigao na police naših drogerija, uglavnom, ionako sam bila u potrazi za korektorom pa sam ovomu odlučila dati šansu. Korektor je jako sličan Too Faced Born This Way korektoru jer osim što ima veći aplikator za nanošenje ujedno je i slične teksture te pruža gotovo jednaku moć prekrivanja. Trenutno mi je koža jako suha stoga mi ovaj korektor na pojedinim mjestima dodatno naglašava ta područja ali da sam u fazi mješovite ii normalne kože on bi bio savršen. Mislim da je cijena bila oko 10 eura što je sasvim solidan odnos s kvalitetom.

L’Oreal Paris Infaillible matirajući puder u kamenu sam željela nadopuniti s puderom i jako sam zadovoljna, ja volim mat finish a to isti upravo i pruža samo nisam sigurna koliko bi višesatnog efekta imao na jako masnoj koži. Kao što sam navela, lijepo se uklapa s istoimenim tekućim puderom i nadopunjava taj makeup look. Puder nije težak i ne uzrokuje iritacije a danji pretinac s ogledalom i spužvicom za popravke čini ga praktičnim za svaki makeup neseser.

L’Oreal Paris Color Riche ruž u nijansi 235 dolazi u prekrasnoj nudi nijansi koja je idealna za neke dnevne laganije look-ove. Ruž je jako ugodan i hranjiv na usnama a s obzirom na to da je nijansom dosta decentan traži malo češće popravke ali s obzirom na nijansu to mu nije nikakav minus kod mene.

Sve swatcheve za prethodno navedene L’Oreal Paris proizvode možete vidjeti klikom na ovaj link.

Maybelline New York Instant Anti Age korektore koristim godinama i smatram ih najboljim korektorima za okoloočno područje drogerijskog ranga. Oduvijek koristim nijansu 01 light dok sam istu odlučila nadopuniti i nijansom 05 brightener i zaista se savršeno slažu u danima kada sam natečena ili modra ispod očiju. Mišljenja sam da svaki korektor isušuje okoloočno područje, jedina je razlika da to neki čini više a neki manje, ovi korektori isušuju minimalno i kao takvi su savršeni. Solidno prekrivanje, ne uvlačenje u linije i dobra postojanost savršeni su proizvoda za 50-ak kuna s kojima nećete požaliti ako ih kupite.

Maybelline New York Chrome Highlighter nastao je u suradnji s Pumom i ne znam da li je dostupan kod nas jer sam ga ja pronašla u Austriji. Nijansa 08 Knockout je zapravo neka rose gold nijansa koja podsjeća na highlighter od Jouer branda samo je MNY puno intenzivniji i pri nanošenju zaista traži laganu ruku. Mekane je teksture i pruža nijansiranje a po nanošenju ne miče se s mjesta do skidanja.  Mislim da se jako svijetli ten ne bi našao s ovim highlighterom a isto tako mislim da će mi isti biti omiljeni tijekom ljetnog perioda.

Maybelline New York Snapscara maskara u nijansi 02 Black Cherry svojom bojom podsjeća na dugo obožavanu Chanel maskaru koja je povučena s tržišta i zato ju koristim svakodnevno proteklih mjeseci i čuvam još tri primjerka u zalihama. Maskara se pokazala odličnom i svojom teksturom i svojom četkicom, lijepo uvija i produljuje trepavice, ne lijepi ih, ne trusi se i postojana je tijekom cijelog dana. Zbog cijene od 60 kn smatram ju jednom od boljih maskara trenutno na tržištu. Plavu varijantu kupila sam u Austriji i moram priznati da ju nisam primijetila kod nas a nisam ju još ni isprobala tako da ću nju ovoga puta preskočiti u opisu ali sigurna sam da će se naći u nekom ljetnom makeup postu.

Maybelline New York Tattoo Liner je izuzetno postojana olovka kako na kapku tako i na unutrašnjoj liniji kapka, lijepo se nanosi jer gotovo da klizi zbog svoje teksture. Pigmentacijom sam također zadovoljna i svakako ću potražiti još koju nijansu. Jedini minus ide šiljenju olovke jer nikako se ne da napraviti baš jako zašiljen vrh ali s obzirom na teksturu s ovom olovkom možete koristiti i kist koji još više olakšava cijeli proces nanošenja na kapku.

Maybelline New York ruž u nijansi 55 Taupe Seduction neka je nova linija MNY ruževa čiji je naziv izostao na samom pakiranju a riječ je o izuzetno mazivim i kremastim ruževima. Zadovoljna sam i samom pigmentacijom a pri korištenju potrebno je obrubiti usne olovkom jer malo klizi s usana u kutevima. Izuzetno je hranjiv i njegujući te postojan do prve konzumacije hrane i pića.

Sve swatcheve za prethodno navedene Maybelline New York proizvode možete vidjeti klikom na ovaj link.

Catrice Lip Treatment i Catrice Lip Oil dva su nova Catrice proizvoda namijenjena njezi usana. Pakiranje mi se dopalo u oba slučaju dok mi se kvaliteta odnosno njega pokazala boljom s njegujućim tretmanom nego s uljem. Ulje bi bilo odličan izbor za omekšati možda neki presuhi ruž ili staviti ga prije nanošenja upravo nekog jako suhog ruža koji ne podnosi podlogu na usnama, no kao neka bogata njega i nije briljirao. Njegujući tretman s druge strane je odlična baza za usne ili pak noćni tretman za njegu usana jer bogata i hranjiva tekstura zaista čini razliku već pri prvom nanošenju.

Catrice Sheer Beautifying lip balm u nijansi 020 savršena je nude nijansa boje mesa i na mojim usnama izgleda jako prirodno. Tekstura je njegujuća i jako ugodna na usnama. Obožavam ovaj proizvod i koristim ga svakodnevno a pet primjeraka kupila sam kako bi ih spremila u rezervu ako ikada povuku ovaj proizvod iz prodaje, što bi bio veliki grijeh. Od svih proizvoda iz ovoga posta možda bi upravo ovaj izdvojila kao jedan koji apsolutno morate isprobati.

Catrice Power Plumping Gel ruž u nijansi 030 također mi se jako svidio jer je ugodan na usnama i solidne postojanosti s obzirom na decentnu nijansu. U nastavku posta spomenuti ću još jednu nijansu ovoga ruža a kvalitete su iste, decentna nijansa i njegujuća svojstva.

Sve swatcheve za prethodno navedene Catrice proizvode možete vidjeti klikom na ovaj link.

Nedavno mi je na adresu stigao Catrice PR paket koji još nisam stigla isprobati osim dva proizvoda, Catrice Power Plumping Gel ruža u nijansi 010 i Catrice Generation Plump&Shine sjajila u nijansi 070. Ruž sam već spomenula u gornjem dijelu teksta pa ću se samo osvrnuti na sjajilo. Sjajilo dolazi također u jednoj decentnoj nudi nijansi, zadovoljna sam postojanošću s obzirom na to da je riječ o sjajilu, ne isušuje usne niti ih sljepljuje te je savršena nadopuna nude ruževima. Swatcheve ova dva proizvoda možete vidjeti klikom na ovaj link.

Nadam se da vam se ovaj post dopao a ako ste isprobali neki od navedenih proizvoda svakako ostavite u komentarima svoje dojmove. Također, dobrodošle su i vaše preporuke za nove drogerijske makeup proizvode.