Giovanni Hot – Sugar Scrub (Chocolate)

Prije par mjeseci recenzirala sam piling koji me oduševio i za kojega mogu garantirati da je jedan od najboljih koje sam imala priliku isprobati. Radi se također o Giovanni pilingu samo u varijanti sa soli uz dodatke mente i limuna, recenziju možete pročitati klikom na ovaj LINK .

Kako sam bila jako zadovoljna prethodno navedenim pilingom odlučila sam isprobati i “slađu” varijantu pilinga čiju vam recenziju danas i donosim.

Piling sam naručila sa iHerb (klik) stranice po cijeni od 9,77$ za 260g (UZO074 kod za popust pri prvoj kupovini).
Sastav pilinga je sljedeći:
*Sucralose (sugar), carthamus tinctorious (safflower) seed oil, polysorbate 20, silica dimethyl silylate, aleurites moluccana (kukui nut) oil, butyrospermum parkii (shea butter) oil, tocopheryl acetate (vitamin E), juglans regia (walnut) shell powder, *aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, *honey extract, *prunus amygdalus dulcis (sweet almond) fruit extract, *macadamia ternifolia (macadamia) seed extract, *theobroma cacao (cocoa) seed butter, fragrance (includes essential oils).
*Certified Organic
**100% vegetarian ingredients.

Kako se radi o pilingu za tijelo nema tu puno mudrosti … koristila sam ga jednom tjedno i to mi je bilo sasvim dovoljno. Nije mi trebala spužvica te bih ga nanosila nakon tuširanja na polusuhu kožu.
Piling je zaista predivnog mirisa koji zamiriše kompletnu kupaonicu, k tome, miris je dosljedan nazivu – šećer i čokolada tj kakao. Isto tako je dosljedna i tekstura samog pilinga tj zrnaca šećera u njemu no sama smjesa je dosta kompaktna pa ga ne treba puno a detaljno obavi svoj posao. Nije pregrub ali nije ni nježan, ja bih rekla zlatna sredina što je po meni idealno.

U samom uvodu spomenuti piling istog proizvođača je ostavljao efekt hlađenja na koži no uz to koža je bila mekana i njegovana baš kao da ste izašli iz uljne kupke i skoro pa da i niste trebala nanositi ništa nakon pilingiranja na tijelo … sa ovim pilingom to nisam dobila :/.
Ok, jasno mi je da nema efekta hlađenja jer je smjesa baze drugačija ali njega nakon ovog pilinga nije jednako onoj koju sam dobila sa “slanim” pilingom. 
Ono što je ipak jednako kod oba pilinga je temeljitost pri pilingiranju tijela i iz tog razloga neću zamjerati njegu nakon obavljenog posla no svakako neću ponoviti kupovinu ovog pilinga već se sljedeći puta vraćam najboljem pilingu za tijelo – GIOVANNI – SALT SCRUB (COOL MINT LEMONADE)recenzija.
Ukoliko ne volite pilinge u varijanti soli, limuna i mente jer vam iz nekog razloga smeta jedan od sastojaka ne očajavajte jer sam pronašla jedan “šećerni” piling koji ipak ostavlja trag njege na tijelu nakon pilingiranja i prezadovoljna sam sa njime … uskoro recenziram ;).
Kakav pilling za tijelo preferirate?
ps – do sutra u podne se možete prijaviti na trenutno darivanje KLIK !!
Ivana
lp