Decor | Kutak za opuštanje

Kategorije: Decor, Lifestyle

Nedavno sam u jednom postu spomenula kako sam zbog nekih preinaka u stanu uskraćena za svoj kutak posvećen mojim hobijima, dakle mjesto na kojem pišem nove postove, obrađujem fotografije, čitam ili jednostavno ispijam kavu u tišini koja mi je prijeko u datom trenutku potrebna. Uglavnom, spomenula sam i kako sam se snašla za slobodni kutak ali da je istomu prijeko potrebno barem preuređenje.

Kutak se nalazi u dnevnoj sobi gdje je stajao regal koji se sada smjestio u drugi kutak i tamo mu je puno bolje, a meni je ostao prostor dovoljan za pozicioniranje fotelje, stalka za laptop i dvije tri police na zidu. Nisam puno istraživala jer sam u principu znala što želim i bila sam voljna sama redizajnirati neke komade, stoga je odluka odmah pala na IKEA poslovnicu. Osim fotelje i stalka za laptop u košarici su se našle i neke druge sitnice, stoga ću na kraju posta ostaviti popis odnosno linkove meni zanimljivih proizvoda pa možda pronađete nešto i vi za sebe.

Izuzetno razvikana IKEA Strandmon fotelja u tamno sivoj boji bila je moj odabir i nije mi žao, bila je jednostavna za sastaviti i jako je udobna a retro dizajn je samo točka na “i”. Iako mi se više svidjela tamnozelena baršunasta varijanta, ista se nikako nije uklapala u moj dnevni boravak jednostavnih crno-bijelo-sivih linija, stoga je odabir pao na tamnosivu boju koja je pomalo monotona i fotelja je zahtijevala barem primjesu boje u obliku jastuka. Odabrala sam dva ista IKEA Smatorel jastuka koja su se savršeno uklopila s foteljom i tako sam razbila dosadnu sivu boju a s obzirom na to da je fotelja dosta duboka meni dobro dođu ta dva jastuka da sjedim pravilnije.

Uz fotelju prijeko potreban mi je bio i stolić na kojem bi odložila meni bitne sitnice ali od istog sam tražila da mi posluži i kao radni stolić na koji bi mogla odložiti laptop, odabir je pao na IKEA Vittsjo stalak za laptop kojemu je bio prijeko potreban redizajn. Da se razumijemo, stalak je potpuno funkcionalan jer zbog specifičnog oblika nogu može se uglaviti i kombinirati uz razne oblike sjedalica no dizajn kao takav jednostavno je prejednostavan za moj ukus. Staklo sam presvukla ukrasnom folijom koja dolazi u formi imitacije bijelo-crnog mramora a okvir i noge stola prebojala sam sa zlatnom bojom u spreju namijenjenoj za metal, staklo, plastiku itd. Foliju i sprej sam kupila u Bauhausu a cijena svakog je bila oko 30kn. Folija nije teška za apliciranje ali traži strpljivost, sa sprejom sam tako-tako zadovoljna jer se guli kada se nehotice zagrebe ali isto tako se može nadograđivati slojevima tako da mi to ne predstavlja problem. Inače, uz stol, s istim sprejem sam prebojala i podne lampe koje su bile crno-sive a sada su zlatne i na njima je boja puno zahvalnija, dakle da dosta ovisi i o materijalu u podlozi kako će ga sprej prihvatiti.

S obzirom na to da je stalak manjih dimenzija bila mi je potreban i barem jedna polica za odlaganje sitnica pa sam se tako odlučila za IKEA Kallax regal koji sam montirala na zid. S regalom zam zadovoljna također jer se lako montira i zaista služi svrsi, odnosno u ta četiri odjeljka stane dosta sitnica a i može se nadopuniti s košarama također iz IKEA asortimana pa sve zajedno izgleda kao zanimljiviji komad namještaja koji itekako ispunjava svoju zadaću.

PRIJE

POSLIJE

Da rezimiramo, imala sam ideju i volju a na koncu se trud isplatio jer sam jako zadovoljna svojim kutkom u kojem rado provodim vrijeme, neovisno da li se radi o opuštanju ili radnim zadacima. Meni se sviđa kako je sve zajedno ispalo i moram priznati da sam kutak u međuvremenu od ovog posta nadopunila i s još nekim sitnicama koje ćete vidjeti vjerojatno na mom Instagram profilu. Ako imate neku ideju ili prijedlog što mi još nedostaje svakako mi javite, sve ideje su dobrodošle.

LINKOVI: 

IKEA; STRANDMON NaslonjačSMÅTÖREL Ukrasni jastukVITTSJÖ Stalak za laptopKALLAX RegalFÖRÄDLA EtažerBEGÅVNING Staklena kupola s osnovomFEJKA Umjetna lončanicaDAIDAI Tegla za biljkeTJENA OrganizatorFLÅDIS KošaraPUDDA Košara

Da li i vi imate neki svoj kutak u domu za opuštanje odnosno prostor gdje se možete posvetiti samo sebi i svojim hobijima?