Beauty Blog Day 2013

Kategorije: Razno

Po prvi puta se u Hrvatskoj održao 23.02.2013. Beauty Blog Day pod organizacijskom palicom Ane i Mirele sa Ogledala, kojima jedno veliko hvala hvala na srdačnom gostoprimstvu. Event se odvijao u Novom Zagrebu.

Isto tako hvala i sponzorima koji su podržali ovaj projekt i ukazali svoje povjerenje prema hrvatskim beauty blogerima …

Ideja Beauty Blog Day-a je promocije blogosfere te upoznati (nas) blogerice sa osnovnim alatima koji su potrebni za profesionalno bloganje.

Iznimno mi je bilo drago bilo ćuti podatak da u Hrvatskoj postoje 84 (aktivna) beauty bloga te da njih 80% teži ka profesionalnom bloganju koje nije nimalo stran pojam u svijetu. Isto tako, 21% trenutno aktivnih hrvatskih beauty blogerica zarađuje od svojih blogova što je isto tako u svijetu normalna pojava i od srca se nadam da će ih biti i više jednako uspiješnih.

Zanimljiva je i dobna podjela hrvatskih beauty blogerica, naime, najviše je hrvatskih blogerica između 18 i 25 godina, slijede ih beauty blogerice između 26 i 35 godina kojih je 43% te svega 2% pada na blogerice iznad 36 godina.

Bilo mi je drago držiti se sa svojim kolegicama i iako smo se odzvale u velikom broju žao mi je da ih je ipak nekoliko bilo spriječeno no sigurna sam da sljedeći event sigurno neće preskočiti 😉 jer cure, nedostajele ste nam ;).

Plan i program je izgledao ovako …

…dakle, bilo je tu svega, od zanimljivih predavanja, prezentacije noviteta na tržištu kozmetike do ugodnog druženja…da ne duljim, probat ću vam dočarati doživljaj ;).

Na ulazu nas je čekala akreditacija što je olakšalo spajanje lica i bloga ;)…dobra ideja 😀 u svakom slučaju te preporuka za nadolazeće evente.

Sponzori su već bili spremni na svojim promo pultovima a mi blogerice smo se polako skupljale usprkos ponovnim padalinama snijega.

pozdrav cure 😉

Uvodnu riječ je imala Ana Popović Kišur, jedna od organizatorica te urednica Ogledala.

Damir Podhorski (Escape Studio) održao je kratko predavanje o programu Google Analytics, tj kako čitati statistiku.

Batiste “try it dry it show” je vodila Enisa iz Batiste tima koja nam je isprezentirala tri batiste šampona za suho pranje te način na koji ga je najbolje upotrebljavati.

Somatoline Cosmetic i prezentacija proizvoda za preoblikovanje tijela…taj vječni trn u oku zvan – celulit.

Tema : društvene mreže s naglaskom na Facebook i Mia Biberović iz Ping Pong komunikacije.

Na kraju je došao red na jedan od mojih omiljenih brendova – Vichy, te prezentacija proizvoda sa naglaskom na nadolazeći novitet zvan Hyaluspot.

Partneri eventa su se pripremili na svojim promo pultovima te nas informirali o nadolazećim proizvodima, samim brendovima, ciljevima … uglavnom, bili su to zanimljivi i ugodni razgovori ;).

Jedan od partnera je bio i Diesel sa svojim Loverdose parfemom kojeg sam prošlog ljeta obožavala te koji sam osvojila na ovom eventu te ću ponovo uživati u njemu. Diesel – hvala 😉 !

Diesel mirisi su inaće usmjereni na mlade te su vodeći se tim smjerom napravili iskorak sa neobičnim dizajnom. Naime, Loverdose dolazi u ambalaži u obliku kristalnog srca u kojem se skriva ljubavni napitak :).

 Vichy tim je bio iznimno inovativan te je uz pregršt proizvoda iz svog asortimana koje su prezentirali sa sobom donio i spravu za mjerenje stanja kože te je dosta nas bilo iznimno zainteresirano :).

Prema Vichy stručnjaku moja je koža masna i na t zoni i na obrazima te iznimno dehidrirana :(.

Blaženka kao model pri demontraciji Vichy stručnjaka … prvo površina kože (obrazi pa t zona) te unutrašnja hidratacija kože.

Laboratoriji Vichy bave se isključivo njegom zdrave kože sa određenim fiziološkim promjenama kao što su suha, masna, problematična, isušena koža, promjene povezane sa starenjem, zaštita od sunca te teškoće s kosom i vlasištem.

Novitet u meni najdražoj njihovoj liniji Normaderm je proizvod pod nazivom Hyaluspot koji je namijenjen za ciljanu njegu i brzo uklanjanje nepravilnosti.

 Batiste je uz demonstraciju upotrebe šampona za suho pranje kose na pultu informirao blogere o pojedinom “suhom šamponu”.

Do sada sam koristila klasični rozi “Blush” te Batiste dark sa kojim sam i više no zadovoljna ali u ponudu su ubacili i Batiste Original koji je učinkom isti kao rozi no drugačijeg odnosno sviježijeg mirisa te Batiste XXL Volume koji jedva čekam da se nađe na policama pa da ga kupim i isprobam jer ako nešto mojoj kosi treba to je onda XXLvolumena :D.

 Batiste je savršen proizvod za korištenje u nedostatku vremena za klasično pranje kose. batiste šamponi revitaliziraju masnu i bezživotnu kosu te joj u trenu daju osjećaj čistoće i punoće.

Kozmo robna marka nudi nam 100% hrvatski proizvod. kao zaštitni znak uzeli su motiv čipke koji simbolizira stoljetnu tradiciju. U asortimanu nude različite proizvode i za svakoga se može naći ponešto.

 Na ovom je pultu bilo svega … 😀

Chilly je linija za intimnu njegu žena te ju koristim zaista dugo i ostajem joj vjerna jer se radi o jedinom proizvodu za intimnu njegu sa preporukom Hrvatskog društva za ginekologiju.
U ponudi su tri različita gela te tri varijante vlažnih maramica.

Borotalco je brend koji je nastao odnajboljeg pudera za njegu kože a sada eto ima i liniju dezodoranasa s jedinstvenim mirisom za blagotvoran učinak na koži.

 Somatoline Cosmetic su preparati za preoblikovanje tijela te borbu protiv celulita.

Postoji čitava paleta proizvoda kako za žene tako i za muškarce.

Martina u konzultacijama sa promotoricom iz tima Formasane koji su nedavno otvorili i svoj web shop.

Tvrtka Formasana je regionalni ekskluzivni uvoznik, zastupnik i distributer vrhunskih francuskih dermakozmetičkih i kozmetičkih linija, dodataka prehrani i medicinskih proizvoda.
Dakle, preko Formasane nailazimo na brendove kao što su Lierac, Phyto, Caudalie, Filorga, Biorga, Gatineau, Payot, Noviderm, Mustela, SVR, Uriage i sl.

NovExpert medicinski je francuski brend. Mogu se pohvaliti inovativnim pristupom njezi kože. Njihovi proizvodi imaju 0% . konzervansa u sebi.

Ono što je mene zaintrigiralo je nova dekorativna linija pod nazivom lollipops 😀 koja će biti dostupna i na našim policama kroz mjesec-dva.

Tko bi odlio ovakvom pakiranju 😀 ??

 Nadalje, naše divne organizatorice osigurale su i catering :D…

 …druženje je trajalo i trajelo :D:D:D

…blogerica Nives, blogerica Blaženka, Mirta Milek (Vichy) te blogerica Martina….

 …cure u akciji sa fotićima…Ms Mozgy’s corner i Beautyliciuous 😀

 …Jakša Jordesa bio je zadužen za glazbenu atmosferu :D…

 …pred kraj je došlo vrijeme za objavu blogerice godine…

 …a to je Vesna Melikić sa blogom Beauty Addict koja je početkom godine nastavila svoj rad na blogu Beauty&Mess. (Vesna, srdačne čestitke i aplauzi 😀 )…

…a šta je proglašenje bez torte i pjenušca :D:D:D koji su bili baš šlag na kraju ovog divnog družena :D.

Blaženka, Nives, Ana (draga nam organizatorica i urednica Ogledala), Martina te moja malenkost ;)…
(morala sam ukrasti fotku od Ogledala 😀 )

…ali…ovo još nije sve….naše divne organizatorice i zaista ljubazni sponzori osigurali su punu vrečicu poklona za blogerice…zavirimo u vrečicu…:D:D:D…

…divote, divote, divote :D:D:D.

…o kakve divote :D…

 Diesel, hvala 😉
Vichy, hvala 😉
Chilly, hvala 😉
Borotalco, hvala 😉
NovExpert & Roc, hvala 😉

Formasana, hvala 😉
Batiste, hvala 😉
Kozmo, hvala 😉
…eto, toliko o prvom Beauty Blog day-u.
lp