Favoriti ljeta ’17 | Makeup

Iako je moja koža ljeti masna i problematična ja ne odustajem od šminkanja svakoga dana, preskačem šminkanje jedino kada idem na plažu, jednostavno nisam taj tip ali nemam ništa protiv. Iako sam godinama vjerna manje više istim makeup proizvodima, a to su upravo oni koji opstaju na vrućinama na masnom tipu kože, svake godine otkrijem i neke nove proizvode o kojima slijedi malo više detalja u nastavku posta.

Givenchy Mister Mat primer koristim već godinama i to kao cjelogodišnji proizvod ali ljeti mi je isti neophodan. Ovaj sam primer već spominjala u čak nekoliko postova na blogu a tu je i recenzija koju sam napisala još prije par godina, stoga ako ne znate o čemu riječ, klik na link. Nadalje, uz Mister Mat primer pvog ljeta često sam koristila i Hourglass Veil primer koji je idealna nadopuna tekućem puderu o kojem ću pisati u nastavku posta. Uglavnom, ova je podloga izuzetno lagane teksture i ono najvažnije ova podloga je pogodna za svaki tip kože a idealna za mješoviti do masni tip jer pouzdano drži podlogu na mjestu tijekom cijeloga dana/noći. Uz ova dva primera ponekad bi koristila kao nadopunu Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector koji je definitivno jedan od najzanimljivijih primera koje sam ikada isprobala. Naime, trenutno koristim putno pakiranje od 12ml koje nije još pri kraju a koristim ga od početka ove godine, dok full size pakiranje tek čeka na otvaranje. Pitate se zašto ga još toliko imam i da li mi doista treba zaliha? Trik kod ovog primera je u tome što on zaista nije za primjenu po cijelom licu već ga ja koristim samo na t-zoni gdje koža proizvodi najviše sebuma. Nadalje, ovog primera potrebna je minimalna količina, dakle ja za t-zonu koristim veličinu zrna graška, i to nekog manjeg zrna, potom taj isti primer zagrijem među prstima i utapkam ga na t-zonu, i to je to. Ponekad (ali to su zaista rijetki slučajevi) ga nanesem na isti način kao fiksator na područje nosa u još manjoj količini ali to radim samo kada mi makeup treba potrajati u pretoplim uvjetima otprilike 18 sati, dakle vrlo rijetko. Becca primer koristila sam povremeno prema potrebi kada sam znala da će mi biti izuzetno vruće i nisam morala svako malo prepudrati lice.

Sada kada sam napisala zaista preopširan odlomak o primerima moram istaknuti kako su oni temelj dobrog makeup-a svakog tipa kože ali za masni posebno, osobe koje imaju masnu kožu znaju o čemu govorim. Jednostavno ako taj prvi korak odradim dobro sve ostalo ide lakše a i kasnije sam tijekom nošenja šminke puno bezbrižnija.

Što se tiče tekućih pudera moram priznati da sam rotirala isključivo dva pudera a riječ je o Hourglass Immaculate puderu koji sam koristila najčešće tijekom dana i Estée Lauder Double Wear puderu koji sam koristila najčešće tijekom večeri. Oba pudera idealna su za masni tip kože, mada moram napomenuti da mi se Estée Lauder puder čini kao da bi odgovarao i mješovitom te normalnom tipu kože dok je Hourglass puder namijenjen isključivo masnoj koži i nikako ga ne bi preporučila niti jednom drugom tipu kože. Oba pudera pokazali su se kao pouzdanima, lijepo prekrivaju, postojani su i lijepo se nanose na kožu. Prethodno spomenuti Hourglass primer idealna je baza za Hourglass puder jer ni s jednim drugim primerom ovaj puder ne izgleda tako besprijekorno na koži lica.

S obzirom na to da ja zaista jako brzo tamnim kako bi uskladila nijansu pudera s tenom koristila sam NYX Pro Foundation Mixer u nijansi 05 Olive. Moram priznati da nisam primijetila da je mijenjao teksturu samog pudera, štoviše, mislim da se odlično ukomponirao u Estée Lauder Double Wear tekući puder. Nemam baš pretjerano puno za napisati o ovom proizvodu osim da je korektno odradio svoju zadaću.

Ovoga ljeta otkrila sam jedan fantastičan korektor koji je pogodan i za okoloočno područje ali i za ostatak lica a riječ je o NYX HD Studio Photogenic korektoru. Ovaj korektor koristim svakodnevno na okoloočnom području već treći mjesec zaredom i iz dana u dan imam sve više riječi hvale za isti. Jednostavno je fantastičan jer pruža odlično prekrivanje, lijepo se i lako blenda, ne isušuje i izbor nijansi je na nivou. Također spomenula bi i kako je dostupan kod nas te mu cijena iznosi oko 50-ak kuna što je definitivno pristupačno za ovako dobar proizvod.

Laura Mercier Secret Brightening Powder koristim već drugo pakiranje i ovo je definitivno proizvod koji ću nastaviti koristiti još godinama u budućnosti. Ovo je jedan odličan puder za fiksiranje na okoloočnom području koji ne ističe linije, ne isušuje i tom području zaista pruža potrebnu svježinu. Becca Blotting Powder Perfector (translucent) također je drugo pakiranje koje koristim a samim time se radi o još jednom proizvodu od kojega se neću tako lako rastati. Naime, nakon dvadesetak dosada isprobanih/korištenih transparentnih pudera u kamenu za matiranje, moram priznati da je ovaj najbolji upravo iz razloga jer je najpouzdaniji a lice nakon njega ne izgleda suho i ispijeno. Moram priznati da ovaj proizvod ima jednu manu a to je cijena naspram činjenice da se brzo troši, no možda je to samo slučaj s ljetom kada sam češće i koristila ovaj proizvod, stoga ću malo pričekati s recenzijom da vidim koliko će se brzo trošiti tijekom hladnijeg perioda.

Dior Diorblush Light&Contour u nijansi 001 koristila sam svakodnevno tijekom cijeloga ljeta. Zaista fantastičan i praktičan proizvod s kojim lice konturirate s lakoćom i ako nemate pri ruci proizvod za konturiranje u kamenu/prahu, dovoljno je fiksirati ga s transparentnim puderom u prahu/kamenu i dobivate prekrasne konture prirodnog izgleda. Dio za highlight nešto sam rjeđe koristila jer više volim highlightere u kamenu ali svejedno i ovaj Dior-ov smatram jako kvalitetnim proizvodom koji se lijepo i s lakoćom nanosi te ostavlja za sobom decentniji trag.

Moji kapci su nešto zahtjevniji ljeti stoga je primer obavezan dodatak mojoj makeup rutini. Kada bi nosila neki lakši makeup koristila sam NYX Proof It! a kada bi nosila nešto teži makeup koji bi trebao opstati 15-18 sati tada bi išla s pouzdanijim varijantom Urban Decay Original primerom. Vezano uz NYX primer, mislim da je i on pouzdan ali do kojih 8-10 sati nošenja dok Urban Decay opstaje jednako do skidanja šminke. Također, možda mi se čini ali kao da se NYX primer jednostavno ne slaže sa svim sjenilima jednako ali u to se još moram uvjeriti da budem 100% sigurna o čemu se točno radi.

Real Techniques Miracle Complexion i Mini Eraser spužvice koristila sam tijekom čitavog ljeta za nanošenje tekućih podloga i korektora te iste planiram koristiti i dalje. Naime, jako dugo sam vjerna Beauty Blender asortimanu ali nekako me zainteresirao i RT asortiman. Uz ove dvije spužvice ovoga ljeta testirala sam ih još nekoliko iz RT ponude te uskoro planiram post s dojmovima, stoga neću sada duljiti već ću istaknuti da s obzirom na cijenu ostajem vjerna brandu Real Techniques. Miracle Complexion Sponge koristim za nanošenje tekućeg pudera, kremastih rumenila i proizvoda za konturiranje te korektora a Mini Eraser Sponge koristim za nanošenje korektora na okoloočno područje i moram priznati da mi je prva spužvica jednako dobra kao Beauty Blender dok mi je druga spužvica uvelike boja od Beauty Blender mini spužvica i ima moje tople preporuke, naime, korektor nikada nije bolje i ljepše “sjedao” na moje okoloočno područje.

Blotterazzi također od Beauty Blendera zamijenila sam običnim malim spužvicama iz Mullera koje stoje na odjelu putnih pakiranja, naime, ove 3 spužvice koštaju oko 8kn a jednako dobro upijaju višak sebuma te popravljaju makeup kao i Blotterazzi koji košta oko 150kn, stoga, ne moram niti objašnjavati kako su ove spužvice prispjele na ovaj popis favorita.

Highlighteri su definitivno u mom slučaju dominirali u makeup kategoriji, mislim da ih se ne mogu zasititi i da ta opsesija neće tako brzo proći. Nekako sam se uspjela natjerati da izdvojim tek par highlightera kao favorite ali vjerujte mi da sam slobodno mogla poduplati količinu koju zaista smatram favoritima koje često koristim. Highlighteri današnjice jednostavno daju drugu dimenziju licu i moram priznati da nekada i pretjeram s kombiniranjem i nanošenjem ali jednostavno smatram taj interesantni glow neodoljivim. Laura Geller Baked Gelato Swirl u nijansi Diamond Dust i Charming Pink savršena su nadopuna nekim ljubičasto-rozim tonovima na licu dok su Becca Light Chaser Highlighter u nijansama Opal Plashes Jade i Amethyst Flashes Geode savršena nadopuna jednom drugom te se s njima može kreirati kompletan look na licu, dakle s ova dva proizvoda riješili ste oči i lice. Jouer highlighter u nijansi Rose Gold fantastičan je odabir za svaki look te bih ovaj highlighter izdvojila kao svoj najdraži svakodnevni odabir. Becca X Chrissy Teigen Glow Face Palette sadrži dva highlightera od kojih je Beach Nectar limitirana nijansa te Rose Gold moja omiljena nijansa, oba sam koristila podjednako i zaista nemam zamjerku što se njih tiče. Paleta mi se odmah dopala jer je odlična za putovanja stoga je i išla sam na godišnji odmor i tada sam shvatila što zamjeram ovoj paleti. Naime, moja zamjerka ide ogromnoj količini za dva highlightera a manjoj količini za rumenilo (Hibiscus Bloom) i bronzer (Malibu), jer ako ćemo realno gledati puno manje je potrebno highlightera za razliku od bronzera, no kako bilo, sva četiri proizvoda volim i drago mi je da sam isprobala i brozner te rumenilo jer sada znam da mi trebaju u full size varijantama.

Kevyn Aucoin The Sculpting Powder (Medium) moj je najdraži proizvod za konturiranje i baš sam ovoga ljeta krenula s korištenjem drugog pakiranja. Zaista prekrasna nijansa koja će odgovarati širokom spektru tonova tena, krasna tekstura i neodoljivo pakiranje, što više tražiti od ovakvog proizvoda jer rezultati nakon korištenja istoga su zaista impresivni.

Osim rumenila u paleti često sam koristila i The Balm (Hot Mama!) rumenilo koje smatram idealnim ljetnim odabirom. Savršeno je također za široki spektar tonova kože, lijepo se nanosi, pakiranje je izuzetno praktično i sviđa mi se mogućnost nijansiranja.

S obzirom na to da nisam bila jednostavna po pitanju makeup-a za lice, što se usana i očiju tiče tu sam rotirala iste proizvode koje sam jako zavoljela i koji su se pozicionirali na moju HG listu beauty proizvoda.

Dior Diorshow Mono Lustrous Smoky sjenila u nijansama Reflection 684 i Fever 794 meni su najdraža sjenila ikada iz razloga jer dopuštaju nijansiranje te su tako pogodna za decentniji dnevni look ali i za naglašeniji večernji look, lijepo se nanose i blendaju, postojana su na kapku bez obzira na bazu, ne skupljaju se u pregibu i nakon 18 sati nošenja što itekako ukazuje na pouzdanost i za kraj moram istaknuti kako se radi o predivnim reflektirajućim nijansama uz koje vam neće biti potrebno niti jedno drugo sjenilo. Ovo su sjenila koja koristim svakodnevno proteklih godinu dana i moram priznati da ću možda po prvi puta napraviti zalihe sjenila jer jednostavno su neizostavan dio moje makeup rutine. Ova sjenila ponekad obogatim samo linijom tuša a i tu sam pronašla ovoga ljeta jedan apsolutni favorit koji nema konkurencije, riječ je o NYX Epic Ink Liner proizvodu. Cijena ovog tuša iznosi oko 70kn što smatram pristupačnim za ovako kvalitetan proizvod koji pruža visoku pigmentaciju, preciznost i višesatnu postojanost. Ono što mene posebno dojmi kod ovog proizvoda je preciznost kista i njegova pigmentacija, zaista vrijedi pažnje jer zbog dobre kontrole mislim da će i početnici moći napraviti besprijekorne linije na kapku. Dakle uz prethodno navedena tri proizvoda još sam na svakodnevnoj bazi koristila Giorgio Armani (vodootpornu) maskaru za koju mislim da sam potrošila već otprilike 5-6 pakiranja. Više o ovoj maskari možete pročitati u recenziji klikom na ovaj link.

S obzirom na to da sam se opet vratila na svjetlije tonove kose tako su se obrve vratile svjetlijim tonovi a kombinirala sam Dior Diorshow Brow Styler u nijansi 002, Anastasia Beverly Hills Brow Wiz u nijanse Taupe te Douglas Brow Definer u nijansi 2 Light Brown. Vrlo jednostavno i bez urednih poteza, više sam naginjanja nekom casual neformalnom look-u, kada su u pitanju bile obrve.

Što se usana tiče tu sam ja nekako klasično dosadna jer se vrtim uvijek oko istih tonova, nude i crveno. Ovoga ljeta zaljubila sam se u Lancome Matte Shaker ruževe i to da budem preciznija u nijanse Red’Y In 5 i Beige Vintage. Ovo su vrlo postojani mat ruževi koji ne isušuju usne i zaista sam zadovoljna njihovom pigmentacijom, lakoćom nanošenja, izgledom i postojanošću. Zadovoljna sam i Estée Lauder Pure Color Love ružom u nijansi Raw Sugar jer izgleda vrlo prirodno na usnama, postojan je te pruža mat finiš. Jedina olovka koju sam koristila bila je NYX olovka u nijansi Summer Tease koju sam koristila u kombinaciji s prethodno spomenutim Lancome ružem te samostalno jer se lako i lijepo nanosi s obzirom na mekšu teksturu, također ju krasi odlika postojanosti. Kako sve ne bi bilo mat ponekad bi ubacila u neki look NYX Cosmic Metals ruž u nijansi broj 16 koja na usnama izgleda sasvim prirodno bez obzira sa pregršt sitnih shimmer čestica. Kao balzam najčešće sam koristila By Terry Baume De Rose sjajilo koje me oduševilo teksturom, mirisom i njegom.

To bi bilo to što se tiče ljetnih favorita u kategoriji makeup-a, u sljedećem postu moći ćete čitati o proizvodima za njegu lica koji su me oduševili ovoga ljeta.

Sada ste na redu vi jer zanimaju me i vaši ljetni makeup favoriti?