Samotamnjenje tijela | St Tropez Self Tan Express Bronzing Mousse, Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Oil & Xen – Tan Ultra Dark Lotion

U prethodnom postu pisala sam od dva omiljena proizvoda za samotamnjenje lica i područja vrata a u današnjem postu donosim tri omiljena proizvoda za samotamnjenje tijela.

Prije no što se osvrnem na proizvode, moram napomenuti kako je od velike važnosti napraviti piling kože i eventualnu depilaciju 24 H prije nanošenja sredstva za samotamnjenje, tako ćete izbjeći mrlje i fleke a proizvod za samotamnjenje bit će nanesen ravnomjerno i izgledat će prirodnije. Također, nakon pilinga i depilacije potrebno je dobro nahraniti kožu s mlijekom ili losionom, pri tome posebnu pažnju trebate obratiti na dijelove s pregibom poput zglobova, laktova, stopala itd. Neposredno prije samog nanošenja sredstva za samotamnjenje također je poželjno nahraniti kožu posebno na tim spornim dijelovima, moj vam je savjet da za to nikako ne koristite ulje jer mislim da se isto ne slaže najbolje s proizvodima za samotamnjenje. Bitno je istaknuti da kožu nakon tuširanja ne trljate ručnikom već ručnik utapkavate kako bi posušili mokru kožu, trljanjem biste mogli neravnomjerno skidati proizvod za samotamnjenje s kože. Eventualne mrlje možete skinuti lagano trljajući limun po koži da vam ostane još barem malo boje, no ako su mrlje previše uočljive tada je najbolje napraviti piling pa ponoviti samotamnjenje. Svakako pričekajte s oblačenjem barem 3 do 5 min nakon nanošenja svakog sredstva za samotamnjenje. Tijekom narednih dana efekt samotamnjenja najbolje ćete zadržati i produljiti trajanje tako da što bogatije hranite kožu nakon svakog tuširanja, isto kao i s prirodnim sunčanjem.

Uvijek koristim proizvode za samotamnjenje koji u sebi imaju zelenkasti ton jer moja put naginje maslinastom tonu pa tako i sam proizvod za samotamnjenje izgleda prirodnije na koži. Uvijek proizvode nanosim rukavicom namijenjenoj za nanošenje sredstva za samotamnjenje a u mom slučaju to je Bondi Sands rukavica. Na ruke, zglobove, vrat, ponekad lice (ovisno o tipu proizvoda) sredstvo nanosim kistom a u mom slučaju to je Real Techniques Buffing Brush. Najbolji rezultati s kistom su sa što manje proizvoda na kistu, doslovno se vodite pravilom manje je više, jer iako nećete ništa odmah primijetiti sutra će biti kasno za popravke na vidljivim mjestima poput prstiju.

Na samom dnu posta ostavit ću linkove proizvoda iz ovog posta gdje možete saznati više o cijenama i sastavu.

St Tropez Self Tan Express Bronzing Mousse

Proizvod za samotamnjenje koji dolazi u obliku pjene. Ono što je posebno kod ovog proizvoda jest činjenica da ovaj proizvod ne morate držati na koži više od tri sata te da možete kontrolirati intenzitet preplanule puti. Naime, po nanošenju pjene, pričekajte samo sat vremena prije tuširanja za lagani osunčani sjaj, dva sata za srednje zlatni ten, ili ostavite do tri sata za dublju, tamniju brončanu put, dakle, proizvod držite na koži dok ne postignete intenzitet koji će odgovarati vašem tonu kože. Također, nakon tuširanja ovaj proizvod ne prestaje raditi na vašoj koži, on u narednih 8 H razvija boju tako da trenutni efekt nakon tuširanja nije krajnji rezultat. Najčešće nanosim ovu pjenu nekoliko sati prije odlaska na spavanje, držim ju uvijek 3 h na koži, potom slijedi tuširanja, zatim nanošenje losiona ili mlijeka za hidrataciju a tijekom noći boja se razvija u brončanu preplanulu put. Ova pjena se preslikava na odjeću dok ju nosite na koži sat, dva ili tri, po tuširanju više nemate brige, ali svakako bi bilo poželjno nositi tamnu odjeću netom po nanošenju te prekriti mjesto gdje ćete sjediti do tuširanja. Miris je dosta intenzivan i neugodan ali kako ne moram spavati noseći ovu pjenu na koži uspijevam ga izdržati. Preplanuli ten postojan je prvih pet dana u punom intenzitetu a potom se počinje ispirati pa gubi na intenzitetu ali postojan je u totalu sigurnih deset dana. Osobno ga nadograđujem s drugim proizvodom o kojem vam pišem u nastavku a ovu pjenu konkretno koristim jednom tjedno.

Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Oil

Bondi Sands suho ulje za samotamnjenje upija se u trenu po nanošenju a razvija se tijekom narednih 6 H. S obzirom na ugodan miris kokosa i hidratacije arganovog ulja, ja ovo ulje nanosim samostalno uvečer nakon tuširanja i nosim ga na koži do prvog tuširanja sutradan. Naime, ovo ulje ne ostavlja nikakve tragove na odjeći ili posteljini, koža ga brzo upija, hranjivo je i prekrasno miriši, tako da me ne kao takvo ne sputava. Koristim ga kao nadopunu prethodnoj pjeni tako da ga nanosim sutradan nakon pjene i tada se posebno fokusiram na dijelove gdje boja nije baš jednolika ili dijelove koje trebam popraviti ili dodatno naglasiti. Iako stoji na deklaracija da efekt traje do 7 dana, mislim da bi ga trebalo obnavljati svaka 3 do 4 dana, barem ga ja nanosim tim intenzitetom. Nanosim ga rukama jer nekako tada efekt puno ljepše izgleda, odmah po nanošenju potrebno je oprati ruke jer će ostaviti na pregibima tamno smeđe mrlje koje se teško skidaju. Na koži izgleda savršeno i prirodno a ono najbolje je da ne možete pretjerati s upotrebom, savršeno brončana put je osigurana s ovim proizvodom koji je idealan za svakoga, pa čak i za početnike samotamnjenja.

Xen – Tan Ultra Dark Lotion

Odmah ću napomenuti da sam ovaj proizvod silno željela spomenuti jer mi je jedan od najdražih proizvoda za samotamnjenje i koristim ga već dugo, možda najduže od svih. Prošle godine je bila neka akcija 2+1 gratis na nekom web shopu i to po akcijskim cijenama, kasnije sam otkrila kako je Xen – Tan radio redizajn ali su mijenjali i formulu proizvoda. Ukratko, ovaj losion nije više dostupan u ovom izdanju tako da se moram ograditi da pišem o njemu u ovoj ambalaži i formuli dok reformulirani losion nisam isprobala i ne znam kakav je.

Neću puno duljiti jer nije dostupan ali u kratkim crtama mogu istaknuti kako pruža koži najljepšu maslinastu put s idealnim intenzitetom da to izgleda što prirodnije moguće. Ne treba ga puno zbog čega sam sretna jer ga ionako šparno koristim s obzirom na okolnosti da više nije dostupan. U nekom trenutku ću morati isprobati i novu varijantu ali trenutno nemam potrebe jer imam još jedan u zalihi. Ovaj losion inače koristim na tijelu ali i jednom tjedno na licu a potom na licu održavam boju s dva proizvoda koje sam spomenula u prethodnom postu. Nanosi se lako, neovisno da li to radite rukavicama ili golim rukama, ne ostavlja mrlje ma koliko malo iskustva imali i postojan je na koži u istom intenzitetu punih tjedan dana. Miris je intenzivan i u kombinaciji vanilije i čokolade i meni kao takav ne odgovara, ali kako ga mogu isprati nakon 3 do 5 H (ovisno o željenom intenzitetu) nekako uspijevam izdržati. Jedini minus jest da ostavlja tragove na odjeći i posteljini pa je potrebno nositi tamniju odjeću ili prekriti mjesto gdje ćete sjediti do tuširanja. Najčešće koristim ovaj losion kada znam da nemam puno vremena za detalje a želim biti sigurna da će efekt biti savršen i bez greške. S obzirom na to da idem na godišnji idući tjedan mislim da ću baš u nedjelju koristiti ovaj losion kojega ću i ponijeti na put, naime, ja se držim hlada i izbjegavam maksimalno sunce a s druge strane obožavam preplanulu put, kako je ovaj losion zaista jednostavan za korištenje a efektan znam da će mi dobro doći.

Nadam se da sam vas ohrabrila da samotamnjenju pržite priliku a ako već imate svoje omiljene proizvode za samotamnjenje rado bi isprobala i vaše preporuke, stoga ih svakako ostavite u komentarima.

U narednih desetak dana uzmam odmor od svega pa neće biti novih postova, ali početkom kolovoza vračam se s nekim novim beauty temama.

Sunčani pozdrav i uživajte u toplim danima.

St Tropez Self Tan Express Advanced Bronzing Mousse više detalja klikom na ovaj link a St Tropez proizvode kupujem na web shopu Asos.

Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Oil više detalja klikom na ovaj link a Bondi Sands proizvode kupujem na web shopu Asos.

Xen – Tan Dark Lotion u novoj varijanti za više informacija dostupan je klikom na ovaj link.

Tagovi: