Moda | Baseball Jacket

Prije otprilike 15-20 godina iz nekog razloga ja sam se zaljubila u jednu sivo-zeleno-bijelu ‘Baseball’ jaknu. To i nije toliko čudno jer sam ja tokom čitavog školovanja bila sportski tip što bi značilo da sam voljela udobnu te nadasve ležernu odjeću. Uglavnom, sjećam se da sam mamu opsjedala da mi ju kupi no njoj nije bilo jasno zašto bi ja nosila ‘mušku’ jaknu, na koncu je naravno popustila a ja jaknu nisam skidala sa sebe sve do otkrića spitki ili kako ih trenutno nazivaju ‘bomber’ jakni. U svakom slučaju, u pretraživanju web shopa SheIn naišla sam na jako sličnu jaknu upravo toj koju sam toliko voljela i nije bilo druge no prisjetiti se djetinjstva i počastiti se sa ovom ‘Baseball’ jaknom.

Iako ja nosim jakne u veličini M, smatrala sam kako je ovo tip jakne za koji bi voljela da da je malo komforniji i nisam se prevarila što sam naručila veličinu L, koja je malo šira u rukavima ali u ostatku mi savršeno pristaje. Jakna je došla kroz desetak dana i na moje veliko iznenađenje nije bila nimalo zgužvana te je bila bez ikakvog mirisa, kažem mirisa jer često stvari koje naručujem iz Kine dolaze sa nekim specifičnim mirisom koji nije nimalo ugodan, no sa ovom jaknom to nije bio slučaj. Odmah sam ubacila jaknu u perilicu na opciju ručnog pranja te nastavila na program sušenja i jakna je bila spremna za nošenje bez ikakve potrebe za glačanjem ili eventualnim korekcijama.

0-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch

Heather Grey Baseball Jacket With Letter Patch

1-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch 2-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch 3-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch

Izuzetno topao i mekan materijal ove jakne me oduševio i mislim da je ova jakna odlična upravo za ovaj jesenski period godine. Sviđa mi se jer je mogu nositi i kada obavljam svoje privatne obaveze ali i na poslu jer ju se može iskombinirati na razne načine. Najčešće ju nosim na traperice i klasične majice kratkih rukava. Detalji na okovratniku i rukavima su dodatni plus koji razbija monotoniju sive boje kao i znak ‘P’ na prsima. Sve u svemu, jako sam zadovoljna jaknom posebno jer me podsjeća na lijepe dane djetinjstva i odrastanja. Ukoliko vas zanimaju dodatni detalji oko ove jakne, klikom na ovaj link možete saznati sastav, mjere veličina i naravno cijenu a u ostatku posta prepuštam vas fotografijama.

4-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch

Heather Grey Baseball Jacket With Letter Patch

5-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch 6-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch 7-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch 8-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch 9-shein-heather-grey-baseball-jacket-with-letter-patch