Weekend Travel Packing List

Kategorije: Lifestyle
Dok sam se pakirala za ovaj vikend izvan Zagreba prošlo mi je kroz glavu kako je ljeto upravo period kada ja često vikendom pobjegnem iz Zagreba, ne nužno na more jer i kopno može biti jako zanimljivo. Kako sam upravo u ljetnom periodu izuzetno motivirana za putovanja, što inače nosim sa sobom za tih dva do tri dana možete otkriti u današnjem postu.


S vremenom sam odustala od nošenja previše stvari jer zaista sam ih nosila previše za dva do tri dana i to je bilo besmisleno i oduzimalo je previše vremena. Sada nosim samo ono što će mi zaista trebati i činjenica da se ravnam prema putnoj torbi srednje veličine svakako olakšava odluku koliko toga ponijeti sa sobom.

Isto bi sugerirala i vama ukoliko volite pretjerati sa prtljagom, ukoliko se pakirate za vikend ponesite samo nužne stvari a u tome će vam pomoći torba odgovarajuće veličine.
Svoju sam kupila na Asosu ali vidim da iste nema, uglavnom, to je torba koja sama za sebe govori “došla sam i za dva dana idem” :D.

Putujem uvijek u trapericama, tenisicama i tamnoj majici. Traperice su najudobnije baš kao i tenisice a tamna majica je iz prevencije da se putem ne uprljam (sladoled, čokolada i slično 😛 ).
Realno, ljeti nam je potreban za vikend jedan dodatni par obuće, dvije do tri majice, još jedne hlače ili suknja/haljina. Uz to, naravno da se podrazumijeva i rublje te rezervne čarape te ukoliko je destinacija more treba nam i badić.

Iako je meni moj vikend odmor i bijeg od svih obaveza ja bez svojih tehničkih pomagala ne mogu :).
Klasičan te putni punjač za mobitel, od nedavno obožavani tablet te punjač za isti i naravno fotoaparat koji je ovaj puta izvisio iz kadra.

Kozmetiku sortiram u tri segmenta – dekorativa – preparativa – kosa.

Jedan veliki neseser u koji potrpam sve za njegu lica i tijela mi je nužan. 
Moram se ponoviti koliko mi je žao da prije kojih mjesec dana nisam uzela još koji (sa slike) kada je isti bio na akciji sa Dove proizvodima, zaista sam iznenađena koliko u njega proizvoda zapravo stane.

Nekako se više orijentiram na tester pakiranja i drago mi je da ih tokom godine “skupljam” jer su za kratka putovanja idealni.
Ono što je meni osobno potrebno od proizvoda za njegu lica je sljedeće;
-vlažne maramice
-micelarna
-gel za umivanje
-tonik/losion (pretresem onaj koji trenutno koristim u putnu bočicu sa pumpicom)
-hidratantna krema za noć
-krema za dan (u mom slučaju serum/krema Biotherm Best Skin)
-okoloočna krema
-stick za prištiće.
Uz nužne proizvode za njegu lica tu su i putna četkica za zube, tester gelovi za tuširanje te mazalice za tijelo također u tester varijantama, deodorant te barem jedan proizvod sa zaštitnim faktorom jer nikada ne znaš kamo te put može nanijeti. 
Uvijek sa sobom nosim parfem u najmanjem pakiranju ili ponesem nekoliko testera :).

Jedan češalj, tester pakiranje šampona, maske i ulja za vrhove te full size (jer bez istoga ne mogu) spreja za teksturu … jer i kosa zaslužuje pažnju.

Volim prozirne nesesere a naročito ih volim za dekorativu jer imam osjećaj da su mi tako na dohvat ruke, odnosno, lakše mi je pronaći što tražim.

Iako bi se reklo da toga ima previše i možda pola toga neću niti koristiti no neka se nađe za imati pri ruci :), sa kozmetikom ne riskiram.
Za lice mi je nužan primer, korektor koji je pogodan za okoloočno područje te za ostatak lica, tonirana krema ( po mogućnosti sa spf) te jedan siguran tekući puder, puder u kamenu za matiranje, broner/higlighter (idealno 2u1, odnosno pola/pola pakiranje), baza za kapke, balzam za usne, beauty blender za tekuće proizvode te Real Tecniques kist koji je inače za rumenilo no po mom mišljenju on je podjednako idealan za nanošenje kako rumenila tako i pudera u kamenu/prahu, bronzera i highlightera.

Nadalje, tri kista za kapke su sasvim dovoljna (nanošenje, blendanje i obrubljivanje), paleta sjenila koju inače obožavam, olovka za oči koja prati paletu sjenila nijansom, debela olovka za kapke za brzinski look, jedna nude olovka za svježinu, olovka za obrve (prema potrebi fiksator za obrve), maskara te ovaj puta dva ruža od kojih je jedan za nešto decentniji look dok je drugi za intenzivniji look.

Nekoliko sam puta već naglasila kako preferiram male torbice no na put uvijek nosim neku veću torbu u kojoj se uvijek nađu sljedeći predmeti …

… rokovnik, putovnica, manji novčanik, mobitel i slušalice …

… maramice, češalj, tester parfem, termalna, krema za ruke, balzam za usne, kaugume, gumice za kosu (nekoliko) te dozer za tablete.

Dok putujem nikada nisam našminkana, radije ću odvojiti par minuta nakon vožnje pa nanijeti make up ali zaista tokom vožnje (naročito ljeti i tokom duljih putovanja) nemam volje lice opteretiti šminkom te je zato ista izostala iz torbice.
Sitnice poput paste za zube ili laka za kosu uvijek kupujem na odredištu jer nema smisla da ih nosim. Jednako to vrijedi i za eventualni kišobran ako mi zatreba ili kakvu topliju majicu ili nešto slično.
Ponovit ću, ukoliko je odredište more još svemu dodam badiće i ručnike te torbu za plažu, ukoliko se radi o kopnu, navedeno je to što ide samnom.
Svela sam zaista sve na minimum, odnosno moje viđenje minimuma 🙂 i zadovoljna sam jer sam unazad nekoliko godina zaista trošila uzalud svoje vrijeme na spremanje a mogla sam već biti na putu umjesto pretrpavanja torbe.
Koliko vi svari nosite za kraća putovanja i što vam je zaista nužno?
Ivana
lp