Beauty favoriti listopada

Iako sam prestala pisati mjesečne favorite, jer budimo realni teško je to popratiti tako da ne bude monotono, no svakih toliko volim ubaciti sezonske favorite. Listopad je meni najdraži mjesec u godini i možda sam zbog toga i izdvojila nekoliko beauty favorita. Što se tiče preparative, istu sam isključila iz ovog posta jer sam nedavno pisala o trenutnoj beauty rutini, odnosno njezi lica, stoga klikom na ovaj link možete saznati više o preparativnim proizvodima koje trenutno volim koristiti. U današnjem postu zato glavnu riječ ima makeup, s napomenom da sam uključila manje-više proizvode koji su meni noviteti pa je i sam post možda nešto zanimljiviji jer nema ponavljanja favorita. Nadam se da će vam se moj odabir svidjeti a u tom slučaju klikom na naziv proizvoda možete saznati više o istom te gdje je dostupan za kupovinu.

The Ordinary Coverage Foundation [30ml , £5.90] & The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer [30ml , £5.50]

Ono što me uvijek iznova može oduševiti a da dolazi iz beauty industrije jest da se na tržište lansiraju korektni primeri i tekući puderi po pristupačnim cijenama. Nezasitna sam po pitanju isprobavanja makeup proizvoda poput različitih baza i pudera, to je moja slabost jer pazim što nanosim na lice čije se potrebe kroz godinu mijenjaju. S The Ordinary proizvodima po pitanju preparative sam jako zadovoljna, no moram priznati da ni dekorativni proizvodi nisu zakazali. Primer je više fluidne odnosno tekuće teksture dok je puder nešto gušći, koristim ih uvijek zajedno jer primer kožu lijepo zagladi i ostavlja baršunasti trag, a puder pruža srednje do jako prekrivanje bez da ističe dehidrirana područja, moram spomenuti i kako se moja pretjerano masna t zona dosta dobro drži tijekom dana. Sve u svemu, odličan omjer cijene i kvalitete a ovaj dvojac planiram koristiti i tijekom zime.

NIOD Photography Fluid, Opacity 12% [30ml , £20.00]

U onim danima kada mi se ne da šminkati a želim ipak malo umanjiti vidljivost nedostataka na licu, volim koristiti NIOD fluid. Ovaj proizvod može se koristiti samostalno, kao primer ili pak u kombinaciji s tekućim puderom, moram priznati da sam ga ja i isprobala na sva tri načina no najdraže mi je nositi ga samostalno. Riječ je o fluidu koji u sebi sadrži široku lepezu svjetlosnih prizmi koje odmah po nanošenju pružaju svježi  blistavi izgled, a to je nešto što nam je svima potrebno u jesenskim danima.

Benefit Boi-ing Brightening Concealer [4.4g , £17.50]

Odnedavno je Benefit dostupan i u Hrvatskoj, da budem preciznija, u odabranim Douglas parfumerijama. Nisam sigurna kolika je cijena ovog korektora u Douglasu stoga sam gore navela cijenu s web shopa gdje sam i naručila Benefit korektor. Riječ je o korektoru namijenjenom za okoloočno područje, odnosno za prekrivanje tamnih podočnjaka. Moram priznati da me se upravo kod ovog proizvoda najviše dojmilo dobro prekrivanje i svježina koju pruža okoloočnom području. Zbog kremaste teksture lijepo se i lako blenda ali traži fiksiranje. Sve u svemu, trenutni must have proizvod mog makeup nesesera.

Jane Iredale PurePressed Blush CLEARLY PINK [3.7g , 227kn]

Nedavno sam pisala o ovom prekrasnom rumenilo stoga neću puno duljiti, ružičasta nijansa koja pruža pravu dozu svježine licu te ju je lako uklopiti u svaki look. Volim ovo rumenilo koristiti i na usnama u kombinaciji s balzamom te ga zbog manjih dimenzija pakiranja rado ubacim i u torbicu zbog potrebe za eventualnim popravkom tijekom dana. Više o ovom rumenilu možete pročitati u recenziji klikom na ovaj link.

BECCA Shimmering Skin Perfector Pressed LILAC GEODE [7g , £32.00] & Fenty Beauty Killawat Freestyle Highlighter Duo MEAN MONEY & HUSTLA BABBY [2×3.5g , 227kn]

Kako sam slaba na tekuće pudere i baze tako sam slaba i na highlightere, naime, kada pogledam svoju kolekciju highlightera sigurna sam da ju do kraja života neću potrošiti a na WL ih imam još barem pet koje si želim, sve vam je jasno. Highlightere volim jer pružaju licu skroz novu dimenziju i ne smeta me niti kada pretjeram s istima, volim taj glow efekt i zbog toga volim koristiti highlightere u kamenu. Trenutno sam opsjednuta s dva highlightera, Becca Lilac Geode i Fenty Beauty Mean Money & Hustla Baby. U posljednje vrijeme često kombiniram sve tri nijanse na licu pa teško mogu izdvojiti samo jedan kao favoriti a moram napomenuti kako lijepo izgledaju i na kapcima. Teksture kompaktne i kremaste te se na koži nanose besprijekorno i s lakoćom, sve u svemu, prekrasan dodatak kolekciji.

MAC Powder Blush MELBA [6g , €17.00]

Rumenila su mi nekako uvijek sporedna stoga me rijetko koje može oduševiti da sam u WOW raspoloženju zbog istog. Među nekoliko rumenila u mojoj kolekcija MAC Melba mi je definitivno jedno od najdražih rumenila zbog svoje teksture, pigmentacije, postojanosti ali i same nijanse. Najčešće Melbu koristim upravo u jesenskom razdoblju svake godine stoga nije čudno da se ovo rumenilo našlo na ovom popisu.

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz TAUPE [0.085g , £15.50] & Benefit Gimme Brow 3 [3g , £20.00]

O ANH Brow Wiz-u sam već pisala stoga ostavljam link za recenziju, a o Benefit Gimme Brow gelu za obrve tek planiram pisati s obzirom na to da je riječ o meni najdražem gelu za obrve. Oba proizvoda se savršeno nadopunjavaju, kako nijansama tako i svojom namjenom, stoga su neizostavan dvojac moje svakodnevice. S Brow Wiz-om inače mogu iscrtati i definirati obrve kako želim a s Gimme Brow gelom popunim još eventualne praznine te naglasim oblik.

Jane Iredale NATURALLY GLAM [9.6g , 499kn]

Naturally Glam prekrasna paleta sjenila u jesenskim tonovima me očarala, posebno zato što nisam upoznata s Jane Iredale proizvodima i ugodna sam se iznenadila. Sjenila su mekše teksture koja klizi po kapku, pigmentacija je za svaku pohvalu a postojanost na zavidnom nivou, zapravo me paleta kao takva u kompletu oduševila i koristim ju svakodnevno tijekom cijelog listopada. Recenziju ove palete možete pročitati klikom na ovaj link.

MAC Bold & Bad Lash maskara [1.7g , €22.95] & L’Oreal Paris Paradise Extatic maskara [6.4g , 99kn]

Ovo je moj prvi susret s MAC maskarom i sigurna sam da neće biti posljednji, riječ je u 2 u 1 maskari, dakle ovo prekrasno pakiranje sadrži veću četkicu za gornje trepavice i znatno manju četkicu za donje trepavice. Obje četkice jednako su dobre, i više no dobre jer lijepo razdvajaju trepavice, ne sljepljuju ih, pružaju volumen, ističu duljinu te drže uvijeni oblik trepavica do skidanja. Što se tiče L’Oreal Paris maskara, to su moje omiljene maskare drogerijskog ranga, mislim da sam ih isprobala sve koje je L’Oreal Paris lansirao i niti jedna nije podbacila. Paradise maskara zaista ističe trepavice prije svega jer je izuzetno jako pigmentirana, izdužuje trepavice, pruža im punoću i volumen te ih ne sljepljuje, jedini nedostatak je možda mrvicu prevlažna tekstura te bi bilo dobro prvih desetak dana maskaru otvoriti barem 30ak sekundi prije apliciranja. Inače, ove dvije maskare također sjajno odrađuju posao u timu pa sam ih kao takve i morala predstaviti.

Jane Iredale Pure Moist Lipstick „Gwen“ [3g , 172kn], Jane Iredale Just Kissed Plumper „Paris“ [3g , 218kn], YSL Rouge Pur Couture Lipstick Vernis À Lèvres #50 [6ml , €32.40] & Huda Beauty Liquid Matte “Icon” [5ml , £18.00]

O Jane Iredale ruževima pisala sam recenziju stoga klikom na ovaj link možete saznati više detalja, ukratko, oba ruža su ugodna na usnama, lako se i lijepo apliciraju, postojani su i pigmentirani a ono najbolje u svemu jest da se radi o dvoje totalno različite nijanse ali obje imaju zajedničku jednu stvar, naime, obje su divan odabir za jesensko zimske dane. Nadalje, YSL ruž/sjajilo odličan je odabir za one dane kada želimo istaknuti usne tako da to budu naše usne samo u boljem izdanju, e pa kod ove nijanse upravo je riječ o tome. Lagana pigmentacija ovog hibrida između sjajila i ruža njeguje usne i štiti ih a decentna i prirodna nijansa pruža prekrasan prirodni izgled usnama. Na koncu ništa ne može proći na temu usana a da ne sadrži i mat opciju, ovoga puta radi se o Huda Beauty ružu u nijansi Icon koja predstavlja široki spektar jesenskih nijansi u samo jednom potezu na usnama. Također, zadovoljna sam pigmentacijom, postojanošću i lakoćom nanošenja te ću se svakako počastiti s još kojom nijansom.

Dior Vernis 917 Paradox [10ml , £18.00], Catrice 04 Unmistakable Style [10,5ml , 21.90kn] & Pull&Bear 870 Rose Gold [10ml,29kn]

Lakovi tijekom cijele godine nekako ne dobivaju ni upola moje pažnje koliko to dobivaju nijanse jeseni, kratki tamni nokti su mi posebno neodoljivi stoga ni ne čude odabiri poput Diorova i Catrice laka za nokte, Pull&Bear bio je trenutak slabosti na blagajni ali sam oduševljena kako lakom tako i nijansom pa se i on našao među ovim favoritima. O novoj Catrice kolekciji lakova sam pisala u ovom postu i imaju moju toplu preporuku zbog sjajnog omjera cijene i kvalitete, što se Diora tiče to su meni osobno najdraži HE lakovi i često se znam počastiti nekom nijansom iz limitirane kolekcije. Dior jedino nanosim u dva sloja dok su mi je za preostala dva dovoljan jedan sloj.

4711 Acqua Colonia Seasonal Edition 2017, Green Tea & Bergamot i Coffee Bean & Vetyver [50ml,144kn]

O dvije limitirane mirisne delicije mogli ste saznati više u prethodnom postu a sama činjenica kako se nalaze u mjesečnim favoritima potvrđuje koliko sam zadovoljna s ova dva mirisa. Volim ih kombinirati kroz dan i zato ne mogu izdvojiti samo jedan, zapravo, što se 4711 Acqua Colonia tiče ja sam zaista jako zadovoljna brandom i ponudom zbog inovativnih mirisnih kreacija, tako da vjerujem da će se ovaj brand pronaći na listi mojih favoriti još mnogo puta.