Real Techniques by Samantha Chapman – Miracle Complexion Sponge

Svoje zadovoljstvo u korištenju spužve pri nanošenju tekućih podloga podijelila sam sa vama u postu o originalnom beauty blenderu koji je po meni izvrstan proizvod u segmentu spužvi za nanošenje podloga, što onih tekućih što onih u prahu.

Danas vam također donosim recenziju jedne izvrsne spužve za nanošenje podloga.

Naime, nedavno sam naručila sa stranice iHerb.com Real Techniques by Samantha Chapman “Miracle Complexion Sponge” po cijeni od 5.99$ (+ 4$ shipping te za prvu narudžbu možete iskoristiti promotivni kod za popust UZO074).
Kako sam sa ostatkom Real Techniques kistova jako zadovoljna (a imam ih sve, zapravo nedostaju mi samo tri koja mi ionako nisu potrebna) imala sam velika očekivanja od ove spužve.

Spužva dolazi u klasičnom plastičnom pakiranju sa postoljem koje nikako nemojte baciti već ga ostavite za daljnje odlaganje spužve.
Ovom spužvom nanosim tekuće podloge, korektor te puder u prahu i odgovara mi za sva tri navedena segmenta.

Spužva je jajastog oblika te i veličine samog jajeta s napomenom da postoji sa jedne strane rez pod strogim kutem te sa druge strane strogi špic/vrh.

Lijevo na gornjoj fotografiji je suha spužva nakon nekoliko pranja a sa desne strane još neoprana i nijednom korištena spužva.

Dakle, po pranju, naročito nakon nekoliko pranja, spužva mijenja svoj oblik i veličinu.

Po prvom pranju spužva nije ispustila boju ali je znatno posvijetlila a da ne govorim kako je promijenila i oblik i veličinu.
Naime, po tom prvom pranju iznenadila sam se kako je spužva teksturom zapravo gusta, veličina se naravno poduplala no po cijeđenju duplo se smanjila od prvotnoga stanja kada je izvađena iz pakiranja.
Oblik koji je ostao je bio užasan, ukoliko padate na estetski izgled gledat ćete ovu spužvu sa raznim grimasama na licu jer ja sam imala dojam kao da se igram plastelinom pa mogu od iste izrađivati razne oblike :/.
Isto tako me neugodno iznenadilo sušenje iste od otprilike 15ak sati i ni tada nije bila u potpunosti suha :/ ali kako ju koristim na način da ju namočim pa ocijedim to mi i nije toliko zapravo ni smetalo.

Po sušenju taj nepravilan oblik je ostao nepromijenjen i moram priznati da mi sada takva nije nimalo privlačna, mislim, u krajnjoj liniji to je zaista nebitno ali opet kažem ako padate na estetiku u mjeri u kojoj padam i ja ovo će vam biti “trn u oku”.

Sa lijeve strane na gornjoj fotografiji je spužva nakon nekoliko pranja ali posušena a sa desne strane je ta ista samo mokra.
Dakle, veličina spužve po kvašenju se podupla te tako i promjeni oblik u nešto pravilniji i kada ju perem nakon upotrebe dobro ju ocijedim te vratim na njeno postolje i pustim da se suši te tako poprima ipak nešto pravilniji oblik.

Nakon nekoliko pranja primijetila sam da se zaista po sušenju duplo smanji od prvotnoga oblika i veličine nakon što sam ju izvadila iz pakiranja, tekstura se nije bitno promijenila te je i dalje jako gusta a spužva je jednako upotrebljiva kao u početku.
Dosta vas je u prethodnom postu, kada ste vidjeli da sam ju kupila, pitalo koja je razlika između nje i originalnog beauty blendera, e pa drage moje razlika je sljedeća:
– beauty blender je nešto drugačijeg oblika koji se ne mijenja ni po sušenju ni po upotrebi, stalno je isti osim kada je mokar a i tada je samo duplo veći taj isti oblik
– beauty blender se puno brže suši
– tekstura beauty blender spužve je u potpunosti drugačija jer je RT spužva uvelike gušće teksture
– beauty blender je puno jednostavnije oprati dok sa RT spužvom se zaista malo i namučite
– po nanošenju tekućih podloga ja sa beauty blenderom mogu samo utapkavati puder a sa RT spužvom možete isti i povlačiti po licu ali i utapkavati te tako dobivate jače prekrivanje (korektor i puder u prahu možete i dalje i sa jednom i sa drugom spužvom samo utapkavati)
– beauty blender košta 19$+shipping a RT spužva košta 6$+shipping … ogromna razlika u cijeni.
Dakle, prethodno navedene natuknice su činjenice koje su mi odmah prošle kroz glavu, ono što će meni biti bitno jest faktor postojanosti, naime, jedan originalni beauty blender mogu imati i do 3-4 mjeseca uz učestalo korištenje a ne znam koliko će RT spužva biti postojana za korištenje, ako će me isto moći služiti 3-4 mjeseca mislim da ću ipak dati njoj prednost.
Količina potrošene tekuće podloge je ista pri korištenju obje spužve.
Teško mi je iznijeti neki konkretan zaključak i donijeti presudu da li je bolji beauty blender ili RT spužva, možda sam uhodana bolje sa beauty blenderom a RT spužvu još nisam dovoljno puta koristila no možda je efekt sa beauty blenderom nešto prirodniji mada je i sa RT spužvom jako prirodan … neodlučna sam jer su obje spužve divne … mekane, ugodne, funkcionalne za nanošenje različitih podloga … uglavnom, ne možete pogriješiti sa odabirom ;).
Znam da vam nisam pretjerano pomogla svojom neodlučnošću koja mi je spužva bolja no kako je RT spužva uvelike jeftinija a vi niste spremni odvojiti preko 100kn za beauty blender onda vam je moj odgovor itekako jasan.
ps – nadopunu koliko sam dugo jednu RT spužvu mogla koristiti ću dopisati naknadno a ako primijetim neku bitniju razliku također ažuriram ovaj post.
Dakle, vaša odluka će pasti na … ??
lp