Moda | Alternativa štiklama

Nedavno sam u ovom postu spomenula kako sam sretna što se za posao ne moram oblačiti prema nekom posebnom dress codu a to znači da ne moram nositi ni štikle. Usprkos nedefiniranom dress codu naravno da pazim što odijevam a svoj bi stil definirala kao casual i nadasve udoban ali elegantan stil. U današnjem postu donosim alternative viskom petama koje će se uklopiti uz svaki outfit a pritom će vam biti udobno noseći ih tijekom cjelodnevnih obaveza.

Western Ankle Boots

Gležnjače su uz tenisice moj najdraži komad obuće jer obično budu izrađene od mekane kože i budu baš toliko povišene na petama da su na nekoj visini koja je meni osobno idealna za nositi tijekom dana. “Western” stil gležnjača nije nešto što ćete baš učestalo vidjeti na našim ulicama ali ja osobno isti volim već godinama i tako sam skupila nekoliko pari. Ove zime počastila sam se s jednim kožnim parom s Asosa koji dolazi sa srebrnim i lakiranim detaljima. Izuzetno udobne gležnjače koje ne traže da ih se razgazi već su odmah spremne za nošenje i odlično se slažu uz traper.

Chelsea Boots

“Chelsea” gležnjače popularne su već neko dulje vrijeme što mi je jako drago jer se radi o zaista udobnom i praktičnom dizajnu obuće idealne za višesatno nošenje. Meni najdraži par je onaj koji sam prije dvije godine kupila u Massimo Dutti dućanu i koji na žalost više nije dostupan ali moram skrenuti pažnju na par koji nosim već treću sezonu i koji je podjednako udoban samo više sliči ovom prethodnom “western” stilu, ali kako je isti dostupan i dalje ostavljam vam ovaj link da bacite pogled. Inače, “Chelsea” gležnjače odličan su odabir jer se radi o nešto nižim gležnjačama koje sežu do zgloba i koje se mogu kombinirati na razne načine, od trapera pa do hlača na peglu ili pak haljina i suknji i zbog toga ih ja smatram najboljom alternativom štiklama.

Oxford Wedges Shoes

Iako sam veliki fan klasičnih niskih oxfordica u ovom postu sam izdvojila ipak nešto povišeniji model jer s obzirom na to da sam ja niska znam koliko je teško naći ravnu obuću koja mi stoji na svaki outfit, stoga smatram da ćemo se s povišenom, ali opet udobnom petom, svi puno bolje naći. Iako su ove cipele povišene s obzirom na to da se radi o “wedges” peti ne moram niti isticati koliko je ista jako udobna i pogodna za cjelodnevno nošenje. Par iz ovog posta potpisuje Tosca Blu koja inače uvijek nudi zanimljive, elegantne i nadasve udobne modele obuće, ali na žalost par iz ovoga posta nisam mogla nigdje pronaći online no zato sam pronašla jednako zanimljivu alternativu koju možete pogledati klikom na ovaj link. Inače, oxfordice se također mogu kombinirati uz različite outfite a idealan su odabir za ovaj prijelazni period jesen/zima ili pak zima/proljeće.

Loafer Moccasins Slippers

S obzirom na to da nam je svima jasno kako sve vezano uz papuče mora biti udobno tako nam svima može biti jasno koliko mokasinke mogu biti jako udobne za cjelodnevno nošenje. Iako znam da dosta osoba ovakav oblik cipela nosi baš kao papuče, meni je to previše slično Hugh Hefner stilu pa ih ja nosim kao što se cipela i nosi, dakle cijelim stopalom, no to je stvar ukusa naravno. Dugo godina sam vjerna klasičnim balerinkama no opet moram ponoviti kako zaista nižim osobama ne stoji puno modela ravne obuće a moram priznati da i skroz ravna obuća i nije najudobnija za višesatno nošenje, stoga mislim da su mokasinke savršen odabir. Par iz ovoga posta dolazi iz Massimo Dutti nove kolekcije i dostupan je u još jednoj boji i to prekrasnoj burgundskoj boji koju možete pogledati klikom na ovaj link. Klasične crne mokasinke doprinos su svakom ormaru da ne kažem “must have” komad u koji vrijedi uložiti, stoga ako vas iste zanimaju svakako bacite pogled klikom na ovaj link.

Wedges shoes

Naravno da svi kad tad dođemo u situaciju da su nam visoke pete neizbježne, no to nije razloga ako nismo fan istih da očajavamo i trpimo bolove i neudobnu obuću. “Wedges” pete možda nisu najprivlačnije ali su definitivno najudobnije pete ako smo već prisiljeni na iste. Tory Burch “Sally” Wedges kupila sam upravo za takve neizbježne situacije i za iste su zaista kao stvorene. Iako postoji zaista pregršt dizajnera koji u sklopu svojih kolekcija nude ovakvu petu ja sam se odlučila za Tory Burch jer upravo je “Sally” model najhvaljeniji i nije mi nimalo žao. Udobna koža kojoj možda i trebaju 2-3 nošenja da se prilagodi nozi no nakon tog kratkog perioda one su savršene za svaku priliku i svaki outfit i definitivno par obuće u koji vrijedi uložiti.

Na kraju ovog posta moram naglasiti kako ja zaista nisam dovoljno stručna osoba da bi pisala o modnim sugestijama i prijedlozi iz ovog posta su prijedlozi jedne zaposlene žene koja želi izgledati pristojno a udobno tijekom radnog dana, stoga, ako imate svojih prijedloga slobodno me nadopuniti u komentarima a i ja bih se uvijek rada počastila novim parom obuće.