Na kavi sa Anaviglam #33

Dragi čitatelji,

kako vama tako i sebi želim dobrodošlicu nakon godišnjeg odmora odnosno ljetne nazovimo fjake. Iako samo ljeto kao godišnje doba pretjerano ne volim sviđa mi se ta ležernost, poluprazan grad, odlazak na odmor, kraća vikend putovanja, sezonsko voće i povrće i na koncu više druženja s bližnjima, navedeno mi čini ljeto ipak nešto lakše podnošljivim s obzirom na to da sam netolerantna prema vrućinama. Nadam se da ste i vi iskoristili ono najbolje od ljeta a nadasve da ste se odmorili i napunili baterije za nove radne pobjede. Moram priznati da nisam bila baš vrijedna po pitanju svojih blogerskih obaveza ali posljednjih se mjeseci nosim s nekim zdravstvenim problemima koji su me malo unazadili u svakom pogledu, ali potrudit ću se biti malo ažurnija.

Osobno se veselim jeseni koja je moje najdraže godišnje doba stoga sam se već bacila u istraživanje novih jesenskih trendova, kako onih iz beauty segmenta tako i onih modnih. Moram priznati da me Zara oduševila svojim novim kolekcijama a neke sam već i kupila online jer više manje sve u dućane dođe kasnije a meni se nekada ne da čekati. Što se beauty dijela tiče veselim se povratku njege kože s kiselinama jer tada sam najviše zadovoljna izgledom kože a makeup mi je nekako sporedan.

Vezno uz makeup i nove kolekcije, baš sam razmišljala koliko je beauty industrija zapravo ažurna da imam osjećaj kao da svaka dva tjedna drugi brand lansira neki novi proizvod koji se onda razviče na sve strane a za dva tjedna bude zasjenjen nekim novim razvikanim proizvodom. Teška srca no svejedno moram to priznati kako to forsiranje noviteta upravo dolazi od strane blogera, youtubera, influencera itd. Zapravo, sve je došlo na neki nivo pretjerivanja, kao da žene skupljaju poput djece igračke iz Kinder jaja, ali u drugom obliku proizvoda. Lijepo je otkrivati nove proizvode i testirati ih među prvima ali dizati svakih par dana alarmantnu uzbunu koliko je nešto neopisivo dobro je zaista pretjerano. Upravo iz tih razloga i moj interes kao jednog beauty zaljubljenika je pao u neki sporedni plan po pitanju makeupa. Mada, moram priznati da se ta nabrijavanja dešavaju i s preparativnim proizvodima no ne u tolikoj mjeri, a i na koncu taj dio sam oduvijek kupovala i koristila isključivo prema potrebama svoje kože stoga mi utjecaj drugih tu nikada nije bio bitan. Shvaćam da je sve to u konačnici matematika i možda će netko reći da sam kontradiktorna sada kao bloger ali meni se još nikada nije dogodilo da neki proizvod nakon 24H korištenja dignem u nebesa kao najbitniju stvar na svijetu, nije mi se to dogodilo ni nakon godina korištenja nekog proizvoda tako da znam što govorim kada skrećem pažnju na pretjerivanje. Žao mi je da se dogodio kontraefekt jer sigurna sam da nisam jedina.

Pixabay

E sada se moram nadovezati i na modne krpice i činjenicu koju sam primijetila u svim dućanima, neovisno da li se radi o Zari, H&M-u, Levisu, Adidasu itd… veličine su svugdje izuzetno neproporcionalne. U redu, ja jesam žena s oblinama ali smatram da ni na jednom dijelu nisam pretjerana da ne mogu pratiti svoj konfekcijski broj, tako mi primjerice traperice veličine S/36 iz Zare u nogama budu preuske dok su u struku budu dobre a opet s druge strane kada probam veličinu M/38 tada plivam u njima, o trenirkama da ni ne govorim jer manje više svake na meni u S veličini izgledaju kao tajice dok u veličini M izgledam kao da sam obukla dva broja veću trenirku, s klasičnim hlačama na peglu imam iste probleme kao s trapericama i u principu se pitam tko je tu lud!? Ne možemo svi biti visoki i mršavi kao modeli, ja jednostavno ne mogu narasti 10cm a ni izgubiti 10kg jer prvo je nemoguće a s drugim bi nestala. Najčešće svaki moj odjevni komad mora ići kod krojačice na prepravak da bi mi stajao kako treba, nekada jednostavno zažmirim pa nosim onako kako mi stoji ali zapravo sam frustrirana činjenicom da se od jedne prosječne žene očekuje da prati neka isforsirana pravila o dimenzijama tijela. Da li i vi imate tih problema i kako ih rješavate? Imate li možda svojih preporuka?

Zara (fotografije) linkovi – 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12

U uvodu posta spomenula sam kako sam više neaktivna nego aktivna po pitanju blogerskih obaveza, osim zdravstvenih problema tu je i problem što radim neke preinake u stanu i zapravo nigdje nemam dovoljno prostora za sebe i tipkanje, stoga sam odlučila improvizirati te u dnevnoj sobi osigurati svoj mali kutak za opuštanje te ujedno i tipkanje. Stolić za laptop sam pronašla no ne sviđa mi se kako izgleda pa mislim da ću se baciti na DIY projekt i dati malo života ovom stoliću, ako vas zanima prije i poslije složit ću post. Uz stolić mi je potrebna udobna fotelja, e sada, vidim da na sve strane iskače ova IKEA fotelja koja je meni niskoj poput ležaljke pa ja nisam pretjerano oduševljena jer ako mi bude preudobno tada od tipkanja ništa, ako imate preporuka ili ako imate baš tu fotelju, zamolila bih vas za povratnu informaciju jer hitno mi je a ne bih voljela pogriješiti u odabiru. Lampu koja bi išla uz stolić i fotelju imam samo i ona treba proći kroz moju DIY fazu da se uklopi u sve skupa a poneku policu ću ubaciti već na zid onako na kraju.

IKEA fotografije

Prije godinu dana pohvalila sam se kako sam se konačno trgnula i odlučila poraditi na svom tijelu, u smislu da u svoju svakodnevicu uvrstim i fizičke aktivnosti, danas se mogu pohvaliti da ne samo da sam ostala dosljedna treninzima tri puta tjedno već sam proteklih mjeseci još dodala aktivnosti. Sada odlazim u teretanu pet do šest puta tjedno, tri puta odradim trening s trenerom koji mi je zaista od velike pomoći (Matija Vincek – Instagram + Facebook) i još sam si ubacila brzo hodanje tri puta tjedno po sat vremena i dva puta tjedno po dva sata. Nemojte misliti da sam postala freak koji želi ne znam kakvo tijelo jer još uvijek mrzim taj osjećaj napora i miris znoja ali jednostavno je mom umu potrebno rasteretiti se na sat ili dva, moje tijelo samo od sebe traži dodatni napor a ja mu to pružim do one mjere koju mogu izdržati. Što se hrane tiče, posljednjih mjeseci sam počela malo varati pa nisam zadovoljna s prehranom ali to ću prepisati ljetu i višku slobodnog vremena, druženjima i jednostavno malo drugačijem načinu života od ostatka godine. U svakom slučaju, polako se popravljam i u tom segmentu ali si ne želim odmah srezati određene namirnice za kojima žudim.

Pixabay

Jesen je osim noviteta u vidu mode i beauty industrije donijela i nešto novosti na tv ekrane, tako su dostupne nove sezone serija; Nesigurna, Gospodin Avila, Bijelo, Kronike Times Squarea i Moć a pojavile su se i neke nove serije poput Castle Rock, Sajam taštine, Oštri predmeti itd. Ove navedene serije ja volim gledati pa sam ih zato i izdvojila a kako su šarolike sadržajem mislim da bi svatko mogao pronaći za sebe nešto zanimljivo. Od knjiga na žalost nisam baš puno čitala ali izdvojila bi nastavak serijala o detektivki Eriki Foster u novom naslovu ‘Mutna voda’ (Robert Bryndza) koji sam pročitala u jednom dahu i toplo preporučujem. Na svom popisu imam još nekoliko noviteta koje bi željela pročitati; ‘Sila prirode’ Jane Harper, ‘Posljednja gospođa Parrish’ Liv Constantine, ‘Sve njezine tajne’ Michael Robotham, ‘Dolina lisice’ Charlotte Link i tako dalje u istom žanru. Sve preporuke s vaše strane također su dobrodošle.

Pixabay

Ukratko, to bi bilo sve od mene u ovom postu a u sljedećem postu krećemo s recenzijama beauty proizvoda, ono što sam ja zamislila jest neki redoslijed preparativa – dekorativa – lifestyle pa ispočetka, a postove planiram objavljivati jednom tjedno i to vikendom jer mislim da mi je tako zgodnije zbog slobodnog vremena. Što se objava na Instagramu tiče, koji je i dalje platforma oko koje se danas sve okreće, meni je i dalje sporedan i služi mi samo za promociju bloga, stoga tu i tamo slijedi neka objava ali ništa spektakularno.

Želim vam ugodan vikend a ja krećem sa reorganizacijom ormara, odnosno spremam ljetnu garderobu i izvlačim jesensko/zimsku jer zaista mi je ljeta i vrućina preko glave.

Tagovi: