YSL Beauté | ENCRE DE PEAU ‘ALL HOURS’ [primer, tekući puder i spužvica/blender za nanošenje]

YSL Beauté [ENCRE DE PEAU] All Hours Primer SPF 18 – 40ml/€35.40

YSL Beauté ‘All Hours Primer’ razvijen je kako bi pomogao u poboljšanju nanošenje i postojanosti tekuće podloge te kako bi vizualno suzio pore na licu i postavio temelj za mat finiš. Ovaj primer prije upotrebe potrebno je protresi jer dolazi u obliku fluidne formule, dakle nije u potpunosti tekuća zbog same teksture proizvoda ali nije ni čvrsta. Dolazi u elegantnom crnom pakiranju od 40ml što je i više no pohvalno a dozira se kroz otvor na vrhu. Na miris se osjeti alkohol stoga nisam sigurna kako bi na ovaj primer reagirala osjetljiva koža. Dovoljna je neka manja količina da se lijepo nanese po licu a najbolje se nanosi prstima. Po nanošenju koža poprima svilenkasto baršunasti mat finiš.

Ne bih ovaj primer nazvala svojim najvećim otkrićem ali moram priznati da u kombinaciji s tekućim puderom iz ‘All Hours’ linije lijepo surađuje te da puder upravo u kombinaciji s ovim primerom najljepše sjeda na lice. Kako finiš ipak nije pretjerano mat poput nekih silikonskih primera smatram da bi ovaj primer odgovarao i normalnom tipu kože, uz naravno mješovite do masne tipove, dok nisam tako sigurna da bi se suha koža tako dobro sljubila s ovim primerom. Sve u svemu, jedan korektan primer ali postoje i bolje za mješoviti do masni tip kože.

YSL Beauté [ENCRE DE PEAU] All Hours SPF 20 – 25ml/€40.20/sastav

“Visok udio finih pigmenata te vodootporan finiš koji se ne preslikava omogućuju besprijekornu i potpunu pokrivenost tijekom 24 sata. Lice izgleda svježe i obavijeno mekom svjetlošću, zahvaljujući sferičnim česticama silikonske smole. Tekući je puder dostupan u 22 nijanse, od kojih je 12 nijansi dostupno na hrvatskim policama u parfumerijama. Nemasna formula održava zdrav sjaj i mat finiš, ublažava pore te kožu ostavlja glatkom poput porculana. Zahvaljujući posebnim polimerima obogaćenim česticama perlita iz vulkanskih stijena, koji u vodi može apsorbirati i do 3,5 puta veću težinu od vlastite, tekući puder ostaje postojan cijeli dan, bez obzira na užurbani ritam i mnoštvo aktivnosti. Poseban kompleks sastojaka za njegu kože s antioksidacijskim učinkom poboljšava njezinu teksturu i štiti je od agresora u urbanom okruženju. Kombucha, fermentirani ekstrakt crnog čaja, daje joj zdrav sjaj. Najvažnije, zaštitni faktor 20 štiti kožu od budućih oštećenja.”

Stakleno elegantno pakiranje dosljedno je YSL Beauté nepisanom pravilu o jedinstvenom i luksuznom dizajnu njihovih beauty proizvoda. Puder se dozira na pumpicu a meni je tako za cijelo lice i srednje ka jakom prekrivanju, dovoljna pumpica i pol, ako želim zaista potpuno i jako prekrivanje tada koristim dvije cijele pumpice. Prije upotrebe poželjno je protresi pakiranje. Puder je guste, ali lijepo i s lakoćom razmazive teksture. Najljepše se nanosi utapkavajući vlažnom spužvicom. Miris je izuzetno ugodan i osvježavajuć te brzo hlapi pa neće stvarati problem ako bi vam to smetalo. Na koži zaista lijepo sjeda te pruža prirodan i svjež izgled ali po mom mišljenju kao osobe koja se čitavog života nosi s mješovitim do masnim tipom kože, ovaj puder ne ostavlja za sobom mat finiš, osim ako ga ja sama naknadno ne matiram matirajućim puderom u kamenu/prahu. Nazvala bih ovaj finiš kao neki mat finiš koji traje prvih sat vremena na mojoj koži a potom već lagano izbija višak sebuma na površinu i to više izgleda kao semi-mat. Rekla bih da je ovaj puder zbog svoje teksture pogodan za svaki tip kože osim za izuzetno suhu kožu ili pak osjetljivu kožu zbog alkohola u sastavu. Puder je provjereno postojan na mojoj koži otprilike 14 sati no uz nekoliko popravaka tijekom dana. Prvih šest do osam sati on je na licu u potpunosti postojan, neovisno o popravcima, no kasnije nestaje s područja oko nosa i na samom nosu te pomalo oko usana, no ništa pretjerano ni ništa što se ne može popraviti. Pruža licu jedno korektno prekrivanje i ne uzrokuje iritacije što je meni dovoljno da ga neprekidno koristim posljednjih mjeseci jer znam da ga tijekom toplijeg perioda u godini neću moći koristiti jer će biti diskutabilna postojanost na mom mješovitom do masnom licu, stoga uživam u ovom puderu tijekom jeseni i zime.

YSL Beauté [ENCRE DE PEAU] ‘All Hours’ Foundation BD30

YSL Beauté [ENCRE DE PEAU] ‘All Hours’ Sponge – €16.80

Iako sam imala velikih očekivanja po pitanju ove spužvice moram priznati da mi je ona jedino razočarenje od isprobanih proizvoda iz ‘All Hours’ linije. Spužvica je prekruta i to je zapravo njen jedini problem, iako bi se za bolje odnosno jače prekrivanje trebala koristiti suha, to je nemoguće jer ne dozvoljava lijepo prirodno nanošenje, dok je vlažna malo je lakše raditi s njom ali svejedno nije ni upola vrijedna pažnje poput Beauty blendera ili Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Ono što mi se pak sviđa kod spužvice jest njen oblik te činjenica kako pruža tri načina nanošenja za pojedini dio lica, što je velika prednost za razliku od prethodno spomenutih spužvica, no velika je šteta formula od koje je spužvica napravljena, stoga nije vrijedno da duljim o istoj.

Sve u svemu, YSL Beauté proizvodima sam vjerna već godinama i zapravo rijetko kada isti podbace. Moram priznati da mi se od tri navedena proizvoda najviše dojmio tekući puder a primer kao takav mi je savršen samo u kombinaciji s tekućim puderom iz iste linije, inače, nije neko posebno otkriće. Primer inače nije dostupan kod nas ali zato je dostupan na Feelunique web shopu, kao i spužvica koja također nije dostupna kod nas. U liniji još postoji korektor koji sam samo isprobala ali svakako planiram i kupovinu istoga jer djeluje kao nešto što bi se moglo kombinirati na cijelom licu bez isušivanja i iritacija a pruža zadovoljavajuće prekrivanje. Preporučena cijena pudera na našim policama iznosi 413kn dok je taj iznos na web shopovima poput Feelunique znatno manji, stoga sam u postu i ostavila linkove za naručivanje u nazivu proizvoda.

Da li ste isprobali neki proizvod iz ove linije i kako ste bili zadovoljni?