Vichy termalna voda u spreju


Ukoliko bez nečega ne mogu i ne funkcioniram  u toplijim i sunčanim danima onda je to svakako termalna voda. Nekako najčešće kupim Vichy termalnu vodu i mislim da odluka padne na nju zbog pakiranja … naime, nit je premalo niti preveliko a ok je i za dnevnu torbu, za auto, za kupaonicu … a kako savršeno služi svrsi meni je to znak za odličnu kombinaciju :D.

Također ću vas podsjetiti na Caudalie termalnu vodicu recenziranu u ovom postu koja je također zbog ambalaže savršpena za mali neseser sa šminkom ili jednostavno za neku manju torbu … jar također je i samom kvalitetom odlična ;).

Isto tako postoji još jedna presavršena termalna i daleko najbolja od svih a to je L’Occitane Anđelikina maglica za lice koja upravo daje taj osječaj svježe jutarnje rose na vašoj kože a raspršivać – najbolji ikada ;)! Recenzija u ovom postu.

Dakle, Vichy termalna voda dolazi u spreju u pakiranju od 150ml i možete ju kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama po cijeni od 55kn.

Deklaracija kaže sljedeće …

“Prirodno je formulirana i nije je moguće znanstveno reproducirati.
Nastaje tijekom sporog prolaska kristalnim dubinama vulkana Auvergnea i tu se mijenja i puni dragocjenim mineralima prije no što izađe na površinu čista i prirodno blagotvorna.
Bogata je jedinstvenim spojem više od 15 blagotvornih i dragocjenih minerala poput željeza, kalija, kalcija, mangana ili silicija i priznata je zbog svojih iznimnih svojstava da smiruje, jača i obnavlja dokazanih putem 34 ispitivanja na više od 600 osoba sa svim tipovima kože, čak i osjetljivom, i pod dermatološkim nadzorom.

100% čisti i prirodni aktivni sastojak, hipoalergeno, bez mirisa, bez konzervansa.

Termalna voda Vichy iznimno je bogata mineralima, smanjuje osjećaj neugode, smiruje iritacije, štiti epidermis od vanjskih agresija, jača prirodnu obranu kože i ubrzava staničnu obnovu.

20% manje crvenila.
52% manje osjećaja pečenja.
Nakon 7 dana nanošenja suhoća kože smanjuje se za 83%.
Kliničko ispitivanje provedeno u dermatološkoj ordinaciji na 50 osoba u dobi između 18 i 60 godina.”

Zvući privlačno … zar ne?

Uglavnom, ja termalnu koristim u toplim danima svakodnevno po bezbroj puta prvenstveno za osvježenje tokom dana a time osvježim i šminku na licu. Isto tako koristim ju nakon depilacije ili na dijelovima tijela koji su iziritirani ubodom komaraca ili malo više izloženi suncu ili malo intenzivnije “oštečeni” od sunca, samim time ju nosim i na plažu sa sobom gdje mi je zapravo najpotrebnija.

Da rezimiram, termalna mi služi za osvježenje i hidrataciju … od travnja do listopada potrošim otprilike 10 pakiranja po 150ml što bi značilo da mi jedno pakiranje traje otprilike 3 tjedna no ja ju zaista koristim valjda svakih sat-dva a ako biste ju vi “normalno” koristili 😀 vjerovatno bi vam pakiranje postrajalo mjesec-dva ;D!

Moram naglasiti da sam isprobavajući razne termalne ponekad naišla na vrlo neugodnu pumpicu/sprej, zapravo, problem je bio što se vodica nije lijepo i ugodno raspršivala kao maglica već bi pošprica “mlaz” išao direktno i nazovimo “oštrije” prema ciljanom dijelu tijela što nije bilo niti malo ugodno na našminkanom licu. Vichy termalna i Caudalie termalna imaju jako ugodan “mehanizam” raspršivanja vodice tako da ste bezbrižni po pitanju šminke na vašem licu koja će ostati netaknuta i ugodno osvježena :D.

Preporučam !

lp