Okoloočna njega + recenzije (Dior Hydra Life Eye Cream & Givenchy Vax’In for Youth Eye Serum)

*za uvećani prikaz fotografije kliknite na istu*

U zadnje vrijeme često mijenjam proizvode za okoloočnu njegu jer ništa nije “to baš to” u potpunosti, radi se o tome da mi je okoloočno područje iznimno dehidrirano a time i mimičke bore sve izraženije, malo spavam pa dolazimo i do problema lagane natečenosti a sreča je u tome što mi podočnjaci nikada nisu toliko izraženi da ih ne mogu zakamuflirati sa korektorom 😀 i tako dolazim do situacije da imam jedan proizvod za hidrataciju, drugi za bore a treći za natečenost i zaista bi željela naletjeti na idealnu kombinaciju.

Trenutnom kombinacijom proizvoda za okoloočnu njegu sam jako zadovoljna ali sigurna sam da slijedi nova kremica za zamijeni često spominjanu Clinique “All about eyes – rich” (klik za link) koja više ne reagira na mojoj koži kao nekada.

Naime, Clinique “all about eyes – rich” koristim već jako dugo i pomogla mi je puno po pitanju natečenosti te mimičkih bora ali mislim da se koža iznutra zasitila već ove kreme te jednostavno iznutra ne reagira tj radi se o nedovoljnoj hidrataciji i kako sam pri kraju sa ovom kremom svakako već imam u planu isprobati drugu ali o tome neki drugi put.

Moja trenutna njega sastoji se od dvije kreme te seruma, prethodno spomenutu Clinique kremu koristim navečer nakon seruma a novu kremicu u mojoj kolekciji koristim isključivo ujutro također nakon seruma i planiram i zadržati ovakav raspored izuzev izmjene večernje kreme nakon što potrošim trenutnu.

DIOR Hydra Life Pro-Youth Sorbet Eye Cream

Hidratantna krema za okoloočno područje koju koristim ujutro nakon seruma. Sviđa mi se jer zaista daje jednu svježinu području oko očiju te uvelike smanjuje otečenost. Hidratacija je zadovoljavajuća makar za moje potrebe trenutno nedovoljna pa mi je potreban serum u podlozi ali u nekim normalnim okolnostima vjerujem da bi bila dovoljna.

Cijena krema je 339kn (57$) a možete ju kupiti u svim bolje opskrbljenim parfumerijama.

Ambalaža je vrlo elegantna ali to je tipično za Dior i nije presudno no svakako je lijepo za vidjeti. Sadržaj ambalaže iznosi 15ml što je standardno za okoloočne kreme.

Gelaste je teksture i vrlo je lagana pri nanošenju te zaista brzo upije u kožu i efekat svježine i hidratacije koji ostaje je zaista dugotrajan. Treba je vrlo malo jer se lako razmazuje i mislim da će trajati dosta dugo. Miris postoji ali je vrlo decentan i ugodan te nestaje kroz par sekundi po nanošenju.

Uglavnom, zadovoljna sam i idealna je okoloočna krema no po meni isključivo za ujutro kada mi je nužno potrebna ta svježina, u večernjoj okoloočnoj kremi tražim ipak malo konkretniju teksturu i imam potrebu da mi “radi” na borama te sam u potrazi za jednom takvom.

GIVENCHY Vax’In for Youth Infusion Eyes Serum

Problem dehidracije okoloočnog područja doveo me je do ovog fatastičnog seruma za okoloočno područje. Namjena seruma je da uklanja znakove starenja (bore, linije, tamni podočnjaci i natečenost) te sprečava preranu pojavu istih na mladoj koži od 25. godine i usporava proces starenja kod zrele kože.

Cijena seruma iznosi 410kn (68$) a dolazi u pakiranju od 15ml koje će vam trajati uz svakodnevnu upotrebu dva puta na dan otprilike 3 mjeseca što je zaista isplativo. Primjetila sam da se ova Vax’In linija može kupiti isključivo u parfumerijama Muller i Limoni.

Samo pakiranje je vrlo inovativno jer se radi o metalnoj ambalaži koja serum čuva na dovoljno svježoj temperaturi što potpomaže u nanošenju i efektu koji ostavlja za sobom.

Isto tako, pumpica je također dobrodošla i velika prednost jer optimalno dozira potrošnju seruma, naime, jedna kapljica ili jedan stisak pumpice je dovoljan za oba oka, impresivno zar ne?!

Fluidne je teksture i lijepo se i lako nanosi, kroz par sekundi upija u kožu i odmah potom možete nanjeti okoloočnu kremu prema Vašim potrebama. Nije niti malo težak i ima prolaz i kao podloga za šminku jer ne ostavlja nikakv mastan ili ljepljiv trag za sobom.

Zadovoljna sam ovim serumom i planiram ga koristiti do daljnjega. Kako sam ga u startu krenula koristiti zbog nedostataka hidratacije okoloočnog područja očekivala sam rezultate kroz mjesec dva no oni su bili vidljivi kroz desetak dana. Hidratizirao mi je okoloočno područje i umanjio vidljivost mimičkih bora i linija te nisam primjetila nastanak novih, okoloočno područje mi je također puno nježnije, glađe i elastičnije, podočnjaka gotovo da i nemam a natečenost je smanjena na minimum što je vrlo impresivno za mojih 4-5 sati sna.
Apsolutno preporučam ovaj serum jer je spas za dehidraciju i borbu protiv starnja okoloočnog područja.

Ovo bi bila moja trenutna okoloočna njega, serum i Dior kremu planiram korisititi i dalje istom rutinom dok ću večernju kremu promijeniti jer trebam nešto “jaće”, na kraju, dolazi i zima i mislim da je to najkritičniji period za moju kožu i potrebna joj je zaista pažnja, bolje je na vrijeme spriječiti neko kasnije liječiti, zar ne?!

Uz kupovinu Vax’In seruma za okoloočno područje dobila sam i dva tri pakiranja testera seruma za njegu kože lica iz Vax’In linje – APSOLUTNO SAVRŠEN SERUM!!!!!

Serum je također vrlo fluidne ili vodenaste teksture, brzo upije i dovoljna ga je jedna kapljica za čitavo lice. Koža je vrlo mekana, nježna, elastična ali opet čvrsta nakon upotrebe. Iznimna hidratacija i obnova u kratkom periodu. Mimičke bore i linije postaju manje vidljive a nove ne nastaju.
Izniman serum u kojega se isplati uložiti…ali kada potrošim trenutna četiri koja posjedujem 😉 !

Kako izgleda Vaša okoloočna njega i kako njegujete područje oko očiju zimi?

lp