Na kavi sa Anaviglam #31

Dragi čitatelji,

kako nam se ova godina bliži kraju odlučila sam se za posljednji post u ovoj godini upravo za ovaj koji je jedan od najtrajnijih postova na blogu. Zapravo, posljednji post u ovoj godini bit će post s blogorođendanskim/blagdanskim darivanjem ali više o istome u nastavku posta.

Prije svega, zahvalila bi se svima koji čitaju moj blog i prate me na društvenim mrežama, naime, to svakom blogeru puno znači jer na koncu zbog čitatelja blogovi i opstaju. Meni kao blogeru posljednjih šest godina upravo ste motivacija bili vi, dragi moji čitatelji, zato vam jedno veliko hvala. Ako postoje postovi koje biste željeli čitati, slobodno ostavite prijedloge i upite u komentarima a ja ću se potruditi da realiziram kako vaše tako i neke svoje ideje. Krajem tjedna, da budem precizna 21.12.2017. planiram objaviti tri darivanja, jedno na blogu te po jedno na društvenim mrežama bloga (FB & IG). Iako sam prijašnjih godina tijekom prosinca svakoga tjedna darivala po jedan paket proizvoda ove godine je plan drugačiji, naime, složila sam tri različita paketa s više proizvoda za svaki segment koji vodim. Nadam se da ćete biti zadovoljni i da ćete se prijavljivati u većem broju kao i dosada.

Godina je zaista prošla prebrzo i zapravo nisam realizirala neke planove kojima sam se željela pozabaviti, no vrijeme mi je očito najveći neprijatelj. Ono zbog čega sam sretna i zadovoljna jest da sam proteklih mjeseci povela računa o zdravlju te pazim na prehranu i vježbam redovito tri puta tjedna. Svatko tko me malo bolje poznaje zna da ja nisam tip od vježbanja te da sam veliki gurman kojemu je teško odoljeti raznim okusima, ali imala sam veliku želju promijeniti te pogrešne životne navike i veliku motivaciju od trenera koji je strpljivo prolazio taj proces sa mnom, sada se već vide rezultati na koje sam ponosna. Inače, osoba koja se pobrinula da se zdravije hranim i pravilno vježbam je Matija Vincek o kojemu možete više saznati na službenom FB profilu klikom na ovaj link, ali ukratko, Matija je tip trenera koji je prvenstveno razuman te koji pristupa svakome ponaosob i pruža veliku potporu tijekom cijelog procesa, a vjerujte mi da je proces mijenjanja životnih navika i uhodavanja u formu zaista težak, posebno ako niste “taj tip” osobe kao što ni ja nisam bila, zapravo, nisam ni sada ali me novonastali osjećaji i rezultati čine sretnijom.

Osim što sam povela računa da živim ipak malo zdravijim načinom života, ove godine naučila sam se i nešto bolje nositi sa stresom te sam si maksimalno ugađala onim famoznim “vremenom za sebe” koje mi je uvelike pomoglo da se lakše nosim sa situacijama koje bi prije izvlačile ono najgore iz mene. Vrijeme za sebe odvajala sam kroz zanimljiva štiva koja bi čitala, kroz ugodnu i opuštajuću glazbu, uz puzzle i na koncu kroz neko nazovimo crtanje koje sam u potpunosti zapustila a zapravo sam cijeli svoj život crtala i to me jako veselilo. Također sam počela pisati dnevnik, zapravo neku varijantu dnevnika u kojem bih prema potrebi istaknula neki lijep ili ružan događaj, ubacila sama sebi preporuku za film, restoran, izložbu (…) i tako zapravo ispunjavala samo svoje privatne stranice koje me vesele. U svakom slučaju, teško je objasniti kako bi i zašto bi čovjek trebao sebično samo za sebe barem jednom u tjednu odvajati vrijeme ali kada sam takvo što počela primjenjivati osjetila sam veliko olakšanje. Posao, obaveze, obitelj …. sve je to dio života ali pojedinac treba ugađati i sam sebi što ja nisam nikada činila i bila je to velika greška koja je konstantno vukla za sobom negativnosti koje mi stvarno nisu bile potrebne.

Također sam zadovoljna i dosljednošću objava na blogu, dobro, možda nisu svakoga puta jednako zanimljive i možda bi trebala objavljivati i češće ali opet smatram da mogu biti zadovoljna što svakoga tjedna mogu ponuditi novi sadržaj na blogu. Početkom prošle godine izbacila sam neke postove i sada sam jako zadovoljna zbog te odluke a i činjenicom da znam kojim smjerom želim ići po pitanju bloga, koji mi je i dalje prioritet usprkos trendu društvenih mreža koje zapravo nikada neće moći zasjeniti moj šestogodišnji rad na blogu. Za narednu godinu ne planiram više ništa ukidati s bloga već još dodati nekih segmenta koji nedostaju a i vaši prijedlozi su uvijek dobrodošli.

Zasluženi godišnji odmor provela sam u društvu bližnjih kojima sam u tom periodu bila u potpunosti posvećena i zbog toga sam jako sretna, mislim da mi je to i najdraži dio ove godine. Iako ne volim ljeto ni toplinu, veliko veselje predstavlja mi druženje s voljenim osobama, jer takvi su mi trenuci od neprocjenjive važnosti, stoga jedva čekam novi godišnji odmor u idućoj godini i sretne trenutke pune ljubavi, smijeha i radosti.

Isto želim i vama u nadolazećoj godini, dragi moji čitatelji. Od srca vam želim da vam se ostvare svi planovi i želje koji si sami poželite. Osobno nisam od velikih novogodišnjih odluka, mislim da nikada nisam radila te popise ali kada bi morala navesti barem jednu želju ta bi bila da što više radim na samoj sebi, jer kada je čovjek sretan i zadovoljan tada se i druge stvari lakše poslože. Nadam se ćete me pratiti i u nadolazećoj godini i da ćemo popiti još puno zajedničkih kava.

*fotografije preuzete sa Pixabay

Tagovi: