[Popis kozmetike za godišnji odmor] Proizvodi sa zaštitnim faktorom za tijelo

U nastavku najavljenih postova na temu popisa kozmetike za godišnji odmor, u današnjem postu donosim proizvode za sunčanje namijenjene tijelu. Ako ste propustili prethodna dva posta, klikom na ovaj link možete saznati koje kreme za lice sa zaštitnim faktorom planiram koristiti te popis proizvoda za njegu kože lica klikom na ovaj link.

Prije svega, moram istaknuti nešto bitno a to je činjenica da se ja ne sunčam. Dakle, ukratko, sunčam se samo kada sam u vodi jer tada najčešće ležim na luftiću pa i to možemo navesti kao sunčanje, no u ostatku dana ja sjedim pod suncobranom i u hladovini, šetam ili sam na kavi, u svakom slučaju mene nećete vidjeti kako ležim na plaži po nekoliko sati i lovim boju. Srećom, moja koža je takvog tipa da ću ja dobiti boju ako samo prošećem do grada, stoga ja itekako dobijem boje na ljetovanju ali samo zahvaljujući činjenici da brzo tamnim i obožavam izležavanje na luftiću u vodi. Sve ostalo je neprihvatljivo. Mislim da bi bilo pošteno također da navedem kako ja zaista ne volim ljeto ni vrućine, stoga me možete razumjeti zašto se ne volim izležavati na plaži na ležaljci satima, jednostavno ne volim tu toplinu i znaj a na koncu smatram to predosadnom radnjom.

Prethodne navode morala sam istaknuti čisto da vam bude jasniji moj odabir proizvoda za sunčanje za tijelo, naime, gotovo svaki od navedenih proizvoda sadrži u sebi neki oblik bronzera, jer ipak se i ja volim vratiti s plaže preplanule puti, samo mi je bitno da isti ne traži višesatno izležavanje na suncu. Također, svaki od navedenih proizvoda koje planiram koristiti pruža zaštitni faktor 30 ali kako sam ja već preplanula smatram da će me moj odabir zadovoljiti. Uglavnom, ako ste vi ipak osoba koja voli ležati na suncu mislim da bi bilo preporučljivo barem prvih par dana koristiti zaštitni faktor 50 a potom postepeno prelaziti na niži ako je to potrebno.

Jako volim proizvode koje potiču tamnjenje ali samo u formi losiona ili spreja, pekmeze i ulja zaista ne volim koristiti jer ne volim tu masnu i tešku teksturu od koje se sjajim i privlačim kukce oko sebe. Ove godine moj je odabir pao na već provjereni Coppertone losion uz kojega će vaša boja biti vidljiva već prvoga dana te Specchiasol Verattiva Linea Sole sprej kojega do sada nisam koristila ali djeluje interesantno. Ovakve proizvode koristim neposredno prije nanošenja zaštitnog faktora tijekom dana. Koža ih brzo upija, ne ostavljaju masni trag i moram priznati da mi se sviđa kako hrane kožu.

Što se tiče proizvoda za sunčanje koji sadrže zaštitni faktor, jako volim lagane teksture losiona ili pak sve vrste sprejeva, ali su mi ipak nešto draži oni koji dolaze u pakiranju pod tlakom. Id navedenih proizvoda koristila sam samo Biotherm sprej prošle godine kojim sam bila jako zadovoljna te nekada davno Piz Buin proizvode uz koje koža zaista znatno brže tamni. Nivea proizvode sam također koristila samo nikada liniju koja sadrži bronzer stoga se radujem testiranju a Nuxe ulje nosim sa sobom ako mi koža bude jako suhu pa da izbalansiram hidrataciju.

Nadopunu dojmova o ovim proizvodima svakako planiram nadopuniti po povratku s odmora u ovom postu, no ako vas nešto posebno zanima slobodno ostavite upit u komentarima.

ponedjeljak Kreme sa zaštitnim faktorom za lice
utorak Njega problematične masne/mješovite kože lica
srijeda Proizvodi sa zaštitnim faktorom za tijelo
četvrtak Njega kože tijela nakon sunčanja
petak Njega kose
subota Makeup & Parfemi