Vichy Idealia SKIN SLEEP gel-balm

Moja koža lica je svako svoje desetljeće doživjela drugačije te sam zapravo danas sa svojih 30 godina iznenađena činjenicom da sam baš morala proći kroz sve moguće faze. Kao dijete sam imala lijepo i čisto lice, bez ijedne mane i jedino je u tom kratkom periodu moja koža bila u potpunosti idealna.

Ulaskom u pubertet upoznala sam se sa dijagnozom masne i problematične kože i u tom periodu sam se i vezala uz Vichy, da budem preciznija uz liniju Normaderm kojoj sam zaista zahvalna što danas nisu vidljivi tragovi tog neugodnog perioda.

U ranim dvadesetima nisam ni obračala pažnju na adekvatnu hidrataciju i to je bila možda moja najveća pogreška koja se korigirala uz liniju Aqualia Thermal te sam tek negdje sredinom dvadesetih ponovo bila u potpunosti zadovoljna svojom kožom lica.

Kako se okrugla brojka 30 bližila ista je za sobom nosila čitav niz nesretnih okolonosti koje su utjecale ponovo na moju kožu lica. Dakle, budimo realni, svaka godina nam je drugačija i svaka nosi nešto novo pa je tako u mom slučaju nosila i pokoju liniju, puno stresa, malo sna, nezdravu prehranu itd. Lagala bih kada bih rekla da se danas sve sa šminkom ne može prekriti jer zaista šminka danas čini čuda, ali, što kada navečer skinemo šminku ili ujutro kada se tek probudimo, kako se osjećamo ako nismo zadovoljni odrazom u ogledalu? Vođena tom misli, odlučila sam se posvetiti potrazi idealne njege moga lica i našla sam ju ponovo u Vichy proizvodima.

Vichy Idealia

Proizvode linije Idealia koji transformiraju kvalitetu kože i bore se protiv prvih znakova starenja, isprobala sam sve po redu pa tako i novitet koji se lansira upravo danas na hrvatskom tržištu – Skin Sleep.

Idealia Skin Sleep je obnavljajući noćni gel-balzam kojemu je glavna zadaća idealna kvaliteta kože nakon buđenja a namijenjen je svakom tipu kože pa i onom osjetljivom.

Imala sam tu čast da kao Vichy ambasador prva testiram Skin Sleep gel-balm te da isto tako prva podijelim svoje dojmove o ovom proizvodu koji sam koristila uvečer prije spavanja na način da sam ga prema preporučenoj tehnici masaže nanosila na svoje lice i područje vrata i dekoltea.

Vichy

Prije svega, moram istaknuti da je ugodan miris prisutan odmah po otvaranju ovog gel-balma kao i kod Idealia dnevne kreme. Meni osobno, miris je jako ugodan pri nanošenju ovog proizvoda (masažom) jer je vrlo relaksirajući. Tekstura je prvenstveno gelasta i na prvi dojam izuzetno lagana sve do trenutka kada počnete proizvod nanositi na lice te tada dolazimo do onog dijela da je ovo ipak balm, odnosno gel balzam što je meni osobno zaista inovativno jer nisam sklona teškim i masnim kremama ali ipak navečer želim adekvatno njegovati svoje lice. Pri umasiravanju ovog proizvoda isti se brzo upija u kožu što se i očekuje od gelaste teksture ali onaj balm ipak ostavlja svoj vidljivi trag na površini i koža poprima onaj blistavi finiš, nazvala bi ga prirodni glow efekt. Po nanošenju, koža je znatno glađa na površini a elastičnija iznutra i mom tipu kože je sasvim dovoljna kao večernja njega, mada mislim da je pošteno da vam ispričam nešto ipak malo opširnije o svojoj kompletnoj večernjoj i jutarnjoj njezi jer testirajući Skin Sleep odlučila sam ga popratiti sa ostatkom asortimana iz Vichy Idealia linije te ponekim mojim Vichy favoritom iz redovne postave.

Sastav Vichy Idealia Skin Sleep gel-balma dostupan je klikom na ovaj link. Preporučena cijena iznosi 222,54kn.

Vichy Idealia Skin Sleep gel balm Vichy Idealia Skin Sleep tekstura Vichy Idealia Skin Sleep nanošenje masažom

Večernja njega lica
Mislim da je temelj zdrave kože lice adekvatno čišćenje neovisno da li nosite puno ili malo šminke tokom dana ili ju ne koristite nikada. Čišćenjem kože lica odstranjujete sve nečistoće koje su se na njoj nakupile tokom dana a s obzirom na inovacije koje nam čistaći danas pružaju sa istim proizvodom možete ujedno skidati i šminku. Trenutno testiram još jedan novi Vichy proizvod a radi se upravo o jednom čistaću – micelarnom ulju za čišćenje osjetljive kože kojim ujedno skidam i šminku kako sa lica tako i sa očiju. Nakon čišćenja lica na red dolazi toniziranje a posljednjih mjeseci koristim Vichy Purete Thermale osvježavajući losion koji mi služi kao priprema za Skin Sleep gel-balm.

Vichy večernja njega lica

Jutranja njega lica
Vichy Pureta Thermale Micelarno ulje za čišćenje osjetljive kože koristim i kao jutarnje sredstvo za umivanje odnosno čišćenje kože. Potom slijedi toniziranje sa Purete Thermal losionom kao priprema za Vichy Idealia Life Serum nakon kojega nanosim Vichy Idealia Smoothing and Illuminating dnevnu kremu. Na okoloočnom području koristim Vichy Idealia Eyes okoloočnu kremu.

Vichy jutranja njega lica

Ukoliko se pitate zašto sam u recenziji jednog proizvoda spomenula još čitav niz njih, to je zato jer sam željela ukazati na da je bitan taj proces njege jer svaki proizvod pruža koži lica neke svoje posebnosti a smatram da je Skin Sleep zaokružio kompletnu njegu, kao da je baš on bio taj ključni faktor za idealnu kožu.

Moj san se svodi na 4 do 5 sati isprekidanog spavanja dnevno, neovisno da li se radi o radnom tjednu ili slobodnom vikendu. Osim nedostatka sna tu je i faktor nepravilne prehrane, lice je stalno pod šminkom i to po 12 sati dnevno, vrijeme je alergija pa je moja koža još dodatno osjetljivija, stres se također projicira na mojoj koži i kada sve to zbrojim shvatim da koža lica zaista najviše pati. Svježa i blistava koža, čista koža bez viška sebuma, nahranjena i elastična koža, odličan tonus kože, zaglađenija i ujednačenija koža i nadasve odmorna koža, to su sve činjenice koje mi je Idealia Skin Sleep gel-balm pružio u kombinaciji sa ostatakom proizvoda iz moje rutine.

Vichy Idealia Skin Sleep

Mislim da je nedostajao proizvod koji bi se tokom noći aktivno brinuo o stanju moje kože jer zaista se nitko ne bi želio buditi ujutro nezadovoljan pa tako ni ja. Iako se moram vratiti na početak pa ponovo istaknuti kako šminka danas zaista čini čuda ja smatram da je upravo pozadina šminke, odnosno baza ili jednostavnije rečeno koža lica koja izgleda zdravo upravo ta koja je najbitnija u čitavoj priči.

Kada biste me pitali zaštoje ovaj proizvod toliko poseban ili drugačiji, bio bi to jednostavan odgovor – ovo je proizvod koji bi u mojoj rutini mogao zamijeniti ili nadopuniti serum, noćnu kremu i masku za dodatnu njegu a da pri tome izvuće iz kože lica ipak samo ono najbolje a da pritom ne zanemari prisutne nedostake već ih iskorigira maksimalno koliko može. S obzirom na učinkovitost i ta šminka koja čini čuda biti će potrebna i dalje samo u nekoj znatno manjoj količini.

Vichy Idealia Skin Sleep gel-balm

*pr uzorak